Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki klimatyzator sklep 36m

8 Odpowiedzi, 7729 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

cup3k

2013-07-05, 06:55:49
Nowy użytkownik
Witam.

Chciałbym kupić klimatyzator zarówno do chłodzenia jak i dogrzewania powierzchni 36 m sklepu mięsnego. Tutaj nasuwa się moje pytanie, wstępnie szukałem klimatyzatorów powyżej 5 kW, czy możecie jakiś polecić ( szukam czegoś bezawaryjnego i wydajnego)?
Drugie pytanie: sklep ma 36 m do ochłodzenia/dogrzania niby wystarczyłby klimatyzator 3,5/4 kw, nie mniej,
czy poradzi on sobie z chłodzeniem( na sklepie znajdują się lodówki na wędliny, mięso - przeszklone wym 2200x800x1400 mm, które dogrzewają pomieszczenie)? Czy LG Prestige poradziłby sobie?

Prosiłbym o rady. Pozdrawiam

miezala5

2013-07-05, 13:18:49
Top użytkownik
Prestige do sklepu? to by było lekko grubo!Wink
Poz atym Prestige jest max 3,5kW a domyslam sie bo ostatnio zakładałem do mięsnego Standarda że 5kW musi byc.Miałem dwa agregatry w srodku i przeszklenie z południowego-wschodu i 5kW trzeba założyć.
Stanie Ci 5 osób w kolejce zgrzanych i już masz 1kW!Wink
Spokojnie Ci schłodzi o ogrzeje!
Tak że załóż sobie 5kW i daj spokój z Prestige do sklepu żal do sypialni sobie załóż albo do salony prestige!Smile

barbie

2013-07-05, 16:01:54
Top użytkownik
zarejstrował się nowy reklamiarz z LG .

miezala5

2013-07-05, 18:21:10
Top użytkownik
Kórka a ja się produkuje!

barbie

2013-07-05, 18:27:27
Top użytkownik
podaj gdzie ten sklep to ktoś z forum go obejrzy .

cup3k

2013-07-05, 21:30:04
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):zarejstrował się nowy reklamiarz z LG .

Podałem model ze względu na opinie o produkcie, nie znalazłem nic na temat klimatyzatorów 5kW, komentarz raczej zbędny, nie wnoszący nic do dyskusji, no chyba że lubimy nabijać bezsensowne posty.
Sklep topolowa 48e Lubin, może jak już spoglądniesz, dodasz jakieś wartościowe uwagi.

Agregaty z lodówek są na zewnątrz tj. na dachu, sklep jest ocieplony. Czy jakieś konkretne modele polecacie powyżej 5 kW?

barbie

2013-07-05, 21:32:05
Top użytkownik
Blaupunkt

miezala5

2013-07-06, 13:32:49
Top użytkownik
Podałem model ze względu na opinie o produkcie, nie znalazłem nic na temat klimatyzatorów 5kW, komentarz raczej zbędny, nie wnoszący nic do dyskusji, no chyba że lubimy nabijać bezsensowne posty.
Sklep topolowa 48e Lubin, może jak już spoglądniesz, dodasz jakieś wartościowe uwagi.

Agregaty z lodówek są na zewnątrz tj. na dachu, sklep jest ocieplony. Czy jakieś konkretne modele polecacie powyżej 5 kW?

Spokojnie!
Podałeś więcej danych i już to wygląda wiarygodnie!
jeżeli nie masz agregatów w sklepie i okien z nasłonecznieniem a sklep jest ocieplony to 3,5 kW powinno wystarczyć na te ewentualnych 5 osób w kolejce i sklepową!Smile
Jesteś nawet w zasięgu mojej działalności więc jak napiszesz na priv to moge ci poza tym co tu pisze jeszcze doradzić!
Firm i klimatyzacji jest multum!Więc musisz okreslic z jakiej półki chcesz klime i mniej wiecej ile masz kasy do wydania na nią.Jezeli chcesz sie grzac to musi być inwerter bo na samo chłodzenie do sklepu wystarczył by
dobry on/off które teraz mozna kupic w dobrej cenie! -15 na papierze na Lubin spokojnie wystarczy!
Czesto zakładam do sklepu Gree bo dobra cena i niezła jakość z LG też można ale Standard Inverter a nie Prestige!Samsung seria P+ jest o.k itd itp!Jak chcesz 5 lat gwarancji to najpopulerniejsze trio Fuji-Fujitsu-General!Samsung ma 5 lat na sprezarke!
Pozdrawiam!
Robert

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa