Forum Klimatyzacja
Jaki klimatyzator sklep 36m - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Jaki klimatyzator sklep 36m (/showthread.php?tid=7310)

Jaki klimatyzator sklep 36m - cup3k - 2013-07-05

Witam.

Chciałbym kupić klimatyzator zarówno do chłodzenia jak i dogrzewania powierzchni 36 m sklepu mięsnego. Tutaj nasuwa się moje pytanie, wstępnie szukałem klimatyzatorów powyżej 5 kW, czy możecie jakiś polecić ( szukam czegoś bezawaryjnego i wydajnego)?
Drugie pytanie: sklep ma 36 m do ochłodzenia/dogrzania niby wystarczyłby klimatyzator 3,5/4 kw, nie mniej,
czy poradzi on sobie z chłodzeniem( na sklepie znajdują się lodówki na wędliny, mięso - przeszklone wym 2200x800x1400 mm, które dogrzewają pomieszczenie)? Czy LG Prestige poradziłby sobie?

Prosiłbym o rady. Pozdrawiam

Jaki klimatyzator sklep 36m - miezala5 - 2013-07-05

Prestige do sklepu? to by było lekko grubo!Wink
Poz atym Prestige jest max 3,5kW a domyslam sie bo ostatnio zakładałem do mięsnego Standarda że 5kW musi byc.Miałem dwa agregatry w srodku i przeszklenie z południowego-wschodu i 5kW trzeba założyć.
Stanie Ci 5 osób w kolejce zgrzanych i już masz 1kW!Wink
Spokojnie Ci schłodzi o ogrzeje!
Tak że załóż sobie 5kW i daj spokój z Prestige do sklepu żal do sypialni sobie załóż albo do salony prestige!Smile

Jaki klimatyzator sklep 36m - barbie - 2013-07-05

zarejstrował się nowy reklamiarz z LG .

Jaki klimatyzator sklep 36m - miezala5 - 2013-07-05

Kórka a ja się produkuje!

podaj gdzie ten sklep to ktoś z forum go obejrzy .

Jaki klimatyzator sklep 36m - cup3k - 2013-07-05

barbie napisał(a):zarejstrował się nowy reklamiarz z LG .

Podałem model ze względu na opinie o produkcie, nie znalazłem nic na temat klimatyzatorów 5kW, komentarz raczej zbędny, nie wnoszący nic do dyskusji, no chyba że lubimy nabijać bezsensowne posty.
Sklep topolowa 48e Lubin, może jak już spoglądniesz, dodasz jakieś wartościowe uwagi.

Agregaty z lodówek są na zewnątrz tj. na dachu, sklep jest ocieplony. Czy jakieś konkretne modele polecacie powyżej 5 kW?

Blaupunkt

Jaki klimatyzator sklep 36m - miezala5 - 2013-07-06

Podałem model ze względu na opinie o produkcie, nie znalazłem nic na temat klimatyzatorów 5kW, komentarz raczej zbędny, nie wnoszący nic do dyskusji, no chyba że lubimy nabijać bezsensowne posty.
Sklep topolowa 48e Lubin, może jak już spoglądniesz, dodasz jakieś wartościowe uwagi.

Agregaty z lodówek są na zewnątrz tj. na dachu, sklep jest ocieplony. Czy jakieś konkretne modele polecacie powyżej 5 kW?

Spokojnie!
Podałeś więcej danych i już to wygląda wiarygodnie!
jeżeli nie masz agregatów w sklepie i okien z nasłonecznieniem a sklep jest ocieplony to 3,5 kW powinno wystarczyć na te ewentualnych 5 osób w kolejce i sklepową!Smile
Jesteś nawet w zasięgu mojej działalności więc jak napiszesz na priv to moge ci poza tym co tu pisze jeszcze doradzić!
Firm i klimatyzacji jest multum!Więc musisz okreslic z jakiej półki chcesz klime i mniej wiecej ile masz kasy do wydania na nią.Jezeli chcesz sie grzac to musi być inwerter bo na samo chłodzenie do sklepu wystarczył by
dobry on/off które teraz mozna kupic w dobrej cenie! -15 na papierze na Lubin spokojnie wystarczy!
Czesto zakładam do sklepu Gree bo dobra cena i niezła jakość z LG też można ale Standard Inverter a nie Prestige!Samsung seria P+ jest o.k itd itp!Jak chcesz 5 lat gwarancji to najpopulerniejsze trio Fuji-Fujitsu-General!Samsung ma 5 lat na sprezarke!
Pozdrawiam!
Robert