![]() |
|
Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? (/showthread.php?tid=8800) |
Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-09 Cześć Jestem tu nowy i nie mam zbyt wielkiego pojęcia na temat klimatyzacji. Rzecz w tym, że potrzebuję teraz założyć klimę do domu i otrzymałem ofertę: FUJITSU: seria LM (model ASYG12LMCA/AOYG12LMCA) 3,5/3,8) + montaż: 3780zł DAIKIN: seria FTXB (model FTXB35C/RXB35C) 3,3/3,5) + montaż: 3132 zł MITSHUBISHI: Electric MSZ HJ35VA/MUZ + montaż: 3778 zł No i teraz, który z nich wybrać? Wszysktie mają opcję grzania. Powierzchnia pokoju to ok. 27mkw, sufit standardowo. Pytanie też czy to dobra oferta (w sensie cenowym) czy jakaś przestrzelona? Z góry dzięki za info. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - obser - 2015-06-09 To zależy.Sprawa pierwsza montaż,może kosztować 1000,albo i 3000 zależnie od trudności,a po drugie sprawa firmy. Jak chcesz iść tak jak nasi władcy,to wybierz najtańszą firmę jak przy austostradach,najlepiej chińczyków,a że potem będziesz musiał ich szukać to inna sprawa. Nie zawsze najtaniej jest najlepiej. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-09 Bardziej prostego montażu nie może być. Jedna i ta sama ściana, wystarczy się przewiercić na zewnątrz powiesić zewnętrzne urządzenie, a wewnątrz klimatyzator. Tyle. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-09 A swoją drogą, tak napisałeś, że nadal nie wiem czy to wygórowana stawka czy raczej niska. Montaż jest jak wspomniałem bardzo łatwy. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - miezala5 - 2015-06-09 cena jest o.k Montowałem takie Mitsu niedawno kilka stówek więcej a nie jestem bardzo drogi. Więc uważam że masz przyzwoitą ofertę oczywiście pod warunkiem żę firma bedzię istniała za rok i jak by co bedziesz mógł zwrócić się o gwarancje.Chociasz w przypadku tego Mitsu : gniotsa nie łamiotsa! )
Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-09 a pytanie czy ten Daikin jest jakiś zauważalnie gorszy od pozostałych? pytam, bo cena jest faktycznie niższa, ale czytałem, że to też są niezłe klimatyzatory Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - miezala5 - 2015-06-09 Nie robie w Daikinie ale Daikin kupił McQuaya i wypuścił ze swoją marką a jest to klima z nizszej półki niż dobry Daikin ale nie wiem pytaj Daikinowców!Jak 3 lata gwarancji za tego Daikina to pewnie ta wersia! ![]() Mitsu znam - najtańszy model bez fajerwerków ale duża kultura pracy i solidność! Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - joker - 2015-06-09 Montaż przez ściane nie oznacza montażu prostego i bez problemów.. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-10 joker napisał(a):Montaż przez ściane nie oznacza montażu prostego i bez problemów.. zrobiłem zdjęcia i wysłałem gościowi, który ma montować klimę i sam powiedział, że montaż klimy będzie bardzo prosty, odprowadzenie wody będzie na ogródek, który zaczyna się wraz z końcem ściany Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - MarioO - 2015-06-10 Montowałem klime u frankowicza Wszystko w domku zrobione cacy na 30lat Też montaż przez ścianę technicznie łatwy Przyjechałem zmęczony do domu jakbym 100metrową instalację ciągną przez żelbetony i ta presja żeby czegoś nie uszkodzić żeby kurz się nie wydostał..... robota robocie nierówna A jak rozwiązałeś zasilanie? Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - goodghost - 2015-06-10 MariOo napisał(a):Montowałem klime u frankowicza Wszystko w domku zrobione cacy na 30lat Też montaż przez ścianę technicznie łatwy Przyjechałem zmęczony do domu jakbym 100metrową instalację ciągną przez żelbetony i ta presja żeby czegoś nie uszkodzić żeby kurz się nie wydostał..... robota robocie nierówna A jak rozwiązałeś zasilanie? u mnie jest stan deweloperski, więc można wiercić i ryć ściany ile dusza zapragnie. W cenę montażu nie jest wliczone podciągnięcie zasilania. To ma zrobić ekipa, która będzie wykańczać mieszkanie. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - miezala5 - 2015-06-10 Może dlatego masz taką dobrą cene! Jeszcze jak powiesz że to jest brutto to już zaczoł bym się martwić czy oby nie za tanio! Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - DBKlima - 2015-06-12 Cena jest za niska jak na sezon i zamawianą ilość. Fujitsu, Misthubishi czy Daikin? - Szymonss - 2015-06-24 Bardzo bardzo niska cena. montuje dużo tych Daikinów i są bezawaryjne, w tych pieniądzach wszystkie te klimy podobnie pracują więc wielkiej różnicy nie odczujesz. |