Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

szczelność - do zawodowców

8 Odpowiedzi, 9898 Wyświetleń

Doanlu

2006-11-01, 22:47:47
Nowy użytkownik
Czy ktoś stosował w swojej praktyce preparat do uszczelniania b.drobnych nieszczelności w układzie A/C (tak drobnych, że utrata czynnika trwa kilka tygodni)
Widziałem ofertę takiego preparatu firmy NORMFEST ale ciekaw jestem czy to działa?
Czy ktoś tego używał?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2006-11-02, 23:15:39
Top użytkownik
Nie znam naprawdę pewnego preparatu i sądzę,że jest to półśrodek kiedy pilnie potrzebna jest klima n.p. na wczasy lub chcąc naciągać klienta.
Coś jak płyn do samowulkanizacji.Ja nie depnąłbym 200 z taką oponką.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

janusz

2006-11-03, 18:41:07
Nowy użytkownik
próbowałem preparat newada na 6 lodówkach 5działa a miał wycieki
  • Odpowiedz

Doanlu

2006-11-03, 20:56:05
Nowy użytkownik
Mam klienta, któremu klima przestaje działać po około 2 miesiącach wcześniej podejmowały się już dwie firmy (jedna z dobrą reputacjąWink wykrycia nieszczelności przy pomocy barwnika UV i nikt nic nie znalazł. Auto u pierwszego właściciela nigdy nie miało żadnej stłuczki.
Przypuszczam, że również nie znajdę nieszczelności więc pytam o jakiś zatykacz - boję się tylko, że może uszkodzić kompresor
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2006-11-03, 21:21:47
Top użytkownik
Witam.
Niestety ale na dzień dobry zdemontuj skraplacz ,azot i do wody,następnie sprężarka to samo.99%,że znajdziesz.
Ten jeden % to parownik i reszta (jeżeli oczywiście w ultrafiolecie nie pokazało.
Jak napisał mg_1 napisz jaki to wóz ,a z "uszczelniaczami nie baw się bo stracisz klienta.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Doanlu

2006-11-07, 18:35:29
Nowy użytkownik
Chodzi o Mitsubishi Carisma
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Mareknet

2007-06-30, 16:54:52
Nowy użytkownik
mg_1 napisał(a):Nigdy tego nie używałem, mam złe doświadczenia ze ,, złotymi środkami''. Za pomocą barwnika UV zlokalizujesz i usuniesz mniejsze nieszczelności, jest sprawdzony na 100%.
Przepraszam za nieskromność, pytanie jest kierowame do zawodowców.
Pozdrawiam.
Witaj kolego. Chciałbym zapytać o usuwanie małych nieszczelności? napisałeś powyżej "małe nieszczelności można usunąć" - o jakie nieszczelności chodzi i jak je usunąć? np. jest mała nieszczelność na skraplaczu - wymiana czy można coś z nim zrobić?

Dzięki za rozjaśnienie. Smile

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

kubaska

2007-07-01, 00:00:47
Nowy użytkownik
witam miałem podobny przypadek w carismie winny był skraplacz powodem nieszczelnosci
był przewód który przetarł delikatną lamele i zgadzam się całkowicie że 90 procent
nieszczelności jest na skraplaczach w niektórych markach z zamkniętymi oczyma moge powiedziec
gdzie jest nieszczelny skraplacz np Astra G, Peugot 307
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa