Forum Klimatyzacja
klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi (/showthread.php?tid=7910)

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - dannyw - 2014-04-04

Witam!
Jestem posiadaczem Passata b5 1.9 tdi z klimatronikiem.
Jest z nim pewien problem: jeżdżąc po mieście i w krótsze trasy przy klimie wszystko działa jak należy - chłodzi itd.
Ale gdy jadę dalej i załączę kimę to po jakimś czasie w samochodzie robi się ciepło - klima przestaje pracować. Nawiewy, wiatraki działają ale nie chłodzi.
Raz sprawdzałem i zatrzymałem się przy restauracji przy włączonym silniku i przy cały czas działającej klimie - pod autem powinna się robić kałuża, ale nic takiego się nie stało. Gdy w takim wypadku wyłączę klimatyzację na Econ i za jakieś 15 min znowu włączę to chłodzi, ale ponownie po jakimś czasie, ok 45 min przestanie chłodzić.
Spotkaliście się z czymś podobnym?

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - Tadeusz4321 - 2014-04-04

Możliwe że brudny układ i przy okazji serwisu wymień dysze dławiacą

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - Haurox91 - 2014-04-04

Moze wentylator przy parowniku nie smiga i parownik zabija sie lodem hm? Jak na jakis czas wylacza to odpuszcza i gdy zalączy spowrotem to proces sie powtarza ? Troche mało danych.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - Tadeusz4321 - 2014-04-04

Haurox91 napisał(a):Moze wentylator przy parowniku nie smiga i parownik zabija sie lodem hm? Jak na jakis czas wylacza to odpuszcza i gdy zalączy spowrotem to proces sie powtarza ? Troche mało danych.
Jak wentylator nawiewów nie chodzi nie włączy sie klima.Natomiast skutkiem przypchania dyszy moze byc zalodzenie parownika.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - mg - 2014-04-04

Istnieje również możliwość, że nie działa układ regulacji wydajności sprężarki. Jak i kilka innych przyczyn Wink

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - mg - 2014-04-04

Istnieje również możliwość, że nie działa układ regulacji wydajności sprężarki. Jak i kilka innych przyczyn Wink

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - driver1979 - 2014-04-04

A może w tym przypadku naprawdę za mała ilość czynnika.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - dannyw - 2014-04-09

czynnika nie jest raczej za mało, bo regularnie daje do nabici i odgrzybienia klimę.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - plusz730 - 2014-04-09

dannyw napisał(a):bo regularnie daje do nabicia
A co to znaczy, że regularnie?
Pozdrawiam

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - Tadeusz4321 - 2014-04-09

Nie dawaj do nabicia ale do serwisu.Są nabijacze i serwisanci.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - dannyw - 2014-04-10

plusz730 napisał(a):
dannyw napisał(a):bo regularnie daje do nabicia
A co to znaczy, że regularnie?
Pozdrawiam

Co drugi rok...

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - gyver1981 - 2014-04-25

moze byc wiele przyczyn czy osuszacz nie zamarza?może jest za dużo czynnika i instalację rozłącza czujnik wysokiego cisnienia ,zapchana chłodnica ,brak przepływu powietrza /jak odpalasz auto to climatronic wlącza sie normalnie czy miga przez kilka sekund?

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - klimatolog - 2014-04-25

Oj panowie doradzający.Wczoraj wasze dziecko jadło ser za 30- złotych.Jutro Smalec?Co do smalcu nic do niego nie mam.Ale na garbach waszego doświadczenia tworzycie FIRMY KRZAKI.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - mg - 2014-04-25

klimatolog napisał(a):Oj panowie doradzający.Wczoraj wasze dziecko jadło ser za 30- złotych.Jutro Smalec?Co do smalcu nic do niego nie mam.Ale na garbach waszego doświadczenia tworzycie FIRMY KRZAKI.
Kim ty jesteś? żresz ser i wydaje ci się że nie ma innych potraw?
Uszanuj innych wypowiedzi zasrana serem za 30 zeta wyrocznio.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - klimatolog - 2014-04-26

mg napisał(a):
klimatolog napisał(a):Oj panowie doradzający.Wczoraj wasze dziecko jadło ser za 30- złotych.Jutro Smalec?Co do smalcu nic do niego nie mam.Ale na garbach waszego doświadczenia tworzycie FIRMY KRZAKI.
Kim ty jesteś? żresz ser i wydaje ci się że nie ma innych potraw?
Uszanuj innych wypowiedzi zasrana serem za 30 zeta wyrocznio.
Oczywiste że człowiekiem.Nawiązując do tematu.Jak napisałeś regulacja wydajności .?.Nie ma nic wspólnego z tym przypadkiem.Po mieście układ działa.Na trasie nie.Może nie kapało podczas postoju bo chłodnica zalodzona?Bardzo niskie ciśnienie i temperatura odparowania w stosunku do czasu pracy urządzenia.Ser zeżarłem.A potrawy tworzymy ze składników.Musztarda nie jest potrawą tylko jej składnikiem mg.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - mg - 2014-04-26

Człowiek nie je musztardy z serem.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - klimatolog - 2014-04-26

mg napisał(a):Człowiek nie je musztardy z serem.
A ser z musztardą?Chodzi o proporcje?A z majonezem człowiek je?Kocham ludzi złośliwych.Ponieważ w złości wypisują głupoty i się demaskują.Lubię nawet z pomidorem.A Ty?

mg napisz coś uzasadnionego do tematu.

klimatyzacja w trasie przstaje działać passsat b5 1.9 tdi - mg - 2014-04-26

klimatolog napisał(a):mg napisz coś uzasadnionego do tematu.

Ser za 30zł i musztarda- sraczka murowana.

mg ja bym napisał czy filtr kabinowy jest czysty.Ale ser w temacie.