![]() |
|
Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy (/showthread.php?tid=6834) |
Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-02-23 Witam. Właśnie jestem po modernizacji chłodni wewnątrz budynku od strony urządzeń (agregat Aspera 6210GK + chłodnica 130ED + automatyka) a teraz przyszedł czas na izolację. Aktualnie: - ściany kafle/klej/cegła/10cm styropianu - sufit blacha z nierdzewki/10cm styropianu - podłoga kafle/klej/wylewka betonowa/ziemia Kiedyś chodziła nieprzerwanie praktycznie cały rok ale teraz pracujemy głównie czwartek-niedziela więc chłodnia stoi od niedzielnego popołudnia do czwartkowego poranku. Nie chcę skuwać kafli i pozbywać się tej nierdzewki, czy dobrym rozwiązaniem będą płyty izolacyjne z 5cm poliuretanu na ściany ? Podłogę i sufit zostawię jak jest. Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-02-25 OK nikt mi nie chce sprzedać paneli 5 cm z poliuretanem w tak małej ilości albo muszę czekać nie wiadomo ile na dołączenie się do większego zamówienia i jeszcze zapłacę 2x tyle co przy hurcie. Zatem muszę coś kombinować, może przykleje normalne płyty poliuretan a na koniec farba Flugger zmywalna karcherem ? Tylko co dać między poliuretan a farbę ? (chłodnia temp ok 4*C) Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - Shitashii - 2013-02-25 Jak dobrze rozumiem, ta chłodnia przed modernizacją miała izolację, a teraz nie ma. Tak? Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - klimatolog - 2013-02-25 Nie modernizuj bo wielkość chłodni po ociepleniu sądząc po wielkości aregatu to nic ci prawie z niej nie zostanie. Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-02-25 Shitashii napisał(a):Jak dobrze rozumiem, ta chłodnia przed modernizacją miała izolację, a teraz nie ma. Tak?Aktualnie: - ściany kafle/klej/cegła/10cm styropianu - sufit blacha z nierdzewki/10cm styropianu - podłoga kafle/klej/wylewka betonowa/ziemia Kombinuję co niskim kosztem zrobić aby poprawić parametry komory. Chłodzenie co tydzień tony kafelek i cegieł nie jest w moim interesie. Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - klimatolog - 2013-02-25 Nie kombinuj.Skorzystaj z firmy. Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-02-25 klimatolog napisał(a):Nie modernizuj bo wielkość chłodni po ociepleniu sądząc po wielkości aregatu to nic ci prawie z niej nie zostanie.Chłodnia ma 6m3 i jest ona dla mnie nawet ciut za duża więc o miejsce się nie martwię - zresztą 5 cm na każdej ścianie niewiele zmieni. Zawołać firmę każdy potrafi a ja chcę z głową sam coś dokonać, sam dociepliłem cały budynek a nie zaizoluję małej chłodni ?
Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-03-02 Jeju... Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - klimanovum - 2013-03-02 kup sobie szafę chlodniczą? Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - mavic - 2013-03-02 Czy jest tu ktoś mający pojęcie o temacie czy każdy odsyła do fachowców albo każe kupować nowe ? Izolacja chłodni która będzie włączana na weekendy - klimanovum - 2013-03-02 szafa może być używana |