![]() |
|
Montaż klimatyzacji cennik - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Montaż klimatyzacji cennik (/showthread.php?tid=7825) Strony:
1
2
|
Montaż klimatyzacji cennik - z.bralczyk - 2014-03-03 Tutaj podaje cennik który znalazłem w sieci http://www.spec7.pl/montaz-klimatyzacji Pytanie do Was jest następujące: co sądzicie o tych cenach ? Montaż klimatyzacji cennik - wallygator - 2014-03-03 Taniocha bierz. Montaż klimatyzacji cennik - barbie - 2014-03-03 on nie bierze lecz montuje . Montaż klimatyzacji cennik - wallygator - 2014-03-03 Aha to co tak tanio
Montaż klimatyzacji cennik - bartekyogico - 2014-03-04 Pytanie czy cennik dotyczy samego montażu np. ja klimę kupuję na aukcji, a koleś za tyle montuje, czy cennik obowiązuje na kupione we firmie sztuki? W Stolicy znajdziesz firmy co robią "prosty montaż" za mniej... Klienci często nie rozumieją, że montaż montażowi nierówny. Moim zdaniem rozmowy o finansach na forum, są lekko destrukcyjne. Zawsze się znajdą ekstremiści cytowani potem przez klienta: "...panie ja w internecie to widziałem montaż za tyle, a pan tu aż TYLE..." Montaż klimatyzacji cennik - z.bralczyk - 2014-03-04 Z tego co się zorientowałem to cena samego montażu tyle wynosi Montaż klimatyzacji cennik - tomaszwroc - 2014-03-04 Ja się kiedyś pokusiłem na montaż przez znajomego mojego kolegi. Jak dobrze pamiętam to chodziło o kwotę 200 zł za cały montaż. Kasa niby spoko więc się zgodziłem. Najgorsze co mogłem zrobić... Później musiałem wydać na nowy klimatyzator i zakupiłem już w pakiecie montaż. Robiła to firma apeco i wszystko było przeprowadzone profesjonalnie. Montaż klimatyzacji cennik - Klim - 2014-03-05 Jaka płaca taka wykonywana praca. Ciekawi mnie czy w sezonie mają takie ceny
Montaż klimatyzacji cennik - aras - 2014-03-05 Klim napisał(a):Jaka płaca taka wykonywana praca. Ciekawi mnie czy w sezonie mają takie ceny Jasne że w sezonie mają takie ceny ! hehehehehehehehe chyba raczej x2 Przy temp zew około 30 C , ilość wezwań do naprawy przytłacza. Każdy robi swoich klientów, Ci z zewnątrz których firemek(co zakładali splity za kilka złoty) już nie ma- (z powodu takich cen)-i muszą czekać do Października. Niestety ale taka jest smutna prawda dla klientów. Montaż klimatyzacji cennik - oli78 - 2014-03-06 Jak montowali to niech sobie przeglądy poklepią wiosenne Montaż klimatyzacji cennik - phonix29 - 2014-03-08 Temat cen montażu szeroki jak morze bałtyckie,jaka cena taka jakosc usługi a niestety nasz rynek to wolna amerykanka,dla porównania w niemczech dzwoniąc do pieciu firm cena za usługe taka sama , u nas hmmm,niestety każdy klient chce jak najtaniej, taka mentalnośc
Montaż klimatyzacji cennik - Haurox91 - 2014-03-08 Wystarczy spojrzeć na przetargi i to nie tylko w naszej dziedzinie, 100%-cena nic się nie zmieni jak tak dalej będzie. Aby wygrać taki przetarg to trza ciąć koszty tj: wynagrodzenie dla pracowników, zamienniki materiałów, redukcja czasu na podstawowe czynności itp. Montaż klimatyzacji cennik - klimatolog - 2014-03-08 Wystarczy kontrola firm które wygrywają przetargi bez odpowiednich certyfikatów i wyrzucenie z pracy biorących łapówki. Montaż klimatyzacji cennik - andrewrc - 2014-03-09 Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt. Gdzie sens a gdzie logika takiego postępowania. Powinni takim od razu strzelać w kolano. Montaż klimatyzacji cennik - kubabaku - 2014-03-10 andrewrc napisał(a):Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt.chyba wszyscy mieli takie przypadki: środek sezonu i telefon że klima nie działa...jak przyjedziesz to na skraplaczu 2 centymetrowe "futro"...a przecież klima po serwisie na wiosnę! Montaż klimatyzacji cennik - ON/OFF - 2014-03-10 andrewrc napisał(a):Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt. 3 lata temu w mojej okolicy placówki pocztowe - też ktoś dał ofertę gdzie wychodzilo 40,- /szt. a to przeciez dodatkowo obiekty rozproszone po regionie więc trzeba odjąć koszty dojazdu - wychodzi jeszcze mniej ))
