Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziwne zachowywanie się dmuchawy

4 Odpowiedzi, 2789 Wyświetleń

Rytel

2012-05-07, 13:29:29
Nowy użytkownik
witam

posiadam Audi A3 1.6, problem związany jest z dmuchawą mianowicie: w czasie jazdy i tylko na otwartym obiegu, dmuchawa wieje równo i na 2s mocnej, znowu wieje równo i znowu 2s mocniej wskazania na klimatroniku się nie zmieniają, słychać pod schowkiem jak silniczek cały czas delikatnie zmienia swoje położenie. Na zamkniętym obiegu wieje cały czas równo nic sie nie dzieje, również na postoju wieje równo bez problemu. Nie wiem może czujnik szajbuje ten pod filtrem kabinowym?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-07, 18:55:47
Top użytkownik
Sprawdż układ regulacji przepustnic powietrza. Smile Smile Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-07, 18:57:56
Top użytkownik
Rytel napisał(a):witam

posiadam Audi A3 1.6, problem związany jest z dmuchawą mianowicie: w czasie jazdy i tylko na otwartym obiegu, dmuchawa wieje równo i na 2s mocnej, znowu wieje równo i znowu 2s mocniej wskazania na klimatroniku się nie zmieniają, słychać pod schowkiem jak silniczek cały czas delikatnie zmienia swoje położenie. Na zamkniętym obiegu wieje cały czas równo nic sie nie dzieje, również na postoju wieje równo bez problemu. Nie wiem może czujnik szajbuje ten pod filtrem kabinowym?
Zacząłbym od wymiany filtra kabinowego (pyłkowego)
  • Odpowiedz

Rytel

2012-05-08, 04:59:01
Nowy użytkownik
filtr był wymieniany, wczoraj odłaczyłem ten czujnik http://allegro.pl/czujnik-temperatury-vw...26022.html za filtrem przeciwpyłkowym i problem ustał, dmuchawa normalnie wieje, czemu służy ten czujnik czy mogę tak jeździć i czy bede odczuwał jakieś zmiany nadmuchu ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa