![]() |
|
montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa (/showthread.php?tid=8728) |
montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 Witam serdecznie, w telegraficznym skrócie: poszukuję kogoś, kto w ramach "fuchy" pomógłby mi uruchomić splita LG 3,5kW E12EM. Miejsce: Warszawa, praga-półnosc (okolice CH Wileńska). Obecnie sytuacja wygląda tak, że posiadam splita Samsunga AQV09ABBN, który się popsół. Brak komunikacji między jednostką zewnętrzną a wewnętrzną. Prawdopodobnie padnięta płyta główna. Najbardziej irytujące jest to, że klima przepracowała może 100 godzin w ciągu 2 lat. Oczywiście usterka wyszła po miesiącu po zakończeniu gwarancji. Płyta główna kosztuje jakieś 1500zł i nikt nie da mi gwarancji, że to na 100% jest właśnie to. Postanowiłem, że kupię LG 3,5kW E12EM. Znalazłem go za 1700zł. Cała brudna robota jest już wykonana, paskudny przewiert w zbrojonym żelbecie itd. Dzwoniłem do LG, powiedzieli, że nie powinno być najmniejszego problemu z wykorzystaniem istniejącej instalacji (miedź, przewody, skropliny). Wszystkie średnice się zgadzają. Nawet uchwyt montażowy do jednostki zewnętrznej pasuje jak ulał. Przewód komunikacyjny między jednostką zewnętrzną a wewnętrzną jest 5 żyłowy więc też pasuje. Cały montaż sprowadza się do uruchomienia nowego zestawu w miejscu starego. Jestem w stanie bez problemu zdemontować starą jednostkę i "fizycznie" zamontować nową jednostkę zew. i wew. Pozostaje kwestia podłączenia instalacji freonowej. Nie mam pompy próżniowej. Czy znalazłaby się jakaś dobra dusza z Warszawy, która pomogłaby mi w uruchomieniu? Oczywiście w ramach fuchy. Jestem bardzo elastyczny jeśli chodzi o godziny. Może być wcześnie rano, w południe lub wieczorem albo w nocy. Dostosuję się. Dostęp do jednostki zewnętrznej jest wręcz książkowy. Nie potrzeba nawet drabiny. Bardzo wygodne wyjście na dach, jednostka zewnętrzna wisi w poziomie "bioder". Jeśli ktoś byłby zainteresowany chętnie oddam za darmo obecnego Samsunga (o ile to w ogóle ma jakąkolwiek wartość). Zarówno jednostka zew. jak i wew. przepracowały maksymalnie 100 godzin, wyglądają jak nowe. Pozdrawiam serdecznie i bardzo proszę o PW lub o pisanie pod postem. Robert montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 Było dołożyć i kupić chińskiego Sinclair'a lub Gree na wieki wieków amen.Jak kupiłeś tego LG bez montażu to gwarancji nie masz a już na pewno jak ci to zrobi ktoś w ramach fuchy Samsung to też Twoja robota i fucha majstra po godzinach? montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 Kumpel z pracy ma Sinclara już po 2 serwisach, także to różnie bywa. Gwarancje do LG będę tak czy owak miał. Samsunga zakładała jedna z większych firm z Warszawy. Nie żadna fucha. Za klimę i montaż wywaliłem blisko 5k. 2 dni u mnie siedzieli niszcząc przy okazji głowicę od wiertnicy. Dziękuję za rady. Jeśli możesz konkretnie pomóc - proszę o PW lub post. Pozdrawiam, Robert montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 W ramach riposty w wirtualnym świecie napisać na forum można co komu pasuje.Bo nikt tego nie sprawdzi.Moja rada oddaj lg upewnij się że to płytka kup i już masz 200zł Do tego kasa z fuchy i na ścianie nowy klimatyzator skoro ma 100 h przelatane "Gwarancje do LG będę tak czy owak miał." Mógłbyś się troszkę rozpisać bo jestem ciekaw montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 > W ramach riposty w wirtualnym świecie napisać na forum można co komu pasuje.Bo nikt tego nie sprawdzi. To prawda, ale nie rozumiem w jakim kontekście to piszesz. >Moja rada oddaj lg upewnij się że to płytka kup i już masz 200zł Jak mam się upewnić, że to płytka? Był u mnie serwisant z Samsunga. Posprawdzał co mógł i powiedział "na 90% to płyta, ale gwarancji 100% nie dam a zwrotów nie ma, mogę Panu zamówić, ale wyłącznie na Pana odpowiedzialność". A co jeśli wywalę 1500zł na płytę główną i trafię w te 10%? Obdzwoniłem kupę serwisów w Warszawie z pytaniem czy ktoś mógłby wypożyczyć płytę do tego modelu. Nikt nie miał. Jeśli masz pożyczyć płytę do tego modelu na dosłownie godzinę, to pisz. >"Gwarancje do LG będę tak czy owak miał." Mógłbyś się troszkę rozpisać bo jestem ciekaw Nie mogę. Obiecałem dyskrecję. Robi się trochę off-top. Postanowiłem kupić nową klimatyzację, bo temat Samsunga jest dla mnie nie do ogarnięcia. Wywaliłem kilka dobrych stów na 3 różnych serwisantów i nikt nie potrafił pomóc. Nie chce mi się dalej w niego inwestować. To droga do nikąd. Poszukuję kogoś, kto pomoże mi uruchomić LG i nie zedrze standardowych 1000zł. To wszystko. montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 Serwisant samsunga taką płytkę powinien mieć w kieszeni ja Tobie nie pożyczę bo od moich chinoli pasować nie będzie.Gwarancji nie masz a prośby o dyskrecję włóż między bajki.Jeśli 1000 zł to zdzierstwo to zapewne liczysz na fuche za 100zł ? klimę kupiłeś najtaniej jak się da Zapłaciłeś ludziom kilka dobrych stów za to że nie naprawili sprzętu a za samsunga wybuliłeś lekką ręką 5k hmmm masło maślane.Ok temat świeży na pewno ktoś się znajdzie. montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 > Serwisant samsunga taką płytkę powinien mieć w kieszeni Ale nie miał. Dzowniłem także do Samsung Polska i nie ma czegoś takiego jak "wypożyczanie" płyt głównych. > Gwarancji nie masz a prośby o dyskrecję włóż między bajki. OK > Jeśli 1000 zł to zdzierstwo to zapewne liczysz na fuche za 100zł ? 1000zł za pełny montaż spilta to ucziwa cena. Tyle dokładnie dałem przy Samsungu. Chłopaki męczyli się u mnie prawie 2 dni. Sam przewiert zajął im jak dobrze pamiętam w sumie 10 godzin. Natomiast 1000zł za zrobienie próżni i zakręcenie kilku króćcy uważam za zdierstwo. Wszystko będzie podłączone i zamontowane. Serwisant nie zużyje żadnych materiałów własnych typu miedź, rurki, korytka, przewody. Temat powinien się zamknąć w maksymalnie godzinie. Zapłacę tyle ile będzie trzeba. Jeśli u ciebie standardem jest 100zł, to dobrze wiedzieć. Każdy daje taką cenę jaką uważa za słuszną. > klimę kupiłeś najtaniej jak się da tak. Zawsze szukam najniższych cen. > Zapłaciłeś ludziom kilka dobrych stów za to że nie naprawili sprzętu a za samsunga Starali się jak mogli. Nie miałem pojęcia co się stało, gdybym od razu wiedział, że to część za 1500zł nikogo bym nie wołał. > za samsunga wybuliłeś lekką ręką 5k A skąd takie wnioski? Znasz mnie? Widziałeś jak ja lekką ręką płaciłem 5k? Jakie to ma znaczenie? Ale dla Twojej informacji - długo oszczędzałem na ten model. > hmmm masło maślane w twoim wykonaniu na pewno. Co starasz się udowodnić? Nie umiesz pomóc, nie odpisuj w temacie. Po co tracić mój i twój czas? > Ok temat świeży na pewno ktoś się znajdzie. mam nadzieję. montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 A wiec kup najtańszą pompę próżniową 305 zł + wężyk 70zł i zostań bohaterem w własnym domu.Sprzęt odłóż na półkę do garażu .Przyda się jak będziesz wymieniał klimę za 2 lata.Powodzenia i niech moc będzie z Tobą. Co do reszty wypocin masło maślane nie chce mi się ripostować montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 > A wiec kup najtańszą pompę próżniową 305 zł + wężyk 70zł i zostań bohaterem w własnym domu.Sprzęt odłóż na półkę do garażu .Przyda się jak będziesz wymieniał klimę za 2 lata. tak szczerze, co to wnosi? Skąd się biorą tacy ludzie jak ty? > Co do reszty wypocin masło maślane nie chce mi się ripostować Jesteś zwykłym trollem. montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 Przecież w pierwszym poście napisałeś że zrobiłbyś wszystko jak należy ale nie masz pompy próżniowej.Człowiek daje ci dobrą radę a ty od trolli wyzywasz.Za fuche zapłacisz nie wiele więcej.Ja do twojego poziomu zniżał się nie będe .Wręcz przeciwnie.Życzę Tobie szybkiego rozwiązania problemu prze sezonem montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - kawier - 2015-05-19 > Człowiek daje ci dobrą radę a ty od trolli wyzywasz. Ta dobra rada to: "A wiec kup najtańszą pompę próżniową 305 zł + wężyk 70zł i zostań bohaterem w własnym domu" ? Czy ja prosiłem o poradę co należy kupić aby samemu odpalić klimatyzację? Czy szukałem kogoś, kto za pieniądze mógłby mi pomóc? Czytaj proszę ze zrozumieniem. > Za fuche zapłacisz nie wiele więcej I? Chcę zapłacić za pomoc wykwalifikowanemu serwisantowi. Po co mi pompa próżniowa? Czy ty jak chcesz się napić mleka to kupujesz krowę? Polecam lekturę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie Idealnie wypełniasz definicję trolla. A ja nie potrzebnie cię karmię. I proszę poćwicz ortografię i interpunkcję, bo tych twoich wypocin nie da się czytać. Z mojej strony EOT. montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa - MarioO - 2015-05-19 kawier napisał(a):Cały montaż sprowadza się do uruchomienia nowego zestawu w miejscu starego. Jestem w stanie bez problemu zdemontować starą jednostkę i "fizycznie" zamontować nową jednostkę zew. i wew. Pozostaje kwestia podłączenia instalacji freonowej. Nie mam pompy próżniowej. EOT |