Forum Klimatyzacja
Gree - zasilanie - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Gree - zasilanie (/showthread.php?tid=9858)

Gree - zasilanie - aras - 2016-09-10

Panowie, czy ktoś zetknął się z sytuacją , że otwiera pudełko z parownikiem , i oczom ukazuje się kabel z wtyczką do zasilania ?!?! Myślałem że to już nigdzie nie zdarza się, a standardem jest zasilanie agregatu Poza tym jak mam to zamontować ?, kto chce jednostkę wewnętrzną z dyndającym kablem do gniazdka. Model 2016 Gree silver mirror 09.
Bardzo proszę o merytoryczne odpowiedzi od montujących Gree.

Gree - zasilanie - Bolas - 2016-09-11

SounierDuval tak ma. Ja wypinam kabel z zasilania i robię standardowe podejście. Niestety zdarza się że ludzie lubią tak. Ostatnio nawet gość podpiął sobie pod pomarańczowy kabel ogrodniczy. Najlepsze jest to że kabla jest może metr a wtyczka z pomarańczowym kablem ogrodniczym wisi na środku ściany ot taka ozdoba Big Grin Może to taka wizja PATRZ CO MAM NA ŚCIANIE Big Grin

Gree - zasilanie - mg - 2016-09-11

,,silver mirror 09'' Bardziej ta nazwa pasuje do chigo.

Gree - zasilanie - majki - 2016-09-11

jak już to COZY MIRROR

Gree - zasilanie - mateusszzzz - 2016-09-11

zeby to miało jakiś wyglad to robie zawsze złączke pod klima i nic nie widac. Wtyczke ucinam i tyle

Gree - zasilanie - obser - 2016-09-12

Wypnij kable,a podłącz zewnętzrną jednostkę.Nieraz zasilenie kablem z wtyczką jest najrozsądniejszym rozwiązaniem, jak jest zagmatwana elektryka,łapiesz prąd nie wiadomo z jakiego obwodu i przy serwisie masz pewność odcięcia prądu.Spotkasz mieszkanie że cała elektryka na jedym bezpieczniku,podłączysz na sztywno,będzie zwarcie w klimie i dopiero Meksyk.Super rozwiązanie "do zimnego resetu".Nie zawsz jest przejrzysta instalacja,choć zawsze staramy zasilić jz, bo po co przekazywać prąd na sprężarkę i wenylator j.z w instalacji naszej.Kiedyś wyczka z jw. była standardem.Wiemy jak ma być podłączone,ale praktyka nieraz jest inna.W piątek miałem spotkanie na budowie,objaśniłem elektrykowi gdzie i jakie musi podać zasilania,jakimi esami w tablicy ma zabezpieczyć i opisać.Ale to sporadyczne roboty.W PRL mieszkaniu możesz się spodziewać wszystkiego i wtedy taka wtyczka jest najlepsza,jak dobrze schowasz gniazdko,to jest to prawie niewidoczne w większości wypadków.

Gree - zasilanie - aras - 2016-09-12

Obser, dzięki za rady, to jest inteligentny dom, i nie ma możliwości skąd wziąć niesterowane gniazdka, wszystkie mają jakieś funkcje. A zasilanie zostało przygotowane pod skraplacz. doopa i tyle.
Dziś dzwoniłem do Free i potwierdzili że silver mirror (tak właśnie się nazywa ) to jedyny model z zasilaniem j.w .

Gree - zasilanie - MarioO - 2016-09-12

aras napisał(a):A zasilanie zostało przygotowane pod skraplacz. doopa i tyle.
To wypuść zasilanie razem ze sterowaniem na zewnątrz

Gree - zasilanie - hdtv - 2016-09-13

Bolas napisał(a):To wypuść zasilanie razem ze sterowaniem na zewnątrz
ale nie jest powiedziane że to zadziała chyba (nie jestem fachowcem wiec na 100% nie będę się upierał) - ostatnio zakładałem Panasonic CS-RE9JKX-1/CU-RE9JKX-1 i tam również j.w ma kabel do zasilania - ja mimo wszystko zasilanie dałem do j.z i dupa - kompresor się nie uruchamiał choć w j.w wentyl sie załączał ale pikały błędy i lipa. Dopiero jak przeciągnąłem zasilanie tak ja w d.s do j.w to poszło. Też chciałem ominąć wtyczkę w j.w bo trochę lipnie te kable zwisające wyglądają ale tu się nie dało.

Gree - zasilanie - frost-ch - 2016-09-13

Wtyczka na kablu !!!!! dobrze że nie dali kostki przyłączeniowej bo trzeba by wzywać serwis ( z Chin) do czego to wszystko zmierza :/