![]() |
|
Problem klimatyzacja passat b6 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Problem klimatyzacja passat b6 (/showthread.php?tid=7034) |
Problem klimatyzacja passat b6 - jjohnyy5 - 2013-05-03 Witam. Zauważyłem że moja klima nie chłodzi tak jak powinna (albo tylko mam takie wrażenie). Nadmienię iż rok temu dokładnie w czerwcu miałem wymieniany kompresor na regenerowany gdyż stary dożył swoich dni, płukany układ, nowy czynnik, i wszystkie czynności wymagane przy wymianie kompresora. Przez zimę gdy temp. wynosiła powyżej +6 st. C. Załączana w celu przesmarowania. Dzisiaj ze względu na nadmiar wolnego czasu (pogoda w sumie barowa) postanowiłem podpiąć kompa i zobaczyć co ją może boleć. Po odczytaniu błędów jedynie dwa błędy: 01273 - Fresh Air Blower (V2), 01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159). Oczywiście błędy nie wpływające na chłodzenie, postanowiłem więc sprawdzić dokładne bloki i tak bloki 001-004: kompresor się załącza gdyż natężenie się zmienia (0,010 A - 0,815 A), Ciśnienie 4,8 - 5,2 bar, (i to mnie troszkę nie pokoi), Obroty 900 /min oraz 9,6% Zastanawia mnie właśnie to ciśnienie czy nie powinno być większe. Temperatura na zewnątrz 14,5 stop. C. Był bym wdzięczny za jakieś sugestię, porady. Może ktoś miał już taki przypadek i będzie w stanie udzielić jakichś konkretnych rad. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Problem klimatyzacja passat b6 - awax - 2013-05-03 Chyba nie powinieneś analizować tych parametrów . Nie bierz tego do Siebie,ale Twoja interpretacja to nieporozumienie i nie mam na myśli tylko tego,że A to natężenie,nie napięcie. Problem klimatyzacja passat b6 - jjohnyy5 - 2013-05-03 Wiem że A to natężenie, miałem na myśli co innego napisałem co innego. Nie mam zamiaru analizować tych parametrów bo nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, dlatego chciałem zapytać się was o poradę. Wpisałem parametry gdyż można z nich coś wyczytać a nie chcę by ktoś "wróżył z fusów" nie mając żadnych danych. Dlatego zamiast mówiąc że moja interpretacja to nieporozumienie, zawsze można naprowadzić bądź doradzić, coś w tej kwestii. Pozdrawiam.
Problem klimatyzacja passat b6 - awax - 2013-05-04 Konkretnie to trzeba zmierzyć przegrzanie. Czy ciśnienie podałeś na postoju,czy przy włączonej klimie? To 9,6% to prawdopodobnie stopień otwarcia zaworu i coś tu nie pasuje Napisałem,że nie powinieneś próbować tego analizować bo dane,które podałeś są wyrwane z jakiegokolwiek kontekstu i świadczą,że jesteś laikiem w tym temacie. Chcesz porady podaj typ sprężarki,ciśnienia LP i HP,przegrzanie, temperaturę powietrza na wylocie itd. Domyślam się ,że nie Masz takich możliwości więc nie ma jak doradzać poza skierowaniem do serwisu. Pozdrawiam Problem klimatyzacja passat b6 - jjohnyy5 - 2013-05-07 Ciśnienie się nie zmienia, zarówno na postoju jak i w trasie wynosi tyle samo (skacze sobie od 4,8 do 5,2). Temperatura na wylocie 21 stopni. Istnieje jakaś możliwość sprawdzenia zaworu regulacyjnego? Problem klimatyzacja passat b6 - Klimek - 2013-05-08 Musisz sprawdzic czy idzie prad na wtyczke zaworu w kompresorze. Jak jest prad to albo zawor albo kompresor. Pozdrawiam. |