Jak w temacie,czy też z tego korzystacie i czy jest przydatna?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Kamerka inspekcyjna w serwisie
21 Odpowiedzi, 17827 Wyświetleń|
Fajna sprawa, może jest możliwość wklejenia na forum kilku kadrów?
Da się zrobić,tyle że w domu nie mam możliwości.Pojutrze może znajdę chwilkę w firmie i wkleję
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-22, 20:08:31 przez awax.)
Można sporo sprawdzić bez demontażu autka. No i każdy Klient po obejrzeniu kanałów i parownika zleca odgrzybianie.
Nie mogę sobie wyobrazić klienta który by się nie zdecydował po takiej projekcji.
szukam takiej kamerki aby zajrzeć do sprężarki przez korek olejowy - problem w średnicy kamerki bo śruby olejowe to często M6...
Cóż ,moja z pewnością w taki otwór się nie zmieści,ale jest w wielu przypadkach przydatna.
Większa średnica spowodowana jest zainstalowanymi diodami .
A jakiś przykład z diagnozy gdzie nie można było by inaczej zdiagnozować usterki tylko za pomocą kamerki?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
Jakiś namiar na takie cacko i może cena (przybliżona)?
mentor12 napisał(a):A jakiś przykład z diagnozy gdzie nie można było by inaczej zdiagnozować usterki tylko za pomocą kamerki? Udało mi się kiedyś zlokalizować resztki myszy w stanie rozkładu wbitej pomiędzy krawędź parownika a tacą. Przydał się telefon z aparatem. Podejrzewam że taką kamerką znalazłbym więcej takich tematów.
mt napisał(a):Jakiś namiar na takie cacko i może cena (przybliżona)? Przybliżona cena to około 600 netto dla członków KCICHIK,dla pozostałych 850 mentor12 napisał(a):A jakiś przykład z diagnozy gdzie nie można było by inaczej zdiagnozować usterki tylko za pomocą kamerki? Przykłąd?jest wiele prawdzanie kanałów wentylacyjnych lub choćby w autoklimatyzacji identyfikacja typu sprężarki lub skraplacza.Oczywiście można inaczej ale czasami trzeba poświęcić sporo czasu na demontaż np.zderzaka itp.
No fakt masz rację .A czy autoryzowany serwis nie powinien wiedzieć jaka jest sprężarka czy skraplacz? w danym modelu serwisowanym.Czy autoryzowany podejmuje się takich wyzwań po partyzanckich naprawach?Profesjionalny serwis sprawdza typ za pomocą programu komputerowego diagnozując jednocześnie usterkę
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-23, 20:11:16 przez mentor12.)
Tom Peters
Autoryzowany???Kto z Kolegów serwisuje klimę jedynie w wybranych markach autek?
Poza tym chyba Wiesz,że w tym samym autku może być różny kompresor nie mówiąc o skraplaczach.
Taka kamera jest przydatna dla Hydraulików od kanalizacji i dla kominiarzy .
Ja widziałem po pseudo aurotyzowanym serwisie fiata 126 z zamontowanym copelandem.Problem polegał na rozruchu Gwiazda podwójna Gwiazda.Wymieniłem stycznik i dodałem zaniku faz.Maluch śmiga do dzisiaj
Tom Peters awax napisał(a):mt napisał(a):Jakiś namiar na takie cacko i może cena (przybliżona)? a dla waszych klientów jest na allegro za 130 zł mister napisał(a):awax napisał(a):mt napisał(a):Jakiś namiar na takie cacko i może cena (przybliżona)? To ciekawe,podaj link
Na allegro można kupić tester diagnostyczny za 200zł. tylko można go w buty włożyć.Dobry KTS to kilkanaście tysięcy i abonament roczny ponad 2 tyś netto.
Ja wolę KTS
"Jak w temacie,czy też z tego korzystacie i czy jest przydatna?"
To napisałem zakładając ten wątek. Nie widzę problemu,może być i ta za sto parę zł.Pytałem czy używacie jakichkolwiek i czy są przydatne.
Stara mysz ma zapach.A żyjąca nie lubi zimna.Lepsza jest kamera termowizyjna przy wyłączonym układzie chłodniczym która rozpoznaje mysz w układzie żywą.Ale czy to nie przesada w metodach diagnozowania uszkodzeń systemów klimatyzacji samochodowych?Kiedyś ludzie sobie radzili bez wspomagaczy.Czy aby zdać maturę trzeba zażyć maryśkę?
Tom Peters |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
prawdzanie kanałów wentylacyjnych lub choćby w autoklimatyzacji identyfikacja typu sprężarki lub skraplacza.Oczywiście można inaczej ale czasami trzeba poświęcić sporo czasu na demontaż np.zderzaka itp.