Forum Klimatyzacja
Agregat Zanotti - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Agregat Zanotti (/showthread.php?tid=8555)

Agregat Zanotti - kkk1981 - 2015-02-23

Witam kolegów.
Mam taki problem z agregatem Zanotti BSB135T129F nie załącza się funkcja defrostu ani automatycznie ani ręcznie. Wydaje mi się że problem jest w samy sterowniku. Niestety nie umiem znaleźć żadnej dokumentacji do tego agregatu.
Jest to komora mroźnicza, defrost gazowy, po przełączeniu kilku kabelków na płytce cewka puściła i zaczęło rozmrażać.
Może ktoś z Was miał jakieś do czynienia z takim produktem?
Może ktoś ma jakieś instrukcje sterownika?
Pozdrawiam

Sterownik

Płyta

Tabliczka

Agregat Zanotti - barbie - 2015-02-23

Sonda odtajania do wymiany ,

Agregat Zanotti - kkk1981 - 2015-02-24

Oczywiście sprawdzę.
Może nie napisałem dokładnie, sterownik nie załącza defrostu tz. nie zapala się kontrolka pomarańczowa na sterowniku co za tym idzie nie realizuje tej funkcji.

Agregat Zanotti - barbie - 2015-02-24

Zamien sondy miejscami.

Agregat Zanotti - barczystygogo - 2015-04-25

Najlepiej wywal to sterowanie. Daj zwykly sterownik ze dwa styczniki i bedzie zasuwać... albo wymien przekaźnik na plytce sterujacej. Nie potrzebujesz schematu .... wstarczy zrobic mostki na przekazniki i sprawdzic ktory co włącza.

Agregat Zanotti - zibi48 - 2015-04-28

kkk1981 napisał(a):Witam kolegów.
Mam taki problem z agregatem Zanotti BSB135T129F nie załącza się funkcja defrostu ani automatycznie ani ręcznie. Wydaje mi się że problem jest w samy sterowniku. Niestety nie umiem znaleźć żadnej dokumentacji do tego agregatu.
Jest to komora mroźnicza, defrost gazowy, po przełączeniu kilku kabelków na płytce cewka puściła i zaczęło rozmrażać.
Może ktoś z Was miał jakieś do czynienia z takim produktem?
Może ktoś ma jakieś instrukcje sterownika?
Pozdrawiam

Zadzwoń pod ten numer i fachowiec z Geco pomoże ci dobrać zamiennik, ale musisz wiedzieć co chcesz, tzn jakie funkcje ma wykonać. U nich jest to dobre iż sond wymieniać nie trzeba gdyż sterownik chodzi na tych samych co Zanotti.

Serwis i Porady Techniczne
tel. +48 12-636-12-90, wew. 171, 172
tel. +48 602-774-326, wew. 171, 172
serwis@geco.pl

Agregat Zanotti - barbie - 2015-04-29

Sondy Greco to badziew nojgorszy ze wszystkich,

Agregat Zanotti - zibi48 - 2015-04-30

barbie napisał(a):Sondy Greco to badziew nojgorszy ze wszystkich,

Nie będę się wypowiadał co do ogółu, ale u mnie przerobiłem sterowanie w Technoblocku na Geco i już 5 lat chodzi bez zarzutu.

Agregat Zanotti - pejek81 - 2015-06-02

prawdopodobnie uszkodzony czujnik parownika, który określa koniec temp. odszraniania. zamień miejscami i określisz czy jest uszkodzony. Jeśli tak to zobacz czy w sterowniku można ustawić funkcje aby odszranianie było robione czasowo a nie temperaturowo. 5 - 8 min powinno wystarczyć na odszornienie czasowe