Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Elastyczna rura do transportu chłodnego powietrza gdzie?

13 Odpowiedzi, 11422 Wyświetleń

gadget

2012-08-10, 22:03:09
Zaawansowany użytkownik
Witam potrzebuję izolowanej i elastycznej rury do transportu chłodnego powietrza. Średnica rury to 130mm . Gdzie takie coś dostanę ? Mam rurę taką jak do odciągania trocin z maszyn stolarskich ale skrapla się na niej para wodna , a wokół pełno drogiej elektroniki . Obiekt chłodzony jest nieustannie w ruchu .
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-10, 22:29:56
Top użytkownik
Zaizoluj.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

gadget

2012-08-11, 09:34:50
Zaawansowany użytkownik
klimatolog napisał(a):Zaizoluj.

Czym ?
  • Odpowiedz

adamdud

2012-08-11, 10:02:58
Użytkownik
gadget napisał(a):
klimatolog napisał(a):Zaizoluj.

Czym ?

Kup sobie taką http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=249...rule_id=72
  • Odpowiedz

gadget

2012-08-11, 10:29:43
Zaawansowany użytkownik
Znam to ale tu się nie nadaje , zasilam zimnym powietrzem kabinę pilotów samolotu pasażerskiego a ,która poruszą się bo to jest symulator . Amplituda ruchów to jakieś półtora metra we wszystkich kierunkach . Ta wełna wewnątrz rury rozpadnie się po kilku dniach .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-11, 10:36:41 przez gadget.)
  • Odpowiedz

majki

2012-08-11, 10:53:12
Użytkownik
http://allegro.pl/przewod-100-10mb-izolo...92414.html
  • Odpowiedz

bart7802

2012-08-11, 18:12:03
Użytkownik
<reklama> pozdrawiam admin - może tutaj coś Ci poradzą.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-12, 17:24:53
Top użytkownik
gadget napisał(a):Znam to ale tu się nie nadaje , zasilam zimnym powietrzem kabinę pilotów samolotu pasażerskiego a ,która poruszą się bo to jest symulator . Amplituda ruchów to jakieś półtora metra we wszystkich kierunkach . Ta wełna wewnątrz rury rozpadnie się po kilku dniach .
To dlatego te katastrofy?Odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach?A co na to dokumentacja tego symulatora?Specyfikacja części na pewno istnieje w projekcie.Ty to musisz mieć uprawnienia.Nie boisz się zadawać takich pytań?Czy szkolący zadają podobne pytania odnośnie pilotażu na innych forach?Zastosuj taką jak stosuje się w orginałach.Człowieku przez tą rurę doprowadzisz do katastrofy lotniczej symulatora lotów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-12, 17:36:21 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Chris_W

2012-08-14, 19:11:02
Nowy użytkownik
Myślę że źle podchodzisz do sprawy, tej izolacji nie da się wykonać. Jedyna opcja to przesunać punkt rosy - czyli podnieść temperaturę nawiewu, a zwiększyć ilość powietrza - w efekcie moc pozostanie jednakowa, a wykraplania nie będzie. Wadą będzię spory przepływ powietrza - generuje to kilka innych problemów - choćby hałas lub nadmierne prędkości.
  • Odpowiedz

barbie

2012-08-14, 19:16:19
Top użytkownik
zastosuj do izolacji kilka warstw elastycznej tkaniny zszytej za pomocą igły i elastycznej nici .
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-14, 19:29:54
Top użytkownik
Chris_W napisał(a):Myślę że źle podchodzisz do sprawy, tej izolacji nie da się wykonać. Jedyna opcja to przesunać punkt rosy - czyli podnieść temperaturę nawiewu, a zwiększyć ilość powietrza - w efekcie moc pozostanie jednakowa, a wykraplania nie będzie. Wadą będzię spory przepływ powietrza - generuje to kilka innych problemów - choćby hałas lub nadmierne prędkości.
Równo znacznie można rozhermetyzować kabinę pilotów.Po co klimatyzacja?.Hałas w symulatorach nie jest problemem?.Chociażby w komunikacji głosowej?No i pozostaje sprawa w symulacji bez sprawnej klimatyzacji prędkości powietrza w symulatorze.Jaka to linia lotnicza?Przecież twoja najbliższa osoba może paść ofiarą.Czego nikomu nie życzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-14, 19:40:38 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Chris_W

2012-08-14, 19:58:54
Nowy użytkownik
Ta klimatyzacja prawdopodobnie jest do poprawienia komfortu samych trenujących i może nie być obowiązkowym wyposarzeniem symulatora. Jak adepci trenują po kilka godzin w kokpicie, i to w upały, to może im być nieco gorąco, nie uważasz?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-15, 20:35:48
Top użytkownik
A może być że jest?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa