Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER

16 Odpowiedzi, 16205 Wyświetleń

mullann

2009-02-03, 18:22:31
Nowy użytkownik
Witam.

Koledzy jak dobieracie wytwornice wody lodowej do hal pieczarkarskich.
Mam 6 hal, każda po ok. 120m2 uprawy.

Jaka moc jest potrzebna na taką ilość?

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

mullann

2009-02-08, 11:18:48
Nowy użytkownik
Koledzy....pomożecie?
Nie robicie takich układów?
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-02-08, 15:44:26
Zaawansowany użytkownik
nie wszyscy na raz bo nie nadążymy czytać
sam jestem ciekaw bo z wodą lodową nie miaiałem do czynien
więc może ktoś coś napisze
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

awax

2009-02-08, 16:25:11
Top użytkownik
No cóż to chyba normalne,że pewnych posiadanych zasobów wiedzy ,z których się żyje nikt nie ma ochoty rozdawać.
"Mój ojciec sprzedał krowę żebym mógł się uczyć" :Smile)

Tylko proszę nie traktujcie tego jako coś obrażliwego,są granice udzielania pomocy i bezinteresownych porad.
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-02-08, 17:05:48
Zaawansowany użytkownik
kij ma dwa końce
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

klimas

2009-02-08, 17:44:16
Nowy użytkownik
Awax lepiej żebyś się lepiej nie wypowiadał jak masz akurat ty tak pisać ,założyciel centrum!!!!
  • Odpowiedz

Fabians

2009-02-08, 17:46:47
Nowy użytkownik
Kolego dobór agregatu wody lodowej jest w pieczarkarstwie rzeczą dość złożoną ze względu na proces technologiczny uprawy pieczarek (wysoka ilość ciepła oddawana przez podłoże w trakcie przerastania grzybni), jak i okres uprawy. Jesteś inwestorem, czy wykonawcą?
  • Odpowiedz

awax

2009-02-08, 17:48:29
Top użytkownik
klimas napisał(a):Awax lepiej żebyś się lepiej nie wypowiadał jak masz akurat ty tak pisać ,założyciel centrum!!!!
Ale właśnie na forum Centrum jego członkowie bez problemu mogą uzyskać takie porady :Smile) :Smile)
  • Odpowiedz

klimas

2009-02-08, 18:20:17
Nowy użytkownik
Widze że pan awax na tym forum to tylko reklamuje swoją firme i centrum ,
a odpowiedzi w problemach udziela ogólnie tak że do końca nie jest się pewny jak rozwiązać problem a jak zapytać o centrum to odpowie aż za dużo.
Czy taki jest cel tego forum???
Z tego wynika chcesz wiedzy płać składki. A zapomniał jak sam sie uczył fachu czy też za wszystko płacił ????
  • Odpowiedz

awax

2009-02-08, 18:29:17
Top użytkownik
klimas napisał(a):Widze że pan awax na tym forum to tylko reklamuje swoją firme i centrum ,
a odpowiedzi w problemach udziela ogólnie tak że do końca nie jest się pewny jak rozwiązać problem a jak zapytać o centrum to odpowie aż za dużo.
Czy taki jest cel tego forum???
Z tego wynika chcesz wiedzy płać składki. A zapomniał jak sam sie uczył fachu czy też za wszystko płacił ????
Zapewniam,że płaciłem za wszystko czego się auczyłem.
Gdybyś tak dokładniej przeanalizował co i KOMU odpisuję to zauważyłbyś ,że te lakoniczne rady są do osób,które właśnie się zarejestrowały aby tą radę uzyskać.
Jest duże prawdopodobieństwo ,że to właściciele sprzętu,a więc nasi potencjalni klienci.
W tym konkretnym wypadku mullan pyta o poważny układ o znacznej wartości co naprawdę wymaga doświadczenia.
"Chcesz wiedzy płać składki" czy to takie dziwne? wskaż mi jakieś bezpłatne kursy,których sporo ostatnio jest organizowanych.
  • Odpowiedz

AS

2009-02-08, 19:35:42
Zaawansowany użytkownik
Całkowicie popieram Kolegę Awaxa, ponieważ gest dobroczynności okazujemy w każde święta, przy dzieleniu się 1% podatku oraz w dniu finału WOŚP jeżeli coś pominąłem to bardzo przepraszam.
  • Odpowiedz

klimas

2009-02-08, 20:39:30
Nowy użytkownik
i dalej będziemy żyć w ciemnocie kto niema kasy będzie głupim ,
wspułczuje dzieciakom z biednych rodzin.......
  • Odpowiedz

senior

2009-02-08, 20:54:14
Zaawansowany użytkownik
kolego, bieda sama z siebie nie powstaje, pomyśl jaki jest schemat, może ja nie mialem za ciężko, ale najłatwiej też nie, żeby naprawić pierwszą lodówkę musiałem przez pół roku wiercić dziury w ścianach.. naprawdę, klimas, pomysl, wiedza to potęga której nikt Ci nie zabierze, ale na to potrzeba czasu i nie da się tego kupić, co najwyżej książkę, ale to nie to samo
  • Odpowiedz

klimas

2009-02-08, 22:14:55
Nowy użytkownik
senior napisał(a):kolego, bieda sama z siebie nie powstaje, pomyśl jaki jest schemat, może ja nie mialem za ciężko, ale najłatwiej też nie, żeby naprawić pierwszą lodówkę musiałem przez pół roku wiercić dziury w ścianach.. naprawdę, klimas, pomysl, wiedza to potęga której nikt Ci nie zabierze, ale na to potrzeba czasu i nie da się tego kupić, co najwyżej książkę, ale to nie to samo
Po części masz racje też nie miałem lekko .
Tylko teraz powiedz jaki jest sens tego forum ?????
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-02-09, 06:43:01
Top użytkownik
klimas napisał(a):Tylko teraz powiedz jaki jest sens tego forum ?????
Witam

Ekspresowe rady w awaryjnych sytuacjach przy zaciemnionym chwilowo umyśle. Każdy nawet doświadczony branżowiec ma czarne dziury, chwilowo do napisania postu Wink.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Toronto

2009-02-09, 08:26:36
Użytkownik
Komuniści się zjednoczyli żeby trzymać władzę w krwawych łapach, dobrze im się wiodło przez długi czas.
Są stowarzyszenia cukrzyków, grubasów, głuchych, inżynierów sanitarnych, elektryków i wielu innych. Dbają o interes branżowy.

To dlaczego nie my?
Razem możemy więcej.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa