Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka YORK ER210

5 Odpowiedzi, 3519 Wyświetleń

matus9108

2018-11-05, 16:51:13
Nowy użytkownik
Witam. Może to nie klimatyzacja samochodowa ale mam nadzieję że mi ktoś pomoże.
Chodzi o klimatyzacje w maszynie rolniczej (KOMBAJN ZBOŻOWY) mieści się tam ok 1.5 kg gazu .
Sprężarka klimatyzacji to YORK ER210 która juz się kończy bo bardzo głośno pracuje i moje pytanko.
Jaką spreżarką mogę zastąpić tego YORK-a żeby mi dobrze chłodziło i była wydajna ?
Chodzi mi o jakąś sprężarkę używkę od jakiegoś samochodu osobowego czy coś takiego.
Prosze o pomoc. POZDRAWIAM
  • Odpowiedz

pejek81

2018-11-11, 23:29:56
Nowy użytkownik
Po pierwsze, skąd przypuszczenie że spężarka się kończy (co to znaczy), że głośno pracuje to nie jest oznaka końca sprężarki.
Po drugie, 1,5 kg freonu to już spora klima, w samochodach osobowych znajdziesz klimy ładowane 0,3 a pół kilo to już coś freonu.
Po trzecie - szukaj sprężarki małej klimatyzacji np. do pomieszczeń to już będzie wydajność do twojego kombajnu.
Pozdrawiam
P.S. Pamiętaj o parametrach sprężarki, aby nie dobrać za małej lub za dużej bo to nie to samo. Najlepiej dopytaj jakiegoś chłodniarza z doświadczeniem w twojej okolicy.
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-11-12, 20:16:22
Moderator
601809418, Darek, powiedz ze jestes ode mnie, powinien miec taka
  • Odpowiedz

matus9108

2018-11-13, 16:32:25
Nowy użytkownik
Tak że głośno pracuje.Ten co mi nabiał klime to powiedział że ta sprezarka długo nie pochodzi bo ma luzy na korbowodzie i może korba bokiem wyjść.
  • Odpowiedz

matus9108

2018-11-13, 16:35:27
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):601809418, Darek, powiedz ze jestes ode mnie, powinien miec taka
Dzięki za tel
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa