Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowy otwór wentylacyjny - kratka, jak ?

5 Odpowiedzi, 5629 Wyświetleń

kapitol

2011-08-07, 21:20:23
Nowy użytkownik
Witam!

Mam mieszkanie na poddaszu, co za tym idzie potworny upał, niestety ze względu na to iż potrzebuje zgodę całej wspólnoty, nie mogę zamontować splita, mam za to klimatyzator stojący, który spełnia swoją rolę ale w salonie mam tylko okna dachowe więc odprowadzenie rury powoduje znaczny spadek jego wydajnosci, jest problem z uszczelnieniem okna dachowego itp itd.

Chciałbym wykonać dodatkową kratkę wentylacyjną w salonie przez którą odprowadze ciepłe powietrze z klimatyzatora - będę mógł zamknąć okna i klimatyzacja w końcu zacznie działać jak należy.

Raz, że nie naleje mi do domu gdy będzie burza, dwa, że to chyba jedyny sposób na klimatyzację w tym
cholernym mieszkaniu...

Czy potrzebuje zgodę na wykonanie takiej dodatkowej kratki wentylacyjej ? Czy mam na coś zwrócić uwagę przy jej wykonywaniu ?
  • Odpowiedz

bartekw

2011-08-07, 21:28:26
Zaawansowany użytkownik
jak rozumiem chcesz po prostu wybic dziure w istniejacym szybie wentylacji grawitacyjnej. jezeli tak to niestety nie mozesz tego zrobic.
  • Odpowiedz

llort

2011-08-07, 21:40:01
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli mieszkasz na ostatniej kondygnacji to wspomożesz wentylację mechaniczną na zasadzie inżekcji.Ale przepisów my nie tworzymy tylko musimy się przystosować Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

kapitol

2011-08-08, 07:42:03
Nowy użytkownik
Chcę przebić się na zewnątrz budynku, a nie wbić do szybu wentylacyjnego.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-08-08, 08:55:20
Zaawansowany użytkownik
wiec bedziesz potrzebowal zgode spoldzielni. chyba ze masz balkon i zrobisz to na jego powierzchni
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa