![]() |
|
REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie (/showthread.php?tid=797) |
REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - graup.pl - 2007-08-21 Witam Opracowaliśmy nowy sposób klimatyzacji. Polega on na pobraniu wody gruntowej z studni przetransportowaniu jej za pomocą pompy do wymienników ciepła i oddaniu do studni zrzutowej /nie są to pompy ciepła/. Inowacja polega na tym ze jedynym źródłem chłodu jest woda gruntowa. W zimie wymienniki ciepła podłączamy do pieca C.O. i grzejemy. Pomysł ten został opatentowany przez nas. Moja prośba o opinie jak sie podoba? na jakie trudności mozemy spotkać? itp. Za każdą opinie z góry dziękuje. REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - Tollo - 2007-08-21 Dla mnie fenomenem jest, że "pomysł" został opatentowany. REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - kubowy - 2007-08-21 To przecież stary indiański sposób na chłód w lecie. Po co ten patent, każdy to może wykonać na własnym podwórku diwe studnie pompa do podnoszenia wody wymiennik wentylator do intensyfikacji jakoś ładnie obudować ukryć w budynku i po sprawie. Polak potrafi A może by tak opatentować sposób zawiązywania krawatu?> REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - radekklimat - 2007-08-21 w skandynawi tak transportuja i ogrzewaja swoje kwadraty ze zródeł goracych REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - Tollo - 2007-08-23 Dodam, że to "inżynierskie" rozwiązanie było nagminnie stosowane w zkładach PRL-u jako chłodzenie do wentylacji. Na szczęście w latach 80-tych zabronione. Dla majsterkowiczów: niepłacalne, zabronione o małej wydajności...itd. Ale zapał "kolejnych pomysłodawców" godzien uwagi. REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - korallgoll - 2007-09-04 ten sposób jest mało wydajny i nie wszędzie da sie go zastosować. właśnie poto, żeby wyeliminować te trudności stosuje się pompy ciepła. uważam, że zrobiliście krok do tyłu. REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - graup.pl - 2007-09-07 Dziękuje za wszystkie opnie. Tych których uraziło to ze złożone zostało zatrzeżenie patentowe przepraszam /bo odniosłem wrażenie ze tak jest/. Po krótce chciałbym ustosunkować się do post'ów 1. Pomysł ten został opatentowany i Ci którzy naśmiewają się że to "fenomen" nie rozumieją tego ze patentem nie musi być koniecznie coś skomplikowanego rozbudowanego tylko zastrzega sie rozwiązanie, pomysł, sposób itd który nie został wrożony i który nie jest na stanie techniki /pojecie określające dotychczasową udokumentowaną wiedzę ludzkości/. Jeżeli ktoś ma ochotę opatentować sposób wiazania krawatu - proszę moze jest jakis sposób ktorego ludzkosc nie zna. Ta historia : "ktoś wynalazł i opatentował w Polsce fajny pomysł nie mogł tego sprzedać był wyśmiewany wyjechał za granice i prosze sukces" jakoś brzmi znajomo 2. "Indiański sposób" - wigwamy i studnie głebinowe pompy - jakie oni znali pompy? jakie wymienniki jakie rury - wybacz klubowy ale piszesz bzdury i tym podwazasz swoja wiarygodność. Jak to takie proste to kto Ci nie kazał tego opatentować? BEZ KOMENTARZA !!!!! 3. "mało wydajne" jesli mamy pokazową instalacje która chłodzi powierzchnie 85m2 760w i to jest mało WYDAJNE nieopłacalne miesieczny koszt klimy w domu to 40-70zł za 80m2. Jak macie sposób chłodzenie lepszy i wydajniejszy i tańszy i bardziej ekologiczny to prosze o konkertny przykład ze tu i tu chodzi taka instalacja mozna ogladać koszt chłodzenia miesieczny przy tem 22st w mieszczeniu to ......... konkretnie prosze przedstawic jakieś lepsze rozwiazanie A NIE LAć WODE I STARZAć POZORY ZE GDZIE ZE KTOś ZE JAKOś KONKRETNIE. Zaznaczyć pragne ze wodze po wykorzystaniu w procesie chłodzenia można użyć do podlania trawnika, ozdobnie np. jako fontana przed hotele itd.......... I TO ZA DARMO BO ONA JEST JUż NA POWIERZCHNI Koszt instalacji tej przy odpowiednim zaprojektowaniu moze być tańszy niż taradycyjnych grzejników a i grzejników urzytkownik nie bedzie potrzebował ponieważ w zimę wymienniki podłączymy do pieca CO i grzanie gotowe. ZAKAZANE - nie ma się co dziwić jak coś jest proste tanie skuteczne super wydajne to tak nie moze być. W DNIACH 22-23 WRZESNIA WłOCłAWEK HALA MISTRZóW ODBEDA SIE TARGI NA KTORYCH BEDZIE MOZNA OGLADAC ISTNIEJACA INSTALACJE - ZAPRASZAM REWOLUCYJNA KLIMATYZACJA 300w chłodzi 50m2 opinie - bascom - 2007-10-13 I nic kolega nie wymyślił tutaj nowego stosuje ten system już kilka lat. Ale niestety jego efekty są mizerne. U mnie woda leje się rura 1" na odległość około 1,5 m od wylotu. Wyobraźcie sobie jaka to jest ilość wody przelanej. Oczywiście większość wraca do drugiej studni. U mnie wymiennikami są nagrzewnice 48kW i całóść pomiędzy piecem jest przełączane za pomocą elektrozaworów. A co z woda która się wykrapla na wymienniku? I teraz pytanie do wszystkich (po to sie tutaj zarejestrowałem) Zamiast tej wody ze studni potrzebuje coś takiego jak : parownik,sprężarka , skraplacz i zbiornik 1000l wody aby ją wpuścić w ten obieg. Jak się za to zabrać jestem laikiem jednak potrzebyje kilku informacji aby sie nie dac wywieść w pole jak kiedyś przy budowie chłodni. Jest jeszcze jedna możliwość mobilny klimatyzator o mocy 15-20kW (chłodniczej) warunek skraplacz musi być chłodzony wodą przepływającą przez niego. Całość ma być wstawiana do pomieszczenia które należy wychłodzić |