![]() |
|
klima jakie cisnienia maja byc - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: klima jakie cisnienia maja byc (/showthread.php?tid=8207) |
klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-21 jakie popwinny byc prawidlowe cisnienia w klimatyzacji w samochodzie? klima jakie cisnienia maja byc - radekklimat - 2014-07-21 Dolne 1.6-3.5 a górne od 9 nawet do 22 bar klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-22 Dolne 1,5-3 górne 12-17 a środkowe ile? ma wynosić No to jesli są one ok to czemu klima tak słabo działa? Temp nadmuchu 9st miałem 700g nabiłem 900g i dziala tak samo klima jakie cisnienia maja byc - plusz730 - 2014-07-22 A po co Ci środkowe ciśnienie? klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-23 bo tam tez środkowe jest od czego ono jest? 7,5 niskie 1,5-3 wysokie 12-17 na kratce 10st tylko Czemu tak słabo? w sprawnej klimie ile mozna max schłodzic wnętrze gdy na dworzu jest 30st? klima jakie cisnienia maja byc - aras - 2014-07-23 okular766 napisał(a):na kratce 10st tylko To jest słabo ? nie sądzę. klima jakie cisnienia maja byc - mt - 2014-07-23 radek podał podstawowe ciśnienia, a ty podaj jakie auto raz 700 potem 900 dla niektórych układów taka różnica to klęska. klima jakie cisnienia maja byc - Tadeusz4321 - 2014-07-24 Panowie nie wiecie jakie auto.Przecież volvo klima jakie cisnienia maja byc - Haurox91 - 2014-07-24 Okular jest znany z takich pytan. Zastanawia mnie tylko czy to uzytkownik czy wulkanizator. Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz. klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-24 no ok ale przy 30st to do ile max mozna schlodzic wnętrze? w tv mówią zeby nie ustawiac np 10-15st mniej ale poprostu tak sie nie da u mnie góra to 5st i nie ma bada aby dalo sie uzyskac temp 20st przy 30 na zewnątrz klima jakie cisnienia maja byc - plusz730 - 2014-07-24 Haurox91 napisał(a):Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz.Hmm środkowe ciśnienie nie wskazuje na zabrudzony parownik.
klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-25 no to pomoze mi to ktos? to co ciśneinia są ok? dmucha mocno ale slabo tz nie leci jakos bardzo zimne nie ma szans zchłodzic wnetrza np 10st mniej a nawet 5st mniej klima jakie cisnienia maja byc - Tadeusz4321 - 2014-07-25 no to pomoze mi to ktos? to co ciśneinia są ok? dmucha mocno ale slabo tz nie leci jakos bardzo zimne nie ma szans zchłodzic wnetrza np 10st mniej a nawet 5st mniej klima jakie cisnienia maja byc - Bready - 2014-07-26 Tadeusz4321 napisał(a):no to pomoze mi to ktos?A czy wentylator chodzi na duzych obrotach ? Jezeli wentylator chodzi na duzych obrotach ,temperatura powietrza wylatujacego z kratki wynosi 10 stopni C ,i nie daje sie zchlodzic wnetrza to jedyne co mi przychodzi na mysl to zamknij okna ![]() Albo wymien filtr powietrza wentylacji ,bo jest tak zapchany ze nie ma odpowiedniego przeplywu. klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-26 Przeciez ja nie mam f. pyłkowego wcale. Wentylatory chodzą na max obrotach. Na kratce jest ok 8-10St Piszę tylko że nie ma szans schłodzić wnętrze o 10st mniej niz na zewnątrz. A media lansują aby za bardzo nie schładzać się, ale jak jak u mnie to po prostu niemozliwe klima jakie cisnienia maja byc - Bready - 2014-07-26 Haurox91 napisał(a):Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz.I tego sie trzymaj. A jak juz wyczyscisz i zadziala to zaloz filter by nie robic tego ponownie. klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-27 spoko rozumiem ale trzeba cos przerobic bo tam producent filtra nie przewidzial nie wiem czy wiesz A osuszacz to za co odpowiada? Pisza ze powinno sie go co 2-5lat wymieniac, a u mnie on ma 18lat już. On tez odpowiata za chlodzenie? klima jakie cisnienia maja byc - Bready - 2014-07-29 Jezeli masz 10 st C na wylocie to uklad chlodniczy jest sprawny , a problem jest w zbyt malym przeplywie powietrza przez parownik. Wiec nie psuj tego co dziala (watek o osuszaczu) ,a zajmij sie tym z czym sa problemy (wentylator nawiewu ,nieszczelna obudowa ,nie dzialajace/zamkniete przepustnice powietrza ,zapchany parownik. klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-29 ale na 5 mocno dmucha ze az chce głowe urwać klima jakie cisnienia maja byc - Whisky - 2014-07-29 Ja jakoś ustawiam sobie na wylocie 17C na pierwszy bieg i mi to wystarczy a w trasie to jest aż za zimno. Więc nie rozumiem tego że przy 10C jest za mało, może po prostu zamknij szyby. klima jakie cisnienia maja byc - okular766 - 2014-07-30 Zamykam kolego szyby. ![]() Ja jak jeszcze nie miałem auta z klimą to myslalem ze dam przy 30st na 1 klimę i będzie we wnętrzu z 16C i ze bede musial co chwile ją wyłaczac albo nawet ogrzewanie wlaczac aby podwyższyc temp. Ale naprawde jest calkiem inaczej ten chlodek co wylatuje z nawiewu nie warty jest zachodu, tz spalanie 20 procent wieksze z 9-10 wchodzi na 11,5-13l gaz, mocy o wiele mniej jakby sie przyczepe wielką ciągnęło, i co chwile ten kompresor sie wlacza i wylacza deneruwujące oraz wiatrak sie wlaczają 1 i 2 wiec halasuje a chlodek slabawy. Wg temometru z nawiewu leci temp nawet 7,5-8 do jakis 10-12c zalezy czy w cieniu/sloncu i jakim termometrem ale we wnętrzu na żadnym termometrze temp nie spada do ponizej 30st w słońcu a w cieniu max to 20-23C jakies Tak jak mówiłem ustawie nawiewy na twarz na 1-2 to jest ok, ale jak nie wieją prosto w twarz to trzeba je ustawic na maxa aby cos bylo czuc cos jest nie tak bo jak otworze szyby jest o wiele przyjemniej, chłodniej i powietrze o wiele bardziej przyjemne do oddychania tz w przeciągu czuje sie lepiej niz jak zamykam szyby i jade na klimie a od czego jest to środkowe ciśnienie? |