![]() |
|
Nabijanie - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Nabijanie (/showthread.php?tid=7097) |
Nabijanie - KCICHIK - 2013-05-17 Witam Jak długo jeszcze na forum bądż co bądż klimatyzacji będzie używać się określenia "nabicie klimatyzacji" ??? Może zamiast nabijania pomyśleć o prostowaniu gwożdzi u szewca? Nabijanie - frost-ch - 2013-05-17 KCICHIK napisał(a):WitamA może tu chodzi o nabijanie klimatyzacji czytaj nabijanie klienta? :lol: Nabijanie - gajdek419 - 2013-05-17 Czy to ważne w jaki sposób określają to ludzie - ważne, że wiadomo o co chodzi. W gronie wtajemniczonych rzeczywiscie nie wypada tak mówić ale potocznie tego się nie wyeliminuje... w zasadzie po co - jest weselej. A kolega jak kupował kiedyś cukier wanilinowy to nie nazywał go waniliowym ?A czy poprawnie mówić parownik czy parowacz? Takie zagwozdki polskiego języka
Nabijanie - KCICHIK - 2013-05-17 Myślę,że osoby ,które rozpoczynają przygodę z klimatyzacją mogłyby postarać się poznać chociaż podstawy i zacząć używać technicznych określeń. "nabijanie" to poziom zbliżony do pytania typu "nabiłem klimatyzację, nie chłodzi,co może być przyczyną?" Nabijanie - klimatolog - 2013-05-17 Kiedyś istniały punkty dobijania zapalniczek nic wspólnego mając z wyciekiem ? Nabijanie - KCICHIK - 2013-05-17 gajdek419 napisał(a):Czy to ważne w jaki sposób określają to ludzie - ważne, że wiadomo o co chodzi. W gronie wtajemniczonych rzeczywiscie nie wypada tak mówić ale potocznie tego się nie wyeliminuje... w zasadzie po co - jest weselej. Kolego,ja uważam,że ważne w jaki sposób określają to osoby zajmujące się zawodowo serwisowaniem klimatyzacji.Nie wyeliminuje się tego wsród naszych Klientów,ale postarajmy się eliminować to wśród nas ,serwisantów Nabijanie - klimatolog - 2013-05-17 gajdek419 napisał(a):Czy to ważne w jaki sposób określają to ludzie - ważne, że wiadomo o co chodzi. W gronie wtajemniczonych rzeczywiscie nie wypada tak mówić ale potocznie tego się nie wyeliminuje... w zasadzie po co - jest weselej.Poprawnie parownik.Z wentylatorem Chłodnica? Nabijanie - gajdek419 - 2013-05-18 klimatolog napisał(a):gajdek419 napisał(a):A czy poprawnie mówić parownik czy parowacz?Poprawnie parownik.Z wentylatorem Chłodnica? To powiedz to w Małopolsce - tak szkoły uczą, że to jednak parowacz
Nabijanie - awax - 2013-05-18 "Nabiłem klimatyzację w wozie audi,pompa chodzi ale ta blacha z przodu czasami staje,chłodnica jest zimna.Wiatraki się kręcą nie wiem czy w dobrą stronę. Mam pytanie czy żeby chłodziło trzeba koniecznie włańczać motor bo mam mało benzyny? Od dwóch lat nabijam klimy i pierwszy raz mam taki przypadek. MIŁEGO WEKENDU Ferdynand K" Może faktycznie admin mógłby rozważyć czy nie przydałby się oddzielny dział typu "porady dla użytkowników urządzeń" ??? Nabijanie - mg - 2013-05-18 Czuje się podirytowany gdy słyszę to słowo (kiedyś o tym pisałem) Klienci posługujący się tym określeniem zazwyczaj są mega roszczeniowi, podejrzliwi, patrzą na ręce. Nie dziwie się, na własne życzenie zostali ,,nabici'' x razy. Może faktycznie już czas by zwiększyć świadomość potencjalnych ,,ofiar nabijania" po wulkanizacjach. Nabijanie - klimatolog - 2013-05-18 To może zacznij od porozumienia? Nabijanie - mg - 2013-05-19 klimatolog napisał(a):To może zacznij od porozumienia? Czyli to ja robię źle i mam szukać porozumienia?
Nabijanie - klimatolog - 2013-05-21 Jesteś czyli TEMIDĄ? |