Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pytanie o klimatyzację

10 Odpowiedzi, 10973 Wyświetleń

jar0

2010-07-16, 21:49:04
Nowy użytkownik
witam,jako że nikt nie chce mi odpowiedzieć w poprzednim poście,postanowiłem założyć nowy temat w którym proszę o poradę.A więc: mam pytanie na temat klimatyzacji AMC 993 - KLIMATYZATOR WHIRLPOOL ewentualnie AMC 992 - KLIMATYZATOR WHIRLPOOL, otoz chcialbym taka zalozyc, co o niej sadzicie? albo ewentualnie co polecacie? mam ravansona ale to dziadostwo juz ostatni sezon mecze. Jestem ze Swidnicy, wiec jesli ktos moglby mi cos pomoc i doradzic to bede bardzo wdzieczny. Mieszkanie 45m2, duzy pokoj gdzie chce zamontowac klime ma 17m2 no i do tego wiadomo, kuchnia 9m2, przedpokoj 5m2 polaczone razem z pokojem.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-18, 20:31:47
Moderator
RAVANSON to szmelc jakich mało bo wytrzymuje dokładnie tyle co gwarancja. WHIRLPOOL nie jest lepszy i tyle mogę doradzić w tym temacie. Nie ma co wchodzić z deszczu pod rynnę. Pzdr
  • Odpowiedz

klimakielce

2010-07-20, 13:26:48
Nowy użytkownik
Popieram kolege jak kupić dziadostwo to market i co 2 lata zmienic albo kupic mitsubishi itp i miec na lata
  • Odpowiedz

Klima-Pol_pl

2010-07-21, 11:04:00
Nowy użytkownik
Myśle że można wybrac dużo lepiej. Wiem że cenowo wygląda atrakcyjnie,ale nie wiem czy warto inwestować w ten model,opinie sa negatywne.
  • Odpowiedz

mark111

2010-07-22, 07:43:58
Nowy użytkownik
witam, mam kupione 3 klimatyzacje o mocy 3,2 kw każda (2 szt manty i 1 szt zibro) firmy które zajmują się montażem klimatyzacji kasują krocie za taką usługę (podobno dlatego że dają gwarancję i serwis a przecież sklep w którym kupiłem też daje gwarancję a za serwis i tak trzeba płacić), rozsądny człowiek który zajmuje się montażem takich urządzeń na co dzień miał mi założyć wszystko za 600 zł złamał w tej chwili nogę i mi odmówił.

jeżeli znacie kogoś z okolic poznania który założy to w cenie 1000 do 1200 dajcie znać
pozdrawiam.
  • Odpowiedz

byniom

2010-07-22, 08:37:11
Moderator
Jeżeli kupujesz sprzet w firmie która to montuje i ona montuje własny sprzet to masz gwarancję tej firmy i w razie awari bezpłatnie usówa ci usterkę w czasie trawania gwarancji natomiast jak kupisz sobie sam jakiś klimatyzator do dlaczego firma która to montuje ma dawać ci gwarancję na nie swój sprzet ?. Sklep da ci gwarancję jeżeli założy to specjalizowana firma ale firma nieche brac odpowiedzialności za nie swój sprzet i tak w koło Macieju.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-22, 08:37:53 przez byniom.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-07-22, 15:32:08
Moderator
mark111 napisał(a):... jeżeli znacie kogoś z okolic poznania który założy to w cenie 1000 do 1200 dajcie znać
pozdrawiam.
Rozumiem, że to cena za 1 sztukę... ?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

mark111

2010-07-26, 14:30:25
Nowy użytkownik
Shitashii. rozumiem że za 5 godzin pracy chcesz zarobić 3600 zł. życzę powodzenia.

pozdrawiam.
  • Odpowiedz

cool-went

2010-07-26, 15:26:10
Użytkownik
nie bardzo wiem jak zamontować trzy klimatyzatory w 5 godzin.
poza tym kto tutaj mówi o zarobieniu 3600 pln. Trzeba jeszcze odliczyć zużyty materiał, amortyzację samochodu i narzędzi (narzędzia nie kosztują 50 pln) no i pensje i ubezpieczenie pracowników. No i jeszcze płacisz za wiedzę i doświadczenie.

Oczywiście zawsze możesz wziąć do zamontowania pana Kazia z za rogu ale jak coś spe.... to jesteś jeszcze urządzenia do tyłu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-26, 15:26:47 przez cool-went.)
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-26, 15:35:55
Moderator
mark111 chyba się coś Tobie pokręciło. Za montaż trzech urządzeń ktoś Tobie powiedział 600pln???????????? Chyba po 600 ale warunek że montaż ściana w ścianę. W Mazowieckim nikt za taką cenę nie będzie nawet rozmawiał tym bardziej że teraz jest taki przemiał że klimy się sprzedają jak ciepłe bułeczki a klienci dopłacają do montażu aby mieć go szybciej... Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa