Forum Klimatyzacja
Przekaźnika - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Przekaźnika (/showthread.php?tid=7576)

Przekaźnika - kkk1981 - 2013-10-06

Witam
Poszukuję przekaźnika do sprężarki Aspera NE2134Z

Przekaźnika - klimatolog - 2013-10-08

do kupienia w każdym sklepie z częściami AGD

Przekaźnika - elektromechanik - 2013-10-08

klimatolog napisał(a):do kupienia w każdym sklepie z częściami AGD

Zmierz sobie temperaturę - termometr w każdej aptece!!!!!!!!1 Smile

Jak podwyższona to aspiryna i pod pierzynę Rolleyes a jak nie to szybko do psychiatry :mad:

Przekaźnika - klimatolog - 2013-10-09

elektromechanik nie obrażaj mnie ani wioski w której mieszkasz.Napisałem z częściami AGD a nie ze sprzętem AGD.

Przekaźnika - aras - 2013-10-12

kkk1981 napisał(a):Witam
Poszukuję przekaźnika do sprężarki Aspera NE2134Z
A nie możesz dobrać jakiegoś ze standardowych ? i zamontować gdzieś obok, często tak robię jak są problemy ze ściągnięciem oryginału.

Przekaźnika - klimatolog - 2013-10-12

aras jestem ciekaw kiedy zaczniesz walczycz z reklamacjami.Nie ma standartowych.Prąd cewki przekażnika jest mocą chwilową dobraną do mocy sprężarki.

Przekaźnika - barbie - 2013-10-12

prąd jest mocą a baba jest chłopem .

Przekaźnika - jack63 - 2013-10-14

barbie napisał(a):prąd jest mocą a baba jest chłopem .

Dobre. W sam raz na klimatologa. Ten ostatni wie że dzwoni, ale nie wie gdzie.

kkk1981. Co z kondensatorem? Czy ma właściwą pojemność?

Przekaźnika - klimatolog - 2013-10-14

jack63 napisał(a):
barbie napisał(a):prąd jest mocą a baba jest chłopem .

Dobre. W sam raz na klimatologa. Ten ostatni wie że dzwoni, ale nie wie gdzie.

kkk1981. Co z kondensatorem? Czy ma właściwą pojemność?
jack63 może mnie poprawisz jeśli nie tak coś napisałem na temat przekażników.Bo przekażnik musi posiadać odpowiednio dobrany prąd i moc.Przekażnikiem jeśli dobrze dobranym jest przez ułamek sekundy.Nie bądż klakierem barbiego.Może napiszesz gdzie dzwoni własnymi słowami potwierdzonymi Twoim doświadczeniem.Do barbie.Przekażniki rozruchowe różnią się od siebie dwoma parametrami.I- w amperach-P w watach.Odnośnie kondensatora pytanie przed wczesne.Ja zapytał bym co z zabepieczeniem bimetalicznym jack63.Mając na uwadzę fotkę obrazującą duży prąd pobierany przez sprężareczkę?

Przekaźnika - coolmaker1 - 2013-10-14

Witam. Bez urazy kkk 1981. Cewki rozruchowe nowe czy używane jako galanteria powinny być w magicznym pudełku w samochodzie. A nie szukanie nowej po fakcie .Tym bardziej ,że Aspera to popularna marka i w hurtowniach z częściami na pewno dostaniesz. Czy sprężarka ,termik, kondensator sprawdzony?

Przekaźnika - klimatolog - 2013-10-14

To po stronie elektrycznej.Pozostaje do sprawdzenia układ chłodniczy.Chociażby filtr -kapilara-i czynniki związane z skraplaniem i chłodzeniem sprężarki.Czasami a nawet często niedomagania fizyczne układu chłodniczego mają wpływ na podwyższony pobór prądu przez urządzenie chłodnicze.I może tak się stało być może w wyżej opisanym problemie nie elektrycznym?