Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja przenośna do mieszkania

8 Odpowiedzi, 7006 Wyświetleń

matrixos

2012-07-02, 22:15:03
Nowy użytkownik
Witam!
Jestem totalnym laikiem, szukałem na forum ale podobnego tematu jakoś nie mogłem znaleźć. Będę wdzięczny za porady.
Poszukuje klimatyzacji przenośnej, nie drogiej, ponieważ moje fundusze są ograniczone(max 1200zł) do mieszkania, a dokładnie do pokoju ok 30mkw z antresolą(dość wysokie, szczytowa wysokość to ok 4m). W grę nie wchodzi żadne wiercenie ścian(czyli jedynym sposobem jest wystawienie węża za okno). Szukałem dość sporo w sieci ale niestety niewiele klimatyzacji posiada jakiekolwiek komentarze, dlatego zwracam się do Was, specjalistów o szybką pomoc. Uratujecie mi życie, ponieważ dość trudno śpi się posiadając 30 stopni w pomieszczeniu.... :/
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2012-07-03, 05:59:43
Top użytkownik
Wszystkie dostępne na rynku różnią się w niewielkim stopniu,kup po prostu najtańszy
  • Odpowiedz

jackie

2012-07-03, 10:44:40
Użytkownik
Witaj
z klimatyzatorami przenośnymi luksusu raczej nie zaznasz, no cóż... Jednak: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Kup więc klimatyzator przenośny - ale jeżeli mogę doradzić - koniecznie o mocy chłodniczej 12000BTU (czyli 3,5kW) bo uważam, że 9000BTU (2,6kW) w Twoim przypadku raczej sobie nie poradzi. Więc rura za okno i pamiętaj o skroplinach, które należy usuwać.
Pozdrawiam
jackie
  • Odpowiedz

ON/OFF

2012-07-03, 12:37:14
Użytkownik
Jeśli stawiasz klimatyzator na dole to zadbaj o ruch powietrza np jakis wentylator aby chłodne powietrze dotarło na antresolę. Jeśli postawisz go na antresoli to pozostaje
  • Odpowiedz

ON/OFF

2012-07-03, 12:38:28
Użytkownik
... to pozostaje "tylko problem hałasu sprężarki - raczej przy tym nie zaśniesz [znow mi urwało]
  • Odpowiedz

matrixos

2012-07-06, 19:03:32
Nowy użytkownik
Witam!
Dzięki za odpowiedź Smile Czy coś takiego się sprawdzi: http://www.castorama.pl/katalog-produkto...zarny.html
?
Czy polecacie coś innego?Byłem w castoramie i nasłuchiwałem czy rzeczywiście tak głośno to działa i jest w miarę do zniesienia. Nie wiem tylko czy da rade ogarnąć mój metraż.
Oczywiście klima będzie stać na antresoli.
Dzięki wielkie za odpowiedzi, ratujecie mi życie(właśnie mam 30stopni...)
  • Odpowiedz

mg

2012-07-06, 20:11:42
Top użytkownik
Najwyżej nie otworzysz drzwi, do mieszkania. :lol:
O wiele lepsze są dwuczęściowe jako substytut; przenośne wydzielonym skraplaczem.
Coś jak to: http://allegro.pl/klimatyzator-przenosny...65733.html
  • Odpowiedz

awax

2012-07-07, 16:08:21
Top użytkownik
mg napisał(a):Najwyżej nie otworzysz drzwi, do mieszkania. :lol:
O wiele lepsze są dwuczęściowe jako substytut; przenośne wydzielonym skraplaczem.
Coś jak to: http://allegro.pl/klimatyzator-przenosny...65733.html

Ciekawe,pobór mocy 1,41 ,moc chłodnicza 3,20 i podają klasę energetyczną A
To chyba w koreańskiej skali.
No i cena dwukrotnie za wysoka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-07-07, 16:09:27 przez awax.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa