Forum Klimatyzacja
Daikin FTXN25MB Inverter - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Daikin FTXN25MB Inverter (/showthread.php?tid=9008)

Daikin FTXN25MB Inverter - sarnon - 2015-08-10

Dzień dobry,

czy klimatyzator Daikin FTXN25MB Inverter wart jest uwagi? Jest to chyba najniższa półka Daikina, więc zastanawiam się czy warto. OD klimatyzacji oczekuję, że będzie dobrze chłodziła (no coś takiego... ) i że będzie możliwie bezawaryjna, a Daikin cieszy się ogólnie dobrą opinią. Czy ktoś z Państwa instalatorów może coś o tym modelu (a w zasadzie całej linii) powiedzieć?

Pozdrawiam!

Daikin FTXN25MB Inverter - DBKlima - 2015-08-11

Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.
Sprzęt dobry produkowany chyba jest nadal przez byłą fabrykę McQuay'a obecnie Daikin'a.
W tej klasie wszystkie klimatyzatory moim zdaniem są i podobne cenowo i podobne jakościowo kup taki który ci się podoba i ten który ma długą gwarancję producenta.

Po za tym kto myśli o montażu jak lato w pełni ? Przespałeś wiosnę ? (teraz czasu nikt nie ma i cena x 2)
Czy myślałeś że w naszej strefie klimatycznej lata nigdy nie będzie Tongue :lol:

Daikin FTXN25MB Inverter - sarnon - 2015-08-11

DBKlima napisał(a):Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.
Sprzęt dobry produkowany chyba jest nadal przez byłą fabrykę McQuay'a obecnie Daikin'a.
W tej klasie wszystkie klimatyzatory moim zdaniem są i podobne cenowo i podobne jakościowo kup taki który ci się podoba i ten który ma długą gwarancję producenta.

Po za tym kto myśli o montażu jak lato w pełni ? Przespałeś wiosnę ? (teraz czasu nikt nie ma i cena x 2)
Czy myślałeś że w naszej strefie klimatycznej lata nigdy nie będzie Tongue :lol:

Dzięki za odpowiedź Smile Co do domniemań, że coś przespałem, coś myślałem i coś kupuję na już-już, to dementuję Smile O montażu jak lato w pełni myśli ktoś, kto lubi mieć coś zaplanowane z wyprzedzeniem Smile Te upały są mi na rękę właśnie dlatego, że ludzie na gwałt kupują i montują, więc firmy dystrybucyjno - monterskie zamawiają jak szalone. Dużo sprzętu będzie pewnie zalegać jesienią/wiosną, więc będzie w czym wybierać na promocjach. A dowiaduję się zawczasu, bo lubięSmile

Pozdrawiam

Daikin FTXN25MB Inverter - popeye - 2015-08-11

sarnon napisał(a):
DBKlima napisał(a):Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.

Dzięki za odpowiedź Smile Co do domniemań, że coś przespałem, coś myślałem i coś kupuję na już-już, to dementuję Smile O montażu jak lato w pełni myśli ktoś, kto lubi mieć coś zaplanowane z wyprzedzeniem Smile Te upały są mi na rękę właśnie dlatego, że ludzie na gwałt kupują i montują, więc firmy dystrybucyjno - monterskie zamawiają jak szalone. Dużo sprzętu będzie pewnie zalegać jesienią/wiosną, więc będzie w czym wybierać na promocjach. A dowiaduję się zawczasu, bo lubięSmile

Pozdrawiam

moim skromnym zdaniem to ceny po takim sezonie pójdą ostro w górę

Daikin FTXN25MB Inverter - sarnon - 2015-08-11

popeye napisał(a):
sarnon napisał(a):

Pozdrawiam

moim skromnym zdaniem to ceny po takim sezonie pójdą ostro w górę

Ludzie przed zimą zaczną ostro wydawać pieniądze na klimatyzację... Bogata ta nasza Polska! Wink

Daikin FTXN25MB Inverter - DBKlima - 2015-08-12

Jak dla mnie to wszystko idzie w stronę podwyżek na pewno jeśli chodzi o montaż. Nie mamy od roku dnia przestoju i niektórych produktów już w tym roku na sezon letni nie będzie. Przenośne poszły wszystkie jakie zakontraktowaliśmy praktycznie wszystkie z przeznaczeniem na domki letniskowe (emeryci się chłodzą) Cool