![]() |
|
Awaria LG P12RK (nie startuje) - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Awaria LG P12RK (nie startuje) (/showthread.php?tid=8226) |
Awaria LG P12RK (nie startuje) - michu82 - 2014-07-29 Witam. Mam problem z klimatyzacją LG P12RK. Przez rok czasu było wszystko ok. Ale niestety nie wytrzymała ostatnio trwających upałów. Po powrocie z urlopu i próbie jej uruchomienia klimatyzator uruchamia się na około minutę (nie chłodzi, tylko kręci się wirnik) po czym słychać 2 sygnały dźwiękowe i potem dioda power błyska 5 razy, chwila przerwy i znowu 5 razy. Każde kolejne uruchomienie wywołuje od razu sygnalizacje diodą jak powyżej. Aby znowu ją uruchomić na minutę trzeba całkowicie odłączyć zasilanie na kilka minut. Jedyne co doczytałem to że może to być błąd połączenia między jednostkami. Sprawdzałem przewody, wszystko jest ok. Nie wiem w czym dalej szukać, może jakieś porady. Mam dosyć serwisu, który ją montował. Awaria LG P12RK (nie startuje) - DBKlima - 2014-07-29 Przecież firma która ci ją montowała daje również gwarancję. Kiedy kupiony ? Przeglądy są udokumentowane ? Zadzwoń do serwisu - jak na gwarancji to ci naprawią. My z LG nie mamy kłopotów, a powód jest prosty nie sprzedajemy nie montujemy i nie serwisujemy LG. Awaria LG P12RK (nie startuje) - michu82 - 2014-07-29 nie rozczulając się zbytnio nad tematem gwarancji napiszę tylko że ja jestem użytkownikiem. nie wnikam w układy, układziki osoby która wyłożyła pieniądze i firmy która to montowała. ani z jednym ani z drugim brak kontaktu. to tyle w temacie gwarancji. Awaria LG P12RK (nie startuje) - DBKlima - 2014-07-29 Nie rozczulając się nad układzikami i w jaki sposób nabyłeś klimę lub zostałeś jej użytkownikiem wezwij serwis . Nie dysponujesz dostateczną wiedzą i narzędziami by samemu naprawić urządzenie . Awaria LG P12RK (nie startuje) - radekklimat - 2014-07-29 Brak komunikacji między jednostkami. Awaria LG P12RK (nie startuje) - DBKlima - 2014-07-29 radekklimat - sprawdził wszystkie przewody. Awaria LG P12RK (nie startuje) - radekklimat - 2014-07-29 5 mrygniec diody oznacza to co napisałem, najczęściej powoduje to uszkodzenie przepiecie w sieci elektrycznej i zazwyczaj kończy się wymianą płytek z elektroniką Awaria LG P12RK (nie startuje) - p.obelix - 2014-07-29 radekklimat napisał(a):Brak komunikacji między jednostkami.Sto procent racji. Instalator urządzenia powinien to naprawić na gwarancji. Awaria LG P12RK (nie startuje) - klimatolog - 2014-07-29 radekklimat napisał(a):5 mrygniec diody oznacza to co napisałem, najczęściej powoduje to uszkodzenie przepiecie w sieci elektrycznej i zazwyczaj kończy się wymianą płytek z elektronikąA wyładowań ostatnio wiele. Bez serwisu raczej się tematu nie rozwiąże. Awaria LG P12RK (nie startuje) - michu82 - 2014-07-30 Dzisiaj był serwis. Wymienili bezpiecznik w jednostce zewnętrznej. Było 3,15A wstawili 4A. Pojechali. Klima pochodziła może z 10 minut i jestem w punkcje wyjscia. Może przyjadą jutro... Awaria LG P12RK (nie startuje) - mikulesza1988 - 2014-08-08 Wez serwis od DBKlima. Robert podjedzie zrobi dobra minę powie że juz wie co jest ze gazu nie ma. włączy na wiatrak i ucieknie.
|