Forum Klimatyzacja
Poszukuję klimatyzatorów - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Poszukuję klimatyzatorów (/showthread.php?tid=7413)

Poszukuję klimatyzatorów - zejnowski - 2014-08-03

Witam serdecznie.

Jestem dosyć świeży w temacie klimatyzacji i jestem na etapie wybierania modeli.
Poszukuję dobrego i sprawdzonego i przede wszystkim z dobrym serwisem producenta klimatyzacji. Niekoniecznie zależy mi na super markach i logo ;-) nie chciałbym przepłacać.
Klimatyzacji szukam do gabinetu, z wyliczeń wychodzi mi ok 2,5-3kW i takiego szukam.
Możecie coś polecić, w miarę proste i nie psujące się urządzenie na pilot albo ew. wifi...

Drugi temat to urządzenia do mieszkania a konkretnie salonu. Tutaj już myślę o kanałowej klimatyzacji gdyż chciałbym ją sobie po prostu zabudować. Wisiałby na ścianie z balkonem więc daleko do jedn. na zew. by nie było.
Tutaj już trochę zależy mi na dobrej klimatyzacji z "bajerami" ułatwiającymi użytkowanie.

Przy okazji zapytam, ile wystają zazwyczaj rurki z jedn. wew.? Mam dosyć grubą ścianę i nie wiem jak z montażem tego.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Poszukuję klimatyzatorów - kondzio85 - 2014-08-03

Witam,
Polecam urządzenia firmy LG. Posiadają szeroką gamę urządzeń w tym serie Artcool które świetnie wyglądają w salonie. Z klimatyzatorem kanałowym to nie jest prosta sprawa gdyż ma dość duże rozmiary, trzeba zapewnić do niego dostęp serwisowy, rozprowadzić kanały wentylacyjne w pomieszczeniu itp. A finalnie cena przekroczy znacznie cenę ściennych modeli.
Z LG polecam serię Standard lub Basic do biura a do salonu Standard lub z bajerami Slim lub Stylist.

A co do rurek jeśli nie uda się wkuć bruzdy o głębokości około 4cm w ścianie to wtedy montujemy koryto na ścianie o wymiarach 90x40 lub 90x60.

Poszukuję klimatyzatorów - DBKlima - 2014-08-04

zejnowski napisał(a):Klimatyzacji szukam do gabinetu, z wyliczeń wychodzi mi ok 2,5-3kW i takiego szukam.
Możecie coś polecić, w miarę proste i nie psujące się urządzenie na pilot albo ew. wifi...

Drugi temat to urządzenia do mieszkania a konkretnie salonu. Tutaj już myślę o kanałowej klimatyzacji gdyż chciałbym ją sobie po prostu zabudować. Wisiałby na ścianie z balkonem więc daleko do jedn. na zew. by nie było.
Tutaj już trochę zależy mi na dobrej klimatyzacji z "bajerami" ułatwiającymi użytkowanie.

2,5-3,0kW - Fujitsu, Mitsubishi urządzenia z 5 letnią gwarancją producenta . Urządzenia mało awaryjne.
Fujitsu, Mitsubishi - Kanałówka - pamiętaj że musisz mieć dostęp do urządzenia podczas serwisu więc nie może być to zabudowa stała.
możliwości rozbudowy : automatycznie sterowane żaluzje, wbudowana pompka skroplin, pilot ścienny lub bezprzewodowy Wifi, możliwość spięcia w grupy i sterowania jednym pilotem kilku klim możliwość rozbudowy o system domu inteligentnego.

Poszukuję klimatyzatorów - kubabaku - 2014-08-04

dobre i tanie do biura...Gree
do mieszkania z bajerami i wifi (naprawdę fajnie działającym)...Samsung

Poszukuję klimatyzatorów - DBKlima - 2014-08-05

Osobiście zamiast wypasionego w tysiące nieprzydatnych funkcji sprzętu wolał bym kupić
Mitsubishi HJ, Fujitsu LM, Inventora A, Gree które spokojnie będą działać latami .