Forum Klimatyzacja
prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? (/showthread.php?tid=7356)

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - wally - 2013-07-16

Panowie (i Panie, jesli takowe zagladaja tutaj),

od razu podpowiem - nie jestem monterem samoukiem, nie jestem specjalista z branzy, nigdy nie podejme sie montazu splita ale interesuje mnie temat klimatyzacji (w tym rowniez samochodowej) dlatego trafilem na to forum.

Do sedna: montujecie sprzety wielu marek, sam posiadam w domu zarowno Sinclair'a jak i Toshibe (on-off) i wiem jakie sa miedzy nimi roznice. Kilka watkow nizej pisalem, ze chcialbym zamontowac cos cichego i wzglednie taniego do pokoju dzieciakow. Przegladalem oferty profesjonalnych firm z mojej okolicy (kryterium to aktualna autoryzacja wiodacych producentow) i sporo firm oferowalo mi SAMSUNGA z serii T. Urzadzenie jest tanie i ciche, nie jest to marketowiec.

Czego oczekuje od klimy?
- cichej i bezawaryjnej pracy (oczywiscie z zachowaniem regularnych serwisow),
- zbijania temp. nie nizej niz do ok 23-24stC przy upalach po 30+stC na zewnatrz.
- na poczatku jesieni kilka razy uzyje funkcji grzania (kilka dni w roku)

Pytania:
1. czy to jakos bardzo awaryjny sprzet?
2. czy jest to jednorazowka czy tez niezly markowy sprzet a niska cena wynika z wychodzenia z on-offow?
3. czy poszukac czegos lepszego a jesli tak, to dlaczego?

Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam,
Wally

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - Shitashii - 2013-07-16

Jest to bardzo dobre PROSTE urządzenie. Jeśli nie chcesz mieć sterowania WiFi, plazmy, jonizatorów i innych bajerków to seria T jest dobrym wyborem. Jednostka wewnętrzna jest cicha, zewnętrzna np 2,8kW, mimo trwałej plastikowej obudowy potrafi trochę hałasować, ale trzeba podłożyć tu i tam. Wewnętrzna zgrabnie wygląda, świetna do utrzymania w czystości, no i filtr HD80. Ja nie miałem z nimi żadnego problemu.

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - miezala5 - 2013-07-16

Podpisuje sie pod przedmówcą!Wink
Trzeba podłożyć w zewnetrznej tu i tam!Smile

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - DBKlima - 2013-07-18

1. czy to jakos bardzo awaryjny sprzet?

Nie można powiedzieć że awarie w Samsungu są czymś codziennym .
Większość awarii wynika ze podobno ze złego montażu lub konserwacji "czynnik ludzki".

Nie wiem jak z częściami i ich dostępnością w Samsungu może to dobrze świadczy o sprzęcie
bo jak do tej pory nie musiałem nic u nich zamawiać ale Samsung u nas nie gra pierwszych skrzypiec.

2. czy jest to jednorazowka czy tez niezly markowy sprzet a niska cena wynika z wychodzenia z on-offow?

Nie ma co się doszukiwać tu sprzętu markowego jest to markowanie sprzętu na potrzeby koncernu "doczepianie loga ?" Tongue

Niska cena nie wynika z wyprzedaży tylko ze starej ale i sprawdzonej konstrukcji głównie agregatu.
Zaleta jest taka że w on/offach które są już sprawdzone tak naprawdę nie ma co się psuć
(jak dla mnie to nic tam nie ma co może się zepsuć dla samego zepsucia - chodzi mi elektronikę Big Grin )

3. czy poszukac czegos lepszego a jesli tak, to dlaczego?
Podoba się ? pasuje ? kupuj... nic lepszego obecnie w kwocie którą masz na zakup (info z priv) kolego nie znajdziesz. Chyba że chcesz wydać jednak więcej to serdecznie zapraszam ...

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ? - bartek2700 - 2013-07-19

Witam!Chciałbym się trochę podpiąć pod temat.Mam okazyjnie do kupienia klimatyzator z serii Y.Pytanie kieruje do instalatorów którzy montują samsunga czy agregat z serii Y różni się od tego np. z serii T lub P,głównie chodzi mi o hałas czy też trzeba podkładać tu i tam jak to koledzy wyżej określili:-)sam też zamontowałem kilka samsungów ale szczerze mówiąc uczucia mam mieszane po tych montażach,jednak cena za którą mogę go mieć jest naprawdę zadowalająca i zacząłem się poważnie nad nim zastanawiać.z góry dzięki za podpowiedz