Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ariston E RFV 402 - Chłodziarka cały czas chłodzi

53 Odpowiedzi, 65438 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

MarioO

2014-05-22, 19:43:10
Zaawansowany użytkownik
Olej który (zalega) w jakimś małym stopniu w parowniku przy zbytnim przegrzaniu czynnika bulgocze o wiele głośniej i intensywniej Do tego sprężarka pracuje na okrągło co ma dodatkowy wpływ na to zjawisko. Gdy czynnika będzie już niewiele i zamrażalnik zacznie niedomagać bulgot ustaje.
  • Odpowiedz

Turysta

2015-04-17, 22:59:11
Nowy użytkownik
Witam
Mam taki sam problem jak w temacie z chłodziarką Zanussi ( bez zamrażalnika ) . Po wymianie termostatu bez zmian , sprężarka pracuje cały czas . Temp. 5-6 st. przy ustawieniu pokrętła w pozycji 1 . Po spędzeniu wielu godzin na czytaniu o możliwych przyczynach takiego problemu stwierdziłem że nie wezwę fachowca od chłodnictwa bo szkoda kasy a gwarancji nie będzie że podziała jeszcze prawidłowo jakiś czas . Kilkakrotnie spotkałem się z stwierdzeniem że sprawna lodówka - chłodziarka w ciągu doby pracuje tyle czasu ile odpoczywa . Poszedłem tym tropem i znalazłem prosty a zarazem jak na razie skuteczny sposób by sprężarka się wyłączała a chłodziarka chłodziła . Podłączyłem ją przez programator czasowy taki za 20 zł. Ustawiłem co drugi ząbek do góry . 15 min. pracy - 15 min przerwy . Zdziwiłem się gdy po 12 godz. zobaczyłem wskazanie termometru 3 st. Wynika to pewnie z tego że do wnętrza nie przenika ciepło z przegrzewającego się ciągłą pracą układu chłodzącego . Więc jeśli ktoś ma takowy problem warto spróbować , koszty minimalne a można odwlec w czasie zakup nowej .
Powodzenia Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-04-18, 16:06:44
Moderator
A może trzeba było rozmrozić chłodziarkę?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa