Forum Klimatyzacja
Nowe tanie Daikiny - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Nowe tanie Daikiny (/showthread.php?tid=6784)

Nowe tanie Daikiny - wadim - 2013-01-28

Panowie montowalisci te tanie Daikiny co wyszly w tym roku, bo po cenie to az sie boje ich brac. Prosze o opinie tych co juz je montowali.

Nowe tanie Daikiny - klimanovum - 2013-01-28

dlaczego? jak zrobili coś taniego to jeszcze nie znaczy, że trzeba sie bać.
Daikin Stworzył serię dla "przeciętnego" człowieka i tyle

klimanovum napisał(a):dlaczego? jak zrobili coś taniego to jeszcze nie znaczy, że trzeba sie bać.

No wiesz ja Daikina oceniam jako klase premium i do tej pory po jakosci wykonania i praktycznie 0 % awarii byl moim nr 1 i kierowalem go do klientów z portfelem o lubia miec to co najlepsze. ale jak zjezdza cena na poziom LG to troche podejrzane i nie wiem czy je proponowac bo nie chce zepsuc marki przeze mnie tak dobrze postrzeganej. To tak jak by np porche wydalo samochod za 30000 zl jako odpowiednik Fabii.

daikin nadal robi"premium" i to się nie zmieniło, wprowadzil tylko niższą pólkę

a jakie wrazenia po montazu? lepsze to od LG bo tych z oferty chce wywalic bo ceny z all.o mnie rozwalaja

porporcjonalne do ceny i tyle, ogólnie ok

Nowe tanie Daikiny - tonieko - 2013-01-29

Mówimy o "easy inverter"? Miałem okazję montować. W poprzednim sezonie były o wiele lepsze. Teraz równają się z niższą półką, ale nazwa zostaje.

Nowe tanie Daikiny - bartekw - 2013-01-30

tonieko rozwiniesz temat? nie mialem przyjemnosci pracy z tymi urzadzeniami..

Nowe tanie Daikiny - tonieko - 2013-02-01

bartekw co dokładnie chciałbyś wiedzieć? Od strony montażu jest możliwość wyboru zasilania z j. w lub j. z. Pilot z podstawowymi funkcjami.

Nowe tanie Daikiny - bartekw - 2013-02-03

no wlasnie pytalem o takie podstawowe roznice. dziekiSmile

Nowe tanie Daikiny - Owczar - 2013-02-07

Czy na pewno jest możliwość wyboru zasilania? Według supportu i manuala zasilanie jest podłączane tylko przez jednostkę wewnętrzną.

Według wsparcia technicznego klimatyzatory produkowane są w Malezji, a niższa cena wynika z innych rozwiązań niż klasa premium i mniejszych możliwości. A jak jest w rzeczywistości to się pewnie okaże. Gośc który montuje LG i Daikiny poleca mimo wszystko taniego daikina.

Nowe tanie Daikiny - Bock - 2013-02-17

Ja słyszałem że ten Daikin nie najlepszy, znajomy dystrybutor mówi że to już nie jest to!

Nowe tanie Daikiny - Owczar - 2013-03-12

W serii FTXN-L nie ma możliwości wyboru zasilania z jw lub jz. Co prawda jz ma przygotowane łącza, ale są zwarte do odpowiednich pinów (1-L, 2-N, uziemienie-uziemienie). Sterowanie odbywa się przez jednostkę wewnętrzną i do niej musi być doprowadzone zasilanie.

Poza tym sama klimatyzacja bardzo prosta z podstawowym filtrem i funkcjami.

Nowe tanie Daikiny - hubertox - 2013-03-12

Co lepiej zamontować np. LG, Samsunga, które ceną są podobne cenowo a parametrami są delikatnie lepsze czy Daikina Easy ?

Nowe tanie Daikiny - Shitashii - 2013-03-12

A czy ktoś w końcu poprawi temat tego wątku????

Nowe tanie Daikiny - klimatolog - 2013-03-12

klimanovum napisał(a):dlaczego? jak zrobili coś taniego to jeszcze nie znaczy, że trzeba sie bać.
Raczej dla przeciętnego serwisu uszczuplając zbędną elektronikę do minimum aby przekonać do marki firmy początkujące dostające dotację.Taki marketing.Czy doszli w końcu do wniosku że zbędna elektronika pobiera prąd bierny a liczy się moc rzeczywista chłodnicza urządzenia?