Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

prosty on/off - co sadzicie o Samsung seria T ?

5 Odpowiedzi, 4314 Wyświetleń

wally

2013-07-16, 12:35:55
Użytkownik
Panowie (i Panie, jesli takowe zagladaja tutaj),

od razu podpowiem - nie jestem monterem samoukiem, nie jestem specjalista z branzy, nigdy nie podejme sie montazu splita ale interesuje mnie temat klimatyzacji (w tym rowniez samochodowej) dlatego trafilem na to forum.

Do sedna: montujecie sprzety wielu marek, sam posiadam w domu zarowno Sinclair'a jak i Toshibe (on-off) i wiem jakie sa miedzy nimi roznice. Kilka watkow nizej pisalem, ze chcialbym zamontowac cos cichego i wzglednie taniego do pokoju dzieciakow. Przegladalem oferty profesjonalnych firm z mojej okolicy (kryterium to aktualna autoryzacja wiodacych producentow) i sporo firm oferowalo mi SAMSUNGA z serii T. Urzadzenie jest tanie i ciche, nie jest to marketowiec.

Czego oczekuje od klimy?
- cichej i bezawaryjnej pracy (oczywiscie z zachowaniem regularnych serwisow),
- zbijania temp. nie nizej niz do ok 23-24stC przy upalach po 30+stC na zewnatrz.
- na poczatku jesieni kilka razy uzyje funkcji grzania (kilka dni w roku)

Pytania:
1. czy to jakos bardzo awaryjny sprzet?
2. czy jest to jednorazowka czy tez niezly markowy sprzet a niska cena wynika z wychodzenia z on-offow?
3. czy poszukac czegos lepszego a jesli tak, to dlaczego?

Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam,
Wally
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-16, 19:52:30
Moderator
Jest to bardzo dobre PROSTE urządzenie. Jeśli nie chcesz mieć sterowania WiFi, plazmy, jonizatorów i innych bajerków to seria T jest dobrym wyborem. Jednostka wewnętrzna jest cicha, zewnętrzna np 2,8kW, mimo trwałej plastikowej obudowy potrafi trochę hałasować, ale trzeba podłożyć tu i tam. Wewnętrzna zgrabnie wygląda, świetna do utrzymania w czystości, no i filtr HD80. Ja nie miałem z nimi żadnego problemu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

miezala5

2013-07-16, 20:46:40
Top użytkownik
Podpisuje sie pod przedmówcą!Wink
Trzeba podłożyć w zewnetrznej tu i tam!Smile
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-07-18, 10:39:47
Top użytkownik
1. czy to jakos bardzo awaryjny sprzet?

Nie można powiedzieć że awarie w Samsungu są czymś codziennym .
Większość awarii wynika ze podobno ze złego montażu lub konserwacji "czynnik ludzki".

Nie wiem jak z częściami i ich dostępnością w Samsungu może to dobrze świadczy o sprzęcie
bo jak do tej pory nie musiałem nic u nich zamawiać ale Samsung u nas nie gra pierwszych skrzypiec.

2. czy jest to jednorazowka czy tez niezly markowy sprzet a niska cena wynika z wychodzenia z on-offow?

Nie ma co się doszukiwać tu sprzętu markowego jest to markowanie sprzętu na potrzeby koncernu "doczepianie loga ?" Tongue

Niska cena nie wynika z wyprzedaży tylko ze starej ale i sprawdzonej konstrukcji głównie agregatu.
Zaleta jest taka że w on/offach które są już sprawdzone tak naprawdę nie ma co się psuć
(jak dla mnie to nic tam nie ma co może się zepsuć dla samego zepsucia - chodzi mi elektronikę Big Grin )

3. czy poszukac czegos lepszego a jesli tak, to dlaczego?
Podoba się ? pasuje ? kupuj... nic lepszego obecnie w kwocie którą masz na zakup (info z priv) kolego nie znajdziesz. Chyba że chcesz wydać jednak więcej to serdecznie zapraszam ...
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

bartek2700

2013-07-19, 20:38:55
Użytkownik
Witam!Chciałbym się trochę podpiąć pod temat.Mam okazyjnie do kupienia klimatyzator z serii Y.Pytanie kieruje do instalatorów którzy montują samsunga czy agregat z serii Y różni się od tego np. z serii T lub P,głównie chodzi mi o hałas czy też trzeba podkładać tu i tam jak to koledzy wyżej określili:-)sam też zamontowałem kilka samsungów ale szczerze mówiąc uczucia mam mieszane po tych montażach,jednak cena za którą mogę go mieć jest naprawdę zadowalająca i zacząłem się poważnie nad nim zastanawiać.z góry dzięki za podpowiedz
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa