![]() |
|
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi (/showthread.php?tid=7243) |
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - karolp - 2013-06-20 Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje?? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - elektromechanik - 2013-06-20 Gdzie masz agregat? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - karolp - 2013-06-20 agregat elektryczny jest na chłodni- na ścianie boczne na górze, chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - elektromechanik - 2013-06-20 karolp napisał(a):agregat elektryczny jest na chłodni- na ścianie boczne na górze, Czyli też w tm samym pomieszczeniu - i wszystko jasne chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - karolp - 2013-06-20 a dlaczego nie moze byc wtym samym pomieszczeniu? przeciez skoro zdjecta jesdt ta chlodnia z samochodu, to na samochodzie tez agregat był na chlodni chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - mister - 2013-06-20 a w pomieszczeniu ci sie za ciepło nie robi ? duże to pomieszczenie ? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - Shitashii - 2013-06-20 karolp napisał(a):Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje??Jak często następuje odtajanie i w jaki sposób? Masz w parowniku grzałki? Pracują? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - klimatolog - 2013-06-22 Pewnie moc grzałek przewyższa moc agregatu a stycznik jest sklejony? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - mg - 2013-06-22 Moim zdaniem tak powinno być, o ile izolacji nie wykonał klimatylog. chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - mg - 2013-06-22 Grzałki w agregacie samochodowym? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - klimatolog - 2013-06-22 mg napisał(a):Grzałki w agregacie samochodowym?Czasami są na postoju podłączone.A podczas jazdy proces jest? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - elektromechanik - 2013-06-22 mg napisał(a):Grzałki w agregacie samochodowym? :lol: ![]() Coś mi się zdaję że następne pytanie autora tematu >>> czemu padła sprężarka <<< :|
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - klimatolog - 2013-06-22 W trybie postoju?Nie ma? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - miezala5 - 2013-06-23 Ja myśle że żarówki trzeba w Starze wymienić! I będzie git!
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - mg - 2013-06-23 klimatolog napisał(a):W trybie postoju?Nie ma?A są? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - klimatolog - 2013-06-23 Może ukradli w trybie postojowym? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - klimatolog - 2013-06-23 karolp napisał(a):Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje??Wiesz dlaczego tak jest?Monoblok wstawiony do chłodni? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - karolp - 2013-07-29 wyciąłem dziure w scianie i agregat jest na dworze, lecz chłodnia dalej źle działa, czasem jest tak , że agregat nie wyłącza się i temperatura wcale nie spada. wypowie sie ktos jeszcze? chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - zarize - 2013-07-29 Nie obejdzie sie bez serwisu , trzeba by chociaż manometr z 1 podpiac
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - wit - 2013-07-29 przy tej ilości informacji podanej przez pytającego... potrzebna jest wróżka a nie fachowiec. rada -wezwij serwis. zdalnie -bez chociaż minimum fachowo podanych informacji nie da się zgadnąć o co chodzi... chyba, ze patrząc w szklaną kulę. wezwij jakiś serwis -trzeba obejrzeć urządzenie i dokonać pomiarów. albo sam musisz podać konkretne i wiarygodne informacje -ale najwyraźniej nie umiesz ich zebrać i zmierzyć... wezwij fachowca. chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi - radekklimat - 2013-07-29 Jakiej firmy jest ten agregat i jaki model? |