Forum Klimatyzacja
Klimatyzacja Blaupunkt - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Klimatyzacja Blaupunkt (/showthread.php?tid=8551)

Klimatyzacja Blaupunkt - scu - 2015-02-20

Witam zastanawiam sie na klimatyzacja do salonu i na allegro znalazlem klimatyzacje blaupunkta w dobrej cenie czy moze ktos mi powiedziec co to jest warte ??? Klimatyzator BLAUPUNKT Nitro ON/OFF 6,4 kW tu jest strona do tego http://allegro.pl/klimatyzator-blaupunkt-nitro-on-off-6-4-kw-i5100819427.html

Klimatyzacja Blaupunkt - radekklimat - 2015-02-20

Do domu tylko inverter.
Poczekaj troche bo moze Panasonic Inverter bedzie w dobrej cenie jak w zeszłym roku.

a ta co pokazalem link do niej to co to w ogole jest ? nie nadaje sie?:?

tylko ja potrzebuje o mocy minimum 5kw a lepsze firmy troche kosztuja ponad 3,5tys a ta za 1,9tys

Klimatyzacja Blaupunkt - radekklimat - 2015-02-20

On/Off czyli nie ekonomiczna, moze tania ale to tyle i nie wiadomo jak z czesciami do tego.
Panasonic był w cenie 2600 zł brutto o mocy 5.2 kW srednio, moc szczytowa 6,4 a minimalna 1.3 kW wiec takie sa roznice a cena niewiele wieksza i gwarancja na papierze 5 lat.

ok dzieki rozejrze sie za panasoniciem dzieki

Klimatyzacja Blaupunkt - barbie - 2015-02-20

lepszy jest Blaupunkt .

Klimatyzacja Blaupunkt - radekklimat - 2015-02-21

Szczerze mówiąc to klimy Blaupunkta to nawet nie widziałem, radia, nawigacje to tak ale nie klima.
Czy lepsza od Panasonica to nie wiem, montuje Panasonica od dłuzszego czasu i jest OK w porownaniu do LG brak usterek typu brak komunikacji miedzy jednostkami.

Klimatyzacja Blaupunkt - barbie - 2015-02-21

montowałem Blaupunkty -są bezproblemowe .trzeba pamiętać o dodatkowych 2 żyłach .

Klimatyzacja Blaupunkt - kula-tech - 2015-02-26

Nie wiem jak Panasonic.
Ja polecam Samsunga obecnie coraz większa liczba dostępnych punktów sprzedaży. Jeżeli chodzi o części to bez problemowo. O ile dobrze pamiętam to Dom serwis zajmuje się sprzedażą części i serwisem.
Akurat do pojedynczej nigdy nic nie kupowałem. Tylko do DVMa ale to inna bajka jeżeli chodzi o klimatyzację.
Jeżeli coś tańszego to poleciłbym CHIGO fajny tani inwerter z możliwością wyboru panela(koloru)

Klimatyzacja Blaupunkt - joker - 2015-02-26

Zakładajcie wszystko oprócz LG

Klimatyzacja Blaupunkt - miezala5 - 2015-02-28

Nie wiem co koledze się stało ale co do LG sie nie zgodze!
Od 3 lat nie miałem żadnej awarii a założyłem dobre kilkadziesąt szt.

Klimatyzacja Blaupunkt - scu - 2015-03-05

KLIMATYZATOR ŚCIENNY GREE CHANGE GWH12KF-K3 a o tym co sądzicie???? bo za 1700 sa ??

Klimatyzacja Blaupunkt - DBKlima - 2015-03-06

Gree ma dobre urządzenia cena jak brutto to ujdzie. Szkoda że gwarancji nie dają 5 letniej.

Klimatyzacja Blaupunkt - barbie - 2015-03-06

Kiepska elektronika

Klimatyzacja Blaupunkt - jack63 - 2015-03-06

barbie napisał(a):Kiepska elektronika
Na czym polega jej "kiepskość" ?

Problem z uzyskaniem temperatury .

Klimatyzacja Blaupunkt - jack63 - 2015-03-06

A co ma do tego elektronika? Jak włożysz 2.5 kW do hali sportowej to też nie uzyskasz temp.
Może jaśniej. Jestem ciekaw.

Wadliwa elektronika wylacza klime przed uzyskaniem zadanej temperatury .pewna elektronika to LG .

Klimatyzacja Blaupunkt - DBKlima - 2015-03-09

barbie napisał(a):Wadliwa elektronika wylacza klime przed uzyskaniem zadanej temperatury .pewna elektronika to LG .
"pewna elektronika to LG" ?
...przy całym szacunku dla ciebie ale co sezon mam kilka płytek do wymiany, oczka no i piloty.
Natomiast od 2 lat nie miałem awarii Mitsubishi E/HI, Toshiba, Daikin, Gree, Chigo trochę było przy Panasonic, MDV/Midea, następnie Fujitsu, LG jednak było częściej .
...no ale to u mnie, u ciebie faktycznie może być zupełnie inna statystyka tylko pogratulować szczęścia.

Klimatyzacja Blaupunkt - barbie - 2015-03-09

Z LG jest tak samo jak z Nokia najbardziej popularna marka.

Klimatyzacja Blaupunkt - Haurox91 - 2015-03-09

LG ma strasznie kiepską elektronike. Płyty siadają.

Klimatyzacja Blaupunkt - DBKlima - 2015-03-10

może nie kiepską ale ja bym ją nazwał bardzo "delikatną "