Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pękniety przewód passat b5

5 Odpowiedzi, 11718 Wyświetleń

kubajvc

2010-06-11, 17:18:29
Nowy użytkownik
Pekł mi przewód od chłodnicy klimatyzacji a passacie b5 99 rok . przewód jest metalowo gumowy . orientowałem sie juz troche w temacie i kazdy mi mowi ze jak kupie 2gi przewód uzywany i zmienie go to układ nie bedzie szczelny poniewaz nie da sie odkręcic zakręconego przewodu bo nakrętka sie uszkadza. mje pytanie brzmi czy jest w tym jakas prawda? czy gostek z ktorym rozmawiałem mowił prawde czy sciemniał ? pozdrawiam
kuba
ten obrazek przedstawia fotke przewodu ktory mi pękł
http://img63.imageshack.us/i/pedklimmy.jpg/
  • Odpowiedz

max

2010-06-11, 20:33:09
Użytkownik
No ja nie wiem. Na czysty rozum to chyba niedorzeczne, ale jest wiele spraw które się fizyce sprzeciwiają. Ja tam wymieniałem chyba już wszystkie przewody z komory silnika w grupie vw i z różnymi skutkami Smile Musisz spróbować, przecież jeździć w takim upale to mordęga, a przewód pęknięty i tak nie pozwala na pracę klimatyzacji Smile
  • Odpowiedz

mt

2010-06-11, 20:54:04
Użytkownik
W passacie B5, Audi A4 również Mercedes C oraz E klasie jest duży problem z odkręceniem stalowej nakrętki przewodu z aluminiowego gwintu osuszacza, skraplacza czy też kompresora. Ale w odpowiednio delikatny sposób można to zrobić ale zazwyczaj z częściowo uszkodzonym gwintem który po delikatnym poprawieniu nie przeszkadza w ponownym użyciu.
  • Odpowiedz

freegass

2010-06-14, 18:40:46
Użytkownik
Na zdjęciu jest inne auto i inny przewód. W Twoim rzeczywiście aby zdemontować może trzeba ciąć nakrętkę.
  • Odpowiedz

jozin2333

2010-07-06, 06:57:08
Nowy użytkownik
fatktycznie gosc ma racje ze gwint moze byc uszkodzony. ja wczoraj odkrecalem przewod kompresor/osuszacz. z kompresora bardzo szybko i sprawnie poszlo ale osuszacz odkrecic to masakra Sad szlifierka katowa w reke i rozcielem nakretke.tylko z wyczuciem trzeba to robic zeby nie poleciec w dodatkowe koszty. ja np uzywki nie kupuje tylko dalem zlecenie do specjalnego warsztatu zeby mi wykonali taki waz. wczoraj zamowilem a dzisiaj o 10tej odbieramSmile a koszt wykonanego weza jest praktycznie taki sam co uzywanegoSmile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa