Witam potrzebuję izolowanej i elastycznej rury do transportu chłodnego powietrza. Średnica rury to 130mm . Gdzie takie coś dostanę ? Mam rurę taką jak do odciągania trocin z maszyn stolarskich ale skrapla się na niej para wodna , a wokół pełno drogiej elektroniki . Obiekt chłodzony jest nieustannie w ruchu .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Elastyczna rura do transportu chłodnego powietrza gdzie?
13 Odpowiedzi, 11422 Wyświetleń|
Zaizoluj.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
klimatolog napisał(a):Zaizoluj. Czym ? gadget napisał(a):klimatolog napisał(a):Zaizoluj. Kup sobie taką http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=249...rule_id=72
Znam to ale tu się nie nadaje , zasilam zimnym powietrzem kabinę pilotów samolotu pasażerskiego a ,która poruszą się bo to jest symulator . Amplituda ruchów to jakieś półtora metra we wszystkich kierunkach . Ta wełna wewnątrz rury rozpadnie się po kilku dniach .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-11, 10:36:41 przez gadget.)
<reklama> pozdrawiam admin - może tutaj coś Ci poradzą.
gadget napisał(a):Znam to ale tu się nie nadaje , zasilam zimnym powietrzem kabinę pilotów samolotu pasażerskiego a ,która poruszą się bo to jest symulator . Amplituda ruchów to jakieś półtora metra we wszystkich kierunkach . Ta wełna wewnątrz rury rozpadnie się po kilku dniach .To dlatego te katastrofy?Odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach?A co na to dokumentacja tego symulatora?Specyfikacja części na pewno istnieje w projekcie.Ty to musisz mieć uprawnienia.Nie boisz się zadawać takich pytań?Czy szkolący zadają podobne pytania odnośnie pilotażu na innych forach?Zastosuj taką jak stosuje się w orginałach.Człowieku przez tą rurę doprowadzisz do katastrofy lotniczej symulatora lotów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-12, 17:36:21 przez klimatolog.)
Myślę że źle podchodzisz do sprawy, tej izolacji nie da się wykonać. Jedyna opcja to przesunać punkt rosy - czyli podnieść temperaturę nawiewu, a zwiększyć ilość powietrza - w efekcie moc pozostanie jednakowa, a wykraplania nie będzie. Wadą będzię spory przepływ powietrza - generuje to kilka innych problemów - choćby hałas lub nadmierne prędkości.
zastosuj do izolacji kilka warstw elastycznej tkaniny zszytej za pomocą igły i elastycznej nici .
Chris_W napisał(a):Myślę że źle podchodzisz do sprawy, tej izolacji nie da się wykonać. Jedyna opcja to przesunać punkt rosy - czyli podnieść temperaturę nawiewu, a zwiększyć ilość powietrza - w efekcie moc pozostanie jednakowa, a wykraplania nie będzie. Wadą będzię spory przepływ powietrza - generuje to kilka innych problemów - choćby hałas lub nadmierne prędkości.Równo znacznie można rozhermetyzować kabinę pilotów.Po co klimatyzacja?.Hałas w symulatorach nie jest problemem?.Chociażby w komunikacji głosowej?No i pozostaje sprawa w symulacji bez sprawnej klimatyzacji prędkości powietrza w symulatorze.Jaka to linia lotnicza?Przecież twoja najbliższa osoba może paść ofiarą.Czego nikomu nie życzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-14, 19:40:38 przez klimatolog.)
Ta klimatyzacja prawdopodobnie jest do poprawienia komfortu samych trenujących i może nie być obowiązkowym wyposarzeniem symulatora. Jak adepci trenują po kilka godzin w kokpicie, i to w upały, to może im być nieco gorąco, nie uważasz?
A może być że jest?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY