Witam , posiadam chamochód Golf V z klimatyzacją . Ale mam z nią problem .Samochód posiadam od nowości .Od razu mówię że jest bardzo eksploatowany .Ale do rzeczy . Jakieś 2 lata temu zaczęła mi chłodzić słabiej klimatyzacja . Więc pojechałem do serwisu . Nabili wymienili filtr itp . Wszystko było ok . Aż ostatnio zawuważyłem że klimatyzacja znowu słabiej chłodzi ( minęły 2 lata od nabicia )Więc pojechałem ponownie na serwis i tu moje ździwnie znowy jest mało czynnika . Więc stary odzyskali , przeprowadzili próbę szczelności i niby ok . Gość z tytułem "" fachowiec "powiedział że to normalne i czynnik się zużywa o trzeba co jakiś czas go dobić . Czy tak jest naprawdę ?Na codzień pracuje w serwisie AGD i mam doczynienie z chłodziarkami domowymi .Ale jakoś mi nie podchodzi teza że czynnik się z zużywa .Przecież do lodówek czy klimatyzacji stacjonarnej nie dobija się gazu (oczywiscie pomijam kwestie rozszczelnienia
wtedy się lutuje dobija ).Ale mówię tu o szczelnym obiegu . Więc na moje oko w moim samochodzi bedzie nieszczelność bardzo niewielka ale jednak , bo przecież nic w przyrodzie nie ginie . Proszę o wasze opinie .
wtedy się lutuje dobija ).Ale mówię tu o szczelnym obiegu . Więc na moje oko w moim samochodzi bedzie nieszczelność bardzo niewielka ale jednak , bo przecież nic w przyrodzie nie ginie . Proszę o wasze opinie .
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY