![]() |
|
Wycena instalacji klimatyzacji - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Wycena instalacji klimatyzacji (/showthread.php?tid=7456) |
Wycena instalacji klimatyzacji - pox - 2013-08-06 Witam, Chciałbym was poprosić o wstępną wycenę instalacji klimatyzacji wraz z montażem w bloku. W załączniku dodaję plik z rzutem mieszkania. Mieszkanie usytuowane jest od południowego zachodu, czyli po południu nie da się wytrzymać. Temperatura dochodzi do 30st. C Wszystkie okna oprócz kuchni są niemal na całą wysokość mieszkania. Wysokość mieszkania to ok 270cm. Pokój dzienny, kuchnia i przedpokój są połączone - nie ma zamontowanych drzwi. Chciałbym poznać cenę da splita (tylko ww pomieszczenia) oraz dla multisplita (dodatkowo dla mniejszego pokoju). Czy była by na forum osoba, która na podstawie tych informacji wykonała by orientacyjnej wyceny? Wycena instalacji klimatyzacji - barbie - 2013-08-06 Pacanów ? ,Białystok ? ,Szczecin ? ,Warszawa ? . Wycena instalacji klimatyzacji - pox - 2013-08-06 Warszawa, Sorki
Wycena instalacji klimatyzacji - barbie - 2013-08-06 czyll cena Max . Wycena instalacji klimatyzacji - renegat35 - 2013-08-06 30 000 USD i przez pierwszy miesiąc Twojej kobiecie rano kawę będę robił
Wycena instalacji klimatyzacji - pox - 2013-08-06 Czyli? Tak pi * drzwi? Wycena instalacji klimatyzacji - barbie - 2013-08-06 następne elementarne zapytanie--kto kupi sprzęt i jakiej firmy ? . Wycena instalacji klimatyzacji - pox - 2013-08-07 Wybór i dobór sprzętu to jest kolejne pytanie. Jakie było by zapotrzebowanie? 3,2kW wystarczy dla tych 3 pomieszczeń? - łącznie mają ok 35m2 Na sprzęt + montaż mógłbym przeznaczyć powiedzmy do 4000zł. Wycena instalacji klimatyzacji - firis - 2013-08-07 witam mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd. Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd. dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne., co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt. życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie Wycena instalacji klimatyzacji - crocens - 2013-08-07 firis napisał(a):witam no widzisz, sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nikt nie pdaje cen... bo to samo zrobi Ci firma, na dodatek będziesz miał w ręku ofertę na którą się będziesz mógł zdecydowaća nie tylko pustą cenę... Pozdrawiam. Aha, no i cena poprawna którą podałeś Wycena instalacji klimatyzacji - barbie - 2013-08-07 pox-Ty będziesz kupował klimę czy monter-chyba nie zrozumiałeś pytania . Wycena instalacji klimatyzacji - miezala5 - 2013-08-08 crocens napisał(a):firis napisał(a):witam Masz gwarancje 5 lat z tej sredniej półki? Widzisz juz znasz realne ceny bo na początku swój układ chciałeś zrobić za 8 tys! Przyznaj sie ile cie bedzie kosztować ta srednia półka! Nie gadaj ze sie niczego na tym forum nie dowiedziałeś! |