Montaż klimatyzacji cennik - klimatolog - 2014-03-10 ON/OFF napisał(a):No niestety.Ale gdybyśmy porad internetowych udzielali tylko osobom z branży to do takich precedensów by nie dochodziło że podstawowym narzędziem jest pędzel ławkowiec i doniczka balkonowa oraz spryskiwacz ogrodniczy z wodą.Koszt inwestycji sprzętu do serwisowania do 100 PNZ Daje całkiem dobry wynik zarobku firmy.Może dlatego postrzegany jestem jako idiota forumowy?A być może nim nie jestem karcąc tendencyjne pytania w stosunku do osób próbujących wbić się do branży za pomocą forum.Jestem ciekaw ile firm profesjonalnych w bierzącym roku zamknie swoje podwoje pod wpływem nie uczciwej konkurencji opartej na odpowiedziach fachowych uczestnikom tego forum.?Radekklimat napisał.Jak zwykle chciałes zabłysnac i jak zwykle ci nie wyszło, nie masz pojecia o agregatach chłodniczych do samochodowów, nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz.Weryfikuj radekklimat odpowiedzi komu i co.Bo za chwilę zostaniesz bez zajęcia w branży.Oczywiście Tobie to nie grozi.Ale to tylko Twoje mniemanie.Być może krótkowzroczność pewności zawodowej.Strzelają w kolano jak na razie firmom z tradycjami.A firmy z pędzelkiem i doniczką balkonową się śmieją.radekklimat ja nic do Ciebie ani Twojego doświadczenia nie mam.Tylko proszę rozdawaj wiedzę osobom ściśle związanym z branżą.I uwierz że na samochodówce się znam.I wiem dlaczego trzeba zamontować sprężarkę pod odpowiednim kątem.andrewrc napisał(a):Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt. Montaż klimatyzacji cennik - barbie - 2014-03-10 Leszek nie da się internetowo nauczyć chłodnictwa .Dowodem tego jesteś Ty . Montaż klimatyzacji cennik - klimatolog - 2014-03-10 barbie napisał(a):Leszek nie da się internetowo nauczyć chłodnictwa .Dowodem tego jesteś Ty .To nic innego jak zarzut.Zarzut z którym się nie zgadzam się.Cierpliowość posiada granicę proszę pana.Jeśli chodzi o naukę internetową to proszę śię cofnąć w czasie na forum.kto pobierał takich nauk.Jeśli pan zapomniał to skory mogę przypomnieć tendencyjne pytania zawodowe. Montaż klimatyzacji cennik - andrewrc - 2014-03-10 Panowie, może zamiast na forum podawać rozwiązanie jak kawę na ławę to naprowadzić amatorów na rozwiązanie i niech trochę pomyślą a nie jak pasożyty czerpią z nas wiedzę. Co do nauki w internecie, można z forum dużo wynieś wiedzy ale trzeba ją dobrze przesiać bo bzdur nie brakuje. PS. Wkurzają mnie takie docinki i przywary jakie sobie czasami piszecie, bo poco?? Życie jest za krótkie i lepiej wypić zimnego browara i rzucić na luz i może przy tym browarze kogoś olśni i wymyśli jak tu skończyć z tymi walizkowcami. Montaż klimatyzacji cennik - klimatolog - 2014-03-10 andrewrc popieram wypowiedż. Montaż klimatyzacji cennik - DBKlima - 2014-03-11 z.bralczyk napisał(a):Tutaj podaje cennik który znalazłem w sieciDla klienta przystępne, natomiast dla firmy montażowej "takie sobie" jeśli z tą usługą nie wychodzi z magazynu urządzenie. Jeśli mają niskie koszty, własny lokal i z 150 montaży na ekipę rocznie to spokojnie można sobie tak działać ale rewelacji nie będzie. Jeżeli dochodzi do usługi urządzenie to już tylko "plus" bo mamy w następstwie konserwację . Montaż klimatyzacji cennik - klimatolog - 2014-03-11 Firma montująca nawet 150 jednostek -klimatyzatorów zarabiając na upuście które montuje w pomieszczeniach kuchni restauracji i tak będą w plecy.Bo pędzelkiem nic nie dokonają w ramach przeglądu serwisowego.Jak można proponować klientowi chłodzenie pomieszczeń kuchennych schładzalnikiem pomieszczeń mieszkalnych?Bo chyba tak to się nazywa.Nawet gdyby jakiś informatyk miał kanapę w serweroni to nie można uznać takiego pomieszczenia mieszkalnym.Najgorszym rozwiązaniem w serwerach jest propozycja montażu schładzalnika podsufitowego.Najlepiej nad samym serwerem.Często takie innowacje widziałem.Zapraszam producentów i instalatorów na drogę konteplacji zebranych wniosków w relacji czasu zamontowanych urządzeń.Czasami sami intalatorzy a raczej firmy same kręcą na siebie bata.Będąc zleceniobiorcą jako informatyk zleciłem klimatyzację pomieszczenia.Klimatyzacja to nie tylko temperatura uzyskana w pomieszczeniu ale też odpowiednia wilgotność.To się wiąże z wymianą ciepła. Montaż klimatyzacji cennik - DBKlima - 2014-03-13 klimatolog napisał(a):Firma montująca nawet 150 jednostek - klimatyzatorów zarabiając na upuście które montuje w pomieszczeniach kuchni restauracji i tak będą w plecy. [...]Jeśli trafi ci się temat 150 montaży (do 3mb za sztukę 790 netto zgodnie z cennikiem o którym mówimy) z chęcią go przejmę na swoje plecy byś nie miał strat finansowych
Montaż klimatyzacji cennik - MarioO - 2014-03-13 kubabaku napisał(a):andrewrc napisał(a):Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt.chyba wszyscy mieli takie przypadki: środek sezonu i telefon że klima nie działa...jak przyjedziesz to na skraplaczu 2 centymetrowe "futro"...a przecież klima po serwisie na wiosnę! I wołasz za przegląd np 246 zł brutto a klient robi oczy jak kapitan sowa bo przecież poprzednia ekipa skasowała 39zł brutto Panie :mad: !!! Ogólnie przegląd i konserwację wykonuję na sprawnym urządzeniu Jeśli klient zgłasza że urządzenie nie działa prawidłowo uznaję to za awarie i kasuję jak za awarię |