![]() |
|
-dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: -dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? (/showthread.php?tid=6951) |
-dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - wit - 2013-04-09 niedawno kupiłem kilka zaworów elektromagnetycznych castel -i nie wiem jak to zamocować ... małe castelki mają w korpusie otwór i specjalna blaszkę -kątownik jako podstawę mocującą. większe -fi 35 -wiercony i gwintowany pod śrubę korpus. podobnie wszelkie zwrotne, kulowe -gwintowany otwór /otwory do przykręcenia śrubą... a te -tylko charakterystyczne zgubienie korpusu -jednak producent "zapomniał" prze frezować korpus-nawiercić i nagwintować otwory pod mocowanie... czy to jakaś "nowa oszczędnościowa seria" -czy wada fabryczna -spotkał ktoś takie niedoróbki? (brak gniazda na śrubę mocującą). a może tylko ja mam "takie szczęście" ... -dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - mg - 2013-04-09 Widocznie stwierdzono, że podparcie rurociągu ,,mocowanie"w punkcie elektrozaworu mogłoby doprowadzić do jego uszkodzenia .
-dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - klimatolog - 2013-04-09 mg napisał(a):Widocznie stwierdzono, że podparcie rurociągu ,,mocowanie"w punkcie elektrozaworu mogłoby doprowadzić do jego uszkodzenia .Właśnie gdybyśmy wszystko mocowali to wyciek murowany.Specyfikacja zamówienia? Mocowane niby wygląda czasami fachowo tak jak uchwyty przed i za tymi dziwnie w pionie lub poziomie u rurkami szczególnie na dużych średnicach rurociągów.Kompensacja naprężeń? -dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - wit - 2013-04-09 chodzi o to, że brak gniazda mocującego które powinno być. konkretnie ostatnio kupione -tylko ta średnica i tylko elektromagnetyków -nie mają otworu a korpus nie jest obrobiony -podstawa obła prosto z odlewu -i wygląda jakby były mikropęknięcia. po prostu brak obróbki. jakaś wadliwa niedokończona seria. może producent złożył zawory z części z odrzutu... wszystkie zawory tego producenta mają gwintowany otwór pod śrubę do przykręcenia korpusu -i frezowaną płaską podstawę. te kilka sztuk nie ma. -wygląda, że trzeba uważać na wadliwe sztuki castela. jak dotąd chwaliłem castela -a tu przykra niespodzianka. -dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - klimatolog - 2013-04-10 Wygląda na podróbki o czym na stronie danfossssss opisano w jaki sposób odróżnić podróbkę zaworu.Nie wydaję mi się aby CCCastel psuł swoją swoją markę.Choć myśląc udarowo mocowań być nie powinno przy tak dużych średnicach zakładając że montujący nie wiedzą jak wykonać rurociąg aby się naddawał naprężeniom mechanicznym.W mniejszych średnicach naprężenia kompensuje mała średnica rurociągu zazwyczaj prowadzona rurociągiem miękkim.Po co używać anakondy na tłoczeniu spręzarki skoro skoro ta anakonda(amortyzator) nie jest zamontowany w zdłuż osi sprężarki? -dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel? - barbie - 2013-04-11 te modele rdzewieją w środku w ciąu roku .ja stosuję tylko Danfoss . |