Forum Klimatyzacja
Wyciek wody J.W. MDV - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Wyciek wody J.W. MDV (/showthread.php?tid=7013)

Wyciek wody J.W. MDV - eryk_wiking - 2013-04-28

Z jednostki wewnętrznej Multi 2 x 2,5 kW cieknie woda. W zeszłym roku, było to kilka kropel na dzień, teraz zdecydowanie się powiększyło.
Miał ktoś już taki przypadek, bo nie do końca mi się uśmiecha rozbierać i analizować myśli technicznej chinoli. Urządzenie ma około 3 lata.

Wyciek wody J.W. MDV - stoo - 2013-04-28

A w jakim pomieszczeniu pracuje klima? Ja obstawiam na zasyfiona tace ociekowa albo przepuszcza wode na łaczeniu klimy z odpływem bo taki temat ostatnio przerabialem w Artelu

Wyciek wody J.W. MDV - eryk_wiking - 2013-04-28

Pomieszczenie biurowe 14 m2, 4 osoby, 4 pecety, bez większego nasłonecznienia.
Uszkodzona izolacja rur chłodniczych, źle spięty odpływ też biorę pod uwagę, ale 2 lata temu ktoś to poprawaiał już.

Wyciek wody J.W. MDV - andrewrc - 2013-04-29

Jak cieknie to do hydraulika. Napisz gdzie cieknie bo domyślić się nie można.
PS
Jak widać, jesteś bardzo leniwy, bo nawet nie chce ci się rozebrać urządzenia i zlokalizować przyczyny wycieku.

Wyciek wody J.W. MDV - eryk_wiking - 2013-04-29

Tak, jestem bardzo leniwy zasuwając po 10-14 godzin Wink
Dzisiaj urządzenie zostało zdjęte. Aby to uczynić trzeba było rozebrać zabudowę meblową...
Nie zadałem tego pytania po to, aby odpowiedzią z forum zdalnie naprawić usterkę, tylko licząc iż ktoś miał już podobny problem i podpowie, co skróci czas naprawy urządzenia po jego demontażu, bo nie jest moim marzeniem spędzać na tym chińskim wypierdkiem zbytecznie czasu.

Cieknąć może nie tylko hydraulika (odpływ skroplin), może to być również źle wyizolowana instalacja chłodnicza, możesz mieć uszkodzoną izolację w miejscu zabudowanym i woda po wkropleniu się pocieknie Ci po rurze wydostając się w miejscu uszkodzonej izolacji, końca izolacji itp, itd.
Pytanie było skierowane do osoby która może też miała problem z tym modelem urządzenia i napisze że częstą usterką tego modelu było to i to.

Wyciek wody J.W. MDV - ON/OFF - 2013-04-30

A tak z ciekawości... - przyczyna znaleziona?

Wyciek wody J.W. MDV - frost-ch - 2013-04-30

eryk_wiking napisał(a):Tak, jestem bardzo leniwy zasuwając po 10-14 godzin Wink
Dzisiaj urządzenie zostało zdjęte. Aby to uczynić trzeba było rozebrać zabudowę meblową...
Nie zadałem tego pytania po to, aby odpowiedzią z forum zdalnie naprawić usterkę, tylko licząc iż ktoś miał już podobny problem i podpowie, co skróci czas naprawy urządzenia po jego demontażu, bo nie jest moim marzeniem spędzać na tym chińskim wypierdkiem zbytecznie czasu.

Cieknąć może nie tylko hydraulika (odpływ skroplin), może to być również źle wyizolowana instalacja chłodnicza, możesz mieć uszkodzoną izolację w miejscu zabudowanym i woda po wkropleniu się pocieknie Ci po rurze wydostając się w miejscu uszkodzonej izolacji, końca izolacji itp, itd.
Pytanie było skierowane do osoby która może też miała problem z tym modelem urządzenia i napisze że częstą usterką tego modelu było to i to.
Miałem kiedyś podobny przypadek w jakimś wynalazku może nawet w MDV ale nie pamiętam problem polegał na tym że były tam w splicie uszczelki z gąbki i tak nasiąkły wodą po wymianie uszczelek problem zniknął

Wyciek wody J.W. MDV - kafo - 2015-06-02

I co skończył się tenwyciek wody? Jak sobie poradziłeś, bo chyba mam podobny problem.