![]() |
|
Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . (/showthread.php?tid=8401) |
Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - TOMEK1 - 2014-11-03 Witam, mam pytanie jak wyglądają w praktyce zeznania środowiskowe i kontrole inspekcji ochrony środowiska odnośnie ochrony warstwy ozonowej. Pytam praktyków nie teoretyków, jak wyglądają w praktyce takie kontrole? Kary etc. Pozdrawiam Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - Shitashii - 2014-11-06 1 Sprawdzają uprawnienia na czynniki chłodnicze i chętnie na wszystko co masz (elektryczne, gazowe, cieplne...) 2. Sprawdzają np. czy były wysyłane raporty odnośnie HCFC 3 pytają jakie masz obecnie czynniki i gdzie schowałeś HCFC (biorą czasem pod włos) 4 sprawdzają wyposażenie do odzysku - Ty robisz listę a oni to później na żywo weryfikują. 5 sprawdzają czy oddajesz makulaturę, złom i inne duperele które zostają po wykonywanych naprawach (np sprężarka - co się z nią stało po wymianie?) 6. Straszą absurdalnie wysokimi karami, ale później dają 2-4 tygodnie na sprostowanie niedociągnięć. Trzeba być na bieżąco z przepisami i tabelkami, sprawozdaniami do marszałka. Plus jest taki, że to też są ludzie, często na wszystkim się dobrze nie znają i w granicach rozsądku można się dogadać, coś podpytać, udać wielce zaskoczonego. Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - klimatolog - 2014-11-07 Shitashii.Czy Ci panowie od Starosty mają uprawnienia do np .weryfikacji uprawnień ?Oni nie potrafią nawet przeliczyć ciśnienia z Bar na PSI.Czy ktoś kto nie posiada uprawnień dozorowych SEP ma mnie prawo skontrolować.Jedynie inspekcja budowlana.A ci panowie zez starostwa jak im zgłosiisz wyciek czynnika kontrolowanego to nie wiedzą co z tym problemem począć.Ale naszczęście jesteśmy przed wyborami.I trzęsących się dziadków zastąpimy kolejnymi dziadkami którzy będą pobierali pieniądze za nic. Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - Shitashii - 2014-11-07 1. A po co mają przeliczać bary na psi jeśli u nas są bary? Wymyślasz problem. 2. Tomek1 pyta o IOŚ a nie o dziadków ze starostwa. 3. Ktoś kto nie ma uprawnień D może Cię sprawdzić. Nie trzeba mieć zawału żeby być kardiologiem. 4. Co do polityki to motłoch znów wybierze tych samych z po pis sld psl. Miarą głupoty wg. kogoś tam, jest to, że robi się tę samą czynność wielokrotnie a oczekuje się innych rezultatów. Zeznania środowiskowe dotyczące chłodnictwa i klimatyzacji . - TOMEK1 - 2014-11-08 Koledzy, interesuje mnie info na temat praktycznej odpowiedzialności firmy (jak moja ). Jak załatwiacie sprawy obciążeń śeodowiskowych z firmami które serwisujecie.jakie praktycznie są wymagania IOś . Kto płacui za emisję . nadmieniam że jestem absolwentem (wydziału INZYNIERII L |