Forum Klimatyzacja
Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 (/showthread.php?tid=9335)

Strony: 1 2

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-23

Kto już z was uruchomił i przekazał sprawozdanie za rok 2015.
Trzeba je wysłać do dnia 28 lutego za rok poprzedni.

Czy w tym kraju nie można uruchomić bazy testowej na którym nie można wprowadzania poćwiczyć .
Instrukcja twierdzi że jak coś wyślecie to już umarł w butach Big Grin

Chyba że testowa jest, a ja jej nie widzę ?

cytat : " Należy zauważyć, że każde sprawozdanie może mieć formę szkicu lub być wysłane. Sprawozdanie
będące szkicem może być dalej edytowane i zmieniane w całym zakresie. Sprawozdanie wysłane nie
może już ulec zmianie. "

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - ON/OFF - 2016-02-23

Ja na razie wybrałem czynniki chłodnicze w bazie i czekam na informacje zwrotne z hurtowni ile czego kupiłem. Potem wpiszę, pewnie na ostatnią chwilę Smile

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-23

Takkkkk jak wszyscy, a czytałeś że odpowiedz z bazy danych może trwać 1godzinę Smile

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - awax - 2016-02-23

To sprawozdanie można edytować,w przeciwieństwie do rejestru urz adzeń Smile

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - ON/OFF - 2016-02-24

Z tym czasem faktycznie coś jest bo dziś rano jeszcze dodałem "ptaszka" w profilu działalności a po 2 godz. jeszcze go nie było w podglądzie.

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-24

Potrafią wyprowadzić z równowagi ...
Nie zwróciłem uwagi jak to nie można edytować urządzeń "?"
To co jak wprowadzisz : GFTYDFGF to już nie zmienisz na: jtyhfjtyfy ?

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - awax - 2016-02-24

DBKlima napisał(a):Potrafią wyprowadzić z równowagi ...
Nie zwróciłem uwagi jak to nie można edytować urządzeń "?"
To co jak wprowadzisz : GFTYDFGF to już nie zmienisz na: jtyhfjtyfy ?
W rejestrze urządzeń możesz jedynie dodać nowy wpis korygujący.

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - klimaxx - 2016-02-24

Panowie, mam pytanko:
Gdy robiliśmy sprawozdania z R-22/R-409 wpisywało się komu wpuściło/sprzedało czynnik. Teraz przy F gazach tego nie ma, dobrze rozumiem? Wpisujemy tylko ogólna ilość wpuszczonego / sprzedanego czynnika w ciągu roku?

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - ON/OFF - 2016-02-25

Na szkoleniu mówiono, że tylko ilość i ze jest to w celach statystycznych [ na razie Smile].
A swoje już wpisałem.

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-25

PPawel1983 napisał(a):Panowie, mam pytanko:
Gdy robiliśmy sprawozdania z R-22/R-409 wpisywało się komu wpuściło/sprzedało czynnik. Teraz przy F gazach tego nie ma, dobrze rozumiem? Wpisujemy tylko ogólna ilość wpuszczonego / sprzedanego czynnika w ciągu roku?
. .. a wolno było ci serwisować jeszcze czynnikiem R22 ?

Pierwotny był w zakazie obrotu a wtórny tylko dla klienta od którego go pobierałeś .

My osobiście rok temu nic z R22 nie dotykaliśmy w każdą serwisówkę książkę wpisywaliśmy
ostrzeżenie o gazie z adnotacją do utylizacji , urządzenie do wymiany na nowe .
Tylko filtry i mycie urządzeń .

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - klimaxx - 2016-02-25

Nie napisałem, że stosowałem R22 w tym roku. Nawiązuję tylko do rodzaju sprawozdania. W sprawozdaniu R22 i R409 wpisywaliśmy dane klienta u którego wpuściło się gaz. Teraz tego nie ma.

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-25

ON/OFF napisał(a):Na szkoleniu mówiono, że tylko ilość i ze jest to w celach statystycznych [ na razie Smile].
A swoje już wpisałem.

ON/OFF napisał(a):Ja na razie wybrałem czynniki chłodnicze w bazie i czekam na informacje zwrotne z hurtowni ile czego kupiłem. Potem wpiszę, pewnie na ostatnią chwilę Smile

Tak się tylko zastanawiam czy my to dobrze robimy wypełniając cały rok.
Ustawa weszła w grudniu 2015 .

Czy według was (muszę się u prawnika dowiedzieć) sprawozdanie za rok dotyczy
tylko miesięcy / dni od chwili wejścia ustawy .?
I bez sensu chcę wypełniać cały rok, jak mam tylko miesiąc (chodzi o zakup gazów)

Tam gdzie jestem operatorem jako firma - tj mam stały nieograniczony dostęp do urządzeń wypełniam urządzenia /wprowadzam urządzenia i tam my instalowaliśmy .
Jeśli klient nie ma ze mną umowy i nie mam stałych serwisów i nie montowałem robić tego nie muszę.

Co wy na to ?

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - MarioO - 2016-02-25

Czytałem gdzieś że z tą ustawą nie do końca jest wszystko ok Coś o działaniu wstecz.Jak długo czekaliście na potwierdzenie rejestracji ?bo chcę się za to zabrać i już ładne parę h czekam :/

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - coldtherm - 2016-02-25

Witam
Ja również czekam od wczoraj wieczora

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-26

Druga spółka córka czeka od wczoraj od godziny 10.00 - jakaś masakra!
Na bank nie ma już takiej opcji by wprowadzić dane do systemu na czas w tym tempie wprowadzania i rejestracji.

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-02-26

Właśnie zweryfikowali konto o godzinie 10.44 tj.24godziny i 44 minuty - absolutny rekord dnia :lol: :lol: :lol:

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - MarioO - 2016-02-26

Moje po 36h Sprawozdanie (szkic) utworzone Wieczorkiem jeszcze analiza po raz enty i puszczam

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-03-02

Wszystko siadło nie było można przesłać sprawozdań sprawdźcie czy wasze się wysłały .
Ja dla pewności pakuję jeszcze w tradycyjną kopertę

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - Alpak - 2016-03-03

A mnie jedno zastanawia, ten dokument moze złożyć każdy za każdego... Nie ma podpisu, pieczątki nic...

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-03-04

Jak każdy za każdego ? Oszustwo wyszło by dosyć szybko i łatwe do udowodnienia .
Trzeba by było z pełną świadomością być oszustem .
Posiadać założonego bezpłatnego e-maila zakładać go z adresu ip który jest nie do wyśledzenia a więc praktycznie nie możliwe dla zwykłego przeciętnego chłopka rostropka no i zalogować się i wprowadzić sprawozdanie więc coś wiedzieć i mieć znajomość tematu .

Tak jak wcześniej napisałem ja dodatkowo wysłałem wersję drukowaną podpisaną i podstemplowaną ponieważ nie miałem możliwości zatwierdzenia "przesłania sprawozdania", a w systemie jest nadal możliwość wprowadzenia tylko szkicu . Mam nadzieję że ten błąd dotyczy tylko mnie i u was macie komunikat że możecie wysłać i nie jest to szkic bo inaczej to ... Wink klops Big Grin

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - Konrad_M - 2016-03-04

A jak ktoś jeszcze nie złożył sprawozdania to co?

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - MarioO - 2016-03-05

U mnie status wyslano.Nie ma już dostępu do edycji wiec wszystko ok

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - Tomasz0703 - 2016-03-06

Witam a przy ktorych pozycjach z prawej i lewej na stronie 12 zaznaczyć ptaszki http://www.ichp.pl/attach.php?id=3425 Robie tylko klimę w samochodach na czynniku R134A

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - DBKlima - 2016-03-07

Tomasz0703
Zaznacz tylko z prawej : tylko to w kolumnie FGC
Podmiot stosujący FGC w instalacji, serwisowaniu lub konserwacji urządzeń lub systemów ochrony przeciwpożarowej, ruchomych urządzeń lub ruchomych systemów ochrony przeciwpożarowej, gaśnic lub systemów klimatyzacji w niektórych pojazdach silnikowych zawierających FGC . PTASZEK

I weź chociaż w internecie przeczytaj co to jest FGC

Sprawozdanie SZWO do dnia 28 lutego za rok poprzdni rok 2015 - slimtech - 2016-03-20

Cytat:Tak się tylko zastanawiam czy my to dobrze robimy wypełniając cały rok.
Ustawa weszła w grudniu 2015 .

Czy według was (muszę się u prawnika dowiedzieć) sprawozdanie za rok dotyczy
tylko miesięcy / dni od chwili wejścia ustawy .?
I bez sensu chcę wypełniać cały rok, jak mam tylko miesiąc (chodzi o zakup gazów)

Tam gdzie jestem operatorem jako firma - tj mam stały nieograniczony dostęp do urządzeń wypełniam urządzenia /wprowadzam urządzenia i tam my instalowaliśmy .
Jeśli klient nie ma ze mną umowy i nie mam stałych serwisów i nie montowałem robić tego nie muszę.

Co wy na to ?

ustawa jest z maja ale rozporządzenia ze stycznia tego roku,i tu jest pytanie czy czasem rozporządzenie nie jest wykonawcze do ustawy ? czyli de facto obowiązuje od stycznia ?