Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator przenośny nie chłodzi

5 Odpowiedzi, 5949 Wyświetleń

Cool_klima

2017-06-06, 20:19:08
Gość
Witam,
od dwóch lat jestem posiadaczem takiego cuda: Cool Klimatyzator przenośny KL160001z jednego z marketów budowlanych. Poza hałasem wszystko do dzisiaj było ok. Mianowice po uruchomieniu klimy okazało się ze nie chłodzi. Sprężarka się włącza ale nie czuć chłodnego powietrza. jedyna różnica jaką zauważyłem dzisiaj to że po odetkaniu korków spustowych ani kropla wody nie wylatuje z klimatyzatora. Czy winny braku chłodzenia może być ten cały skraplacz?? Mówię od razu że za bardzo się nie znam na klimatyzatorach także proszę o wyrozumiałość Big Grin :lol:
Pozdrawiam K.
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-06-07, 06:26:47
Top użytkownik
Cool_klima napisał(a):Witam,
od dwóch lat jestem posiadaczem takiego cuda: Cool Klimatyzator przenośny KL160001z jednego z marketów budowlanych. Poza hałasem wszystko do dzisiaj było ok. Mianowice po uruchomieniu klimy okazało się ze nie chłodzi. Sprężarka się włącza ale nie czuć chłodnego powietrza. jedyna różnica jaką zauważyłem dzisiaj to że po odetkaniu korków spustowych ani kropla wody nie wylatuje z klimatyzatora. Czy winny braku chłodzenia może być ten cały skraplacz?? Mówię od razu że za bardzo się nie znam na klimatyzatorach także proszę o wyrozumiałość Big Grin :lol:
Pozdrawiam K.
To teraz pochwal się ile razy na te dwa lata robiłeś konserwację Big Grin Big Grin Założę się że nigdy ... bo po co :lol: :lol:
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Cool_klima

2017-06-07, 14:36:39
Nowy użytkownik
DBKlima napisał(a):
Cool_klima napisał(a):Witam,
Pozdrawiam K.
To teraz pochwal się ile razy na te dwa lata robiłeś konserwację Big Grin Big Grin Założę się że nigdy ... bo po co :lol: :lol:
OCZYWIŚCIE ŻE ROBIŁEM KONSERWACJE. ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ:
CZYSZCZENIE FILTRA POWIETRZA CO 100 GODZ,
PRZECIERANIE MIEKKĄ I SUCHĄ SCIERECZKĄ.
A PO SEZONIE ZLANIE WODY I URUCHOMIENIE SAMEGO WENTYLATORA NA PÓŁ DNIA.
TAK WYGLĄDA KONSERWACJA ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ. NIC WIĘCEJ TAM NIE MA
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-06-09, 06:57:45
Top użytkownik
Pisz do producenta że zrobiłeś konserwację "sam", a urządzenie nie działa. Big Grin
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

obser

2017-06-09, 07:03:43
Top użytkownik
Już w 1 poście odpowiedziałeś sobie na pytanie, nie leci woda, nie chłodzi. Podejrzewam, że czynnik sobie pojechał na wakacje. A tan najprościej podam Ci darmową 100% diagnozę, to winny braku chłodzenia nie jest skraplacz, tylko ciepły parownik, a przyczyny trzeba poszukać.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa