![]() |
|
Fujitsu ASYA24LCC- problem - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Fujitsu ASYA24LCC- problem (/showthread.php?tid=6555) |
Fujitsu ASYA24LCC- problem - lucas - 2012-09-03 Witam, fujitsu inverter, symbol jednostki wewnętrznej jak w temacie. Klima włącza się i wyświetla błąd(jednostka wewn.) 2 mignięcia TIMER LED 7 mignięć OPERATION LED z dtr odczytałem, że to Discharge Temperature abnormal. Wie ktoś co ten błąd oznacza? Symbol zewnętrznej jednostki: AOYR24LCC. Dodam, że sprężarka ani wentylator skraplacza nie rusza. Z góry dziękuję za pomoc. Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-03 Zbyt wysoka temperatura sprężania czynnika? Fujitsu ASYA24LCC- problem - Fujitsu Szczecin - 2012-09-04 Witam Dokładnie to: błąd temperatury tłoczenia. Przy tym błędzie jest trwałe zatrzymanie urządzenia. Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - lucas - 2012-09-04 Jeżeli skraplacz nie jest zabrudzony i wentylator się kręcił, czy przyczyną może być np. że, termistor na rurze tłocznej przekłamuje? Fujitsu ASYA24LCC- problem - miezala5 - 2012-09-04 Sprawdz jego rezystencje to bedziesz wiedzial. Musisz tylko zdobyc wartosci dla tego czujnika. Fujitsu ASYA24LCC- problem - lucas - 2012-09-04 Ok, dzięki jeszcze raz za podpowiedzi. Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - Fujitsu Szczecin - 2012-09-04 Witam Piszą jeszcze żeby zawór dwu- trójdrożny sprawdzić czy nie pozostał otwarty no i najważniejsze sprawdzić prawidłowe działanie cyklu chłodniczego ![]() Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-04 miezala5 napisał(a):Sprawdz jego rezystencje to bedziesz wiedzial.Rezystancję można sprawdzić podmieniając czujniki.Można także zmierzyć temperaturę rury gazowej.Znając temperaturę krytyczną danego czynnika i być trochę rozsądnym w ocenie i rozumowaniu panów od zabezpieczeń czasami przesadzających w bujnych wyobrażniach.Za co moim zdaniem nie słusznie czasami są dobrze opłacani obkręcając wokół palca nie znających się właścicieli nie tylko firm chłodniczych.Zabezpieczenie zabezpieczenia?Czy to ma sens? Fujitsu ASYA24LCC- problem - adas - 2012-09-05 Sprawdź podłączenie czujki temperatury , ostatnio miałem ten sam przypadek w tym modelu . Czujka nie zapięta w gnieżdzie Fujitsu ASYA24LCC- problem - miezala5 - 2012-09-05 klimatolog napisał(a):miezala5 napisał(a):Sprawdz jego rezystencje to bedziesz wiedzial.Rezystancję można sprawdzić podmieniając czujniki.Można także zmierzyć temperaturę rury gazowej.Znając temperaturę krytyczną danego czynnika i być trochę rozsądnym w ocenie i rozumowaniu panów od zabezpieczeń czasami przesadzających w bujnych wyobrażniach.Za co moim zdaniem nie słusznie czasami są dobrze opłacani obkręcając wokół palca nie znających się właścicieli nie tylko firm chłodniczych.Zabezpieczenie zabezpieczenia?Czy to ma sens? Tak myslalem o temp.rury ale jak klima stoi i milczy to zostaja tylko czujki. Fujitsu ASYA24LCC- problem - Fujitsu Szczecin - 2012-09-05 Witam Dziwnie interpretujesz Miezala, a jak nie czujki to co może być przyczyną trwałego zatrzymania przy błędzie temperatury tłoczenia. Skraplacz czysty, wentylator sprawny. Jak sprawdzić czy układ chłodniczy jest OK. Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - grubas300 - 2012-09-05 kolega niech sprawdzi czujnik powinno być około 4,5kohm Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-05 grubas300 napisał(a):kolega niech sprawdzi czujnik powinno być około 4,5kohmA co na to temperatura.Około? Fujitsu ASYA24LCC- problem - miezala5 - 2012-09-06 stefanbud napisał(a):Witam Nie wiem? Jak by czujnik byl o.k to po ostygnieciu rury tlocznej i resecie klima powinna ruszyc. Chetnie sie dowiem co trzyma klime przy tym bledzie! Pozdrawiam! Robert Fujitsu ASYA24LCC- problem - Fujitsu Szczecin - 2012-09-06 miezala5 napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):Witam No ja też nie wiem myślałem że ty wiesz.Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-06 A może być zbyt wysokie przegrzanie czynnika?Czasami sprężarki lubią być chłodzone powracającym czynnikiem. Fujitsu ASYA24LCC- problem - mg - 2012-09-06 Jak zwykle przyczyną będzie prozaiczna usterka, kiepski kondensator, zacierające się łożysko silnika wentylatora, może nawet zabrudzony skraplacz, powietrze w układzie? , chyba nie
Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-06 A Azot? Fujitsu ASYA24LCC- problem - hary811 - 2012-09-06 Skoncentruj sie na fachowych odpowiedziach a nie na dogryzaniu ludzia potrzebujacym pomocy i rady . Fujitsu ASYA24LCC- problem - Fujitsu Szczecin - 2012-09-07 Witam W naszym forumowym konkursie pod tytułem: ,,Co może być przyczyną błędu?''wygrał... no Lucas nie trzymaj nas w niepewności. Pozdrawiam Fujitsu ASYA24LCC- problem - klimatolog - 2012-09-08 hary811 napisał(a):Skoncentruj sie na fachowych odpowiedziach a nie na dogryzaniu ludzia potrzebujacym pomocy i rady .Ja dałem kilka wskazówek.Może kolej na Ciebie napisać coś w temacie hary811. Fujitsu ASYA24LCC- problem - lucas - 2012-09-12 Ochłodziło się i wywalili mnie na inne obiekty bo ten nie jest taki pilny, jak wrócę do tego fujitsu dam znać co było przyczyną. Stefanbud fajna tabelka, dzięki
|