Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z Fujitsu Inverterem

74 Odpowiedzi, 70523 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

awax

2009-01-25, 22:35:15
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Wal śmiało
Będę na spotkaniu w Ministerstwie Środowiska w sprawie konsultacji projektów Ustaw
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:36:51
Moderator
bardzo dobrze , to nie jest wywyższanie się. To załatw coś pożytecznego Smile
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:37:48
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):bardzo dobrze , to nie jest wywyższanie się. To załatw coś pożytecznego Smile
staram się.poczytaj na www.kcichik.pl
  • Odpowiedz

Klima-cool

2009-01-25, 22:38:57
Zaawansowany użytkownik
na waszą korzyść jak będzie dużo będziecie się mogli wtedy wykazać i nie będzie problemu wytypować zwycięzce.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:39:58
Moderator
Miałem Ciebie o to zapytać i o to jak wejść do stowarzyszenia.
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:40:24
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):na waszą korzyść jak będzie dużo będziecie się mogli wtedy wykazać i nie będzie problemu wytypować zwycięzce.
Ale wtedy już możesz spokojnie decydować się na to S80 :Smile)
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:42:00
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Miałem Ciebie o to zapytać i o to jak wejść do stowarzyszenia.
Wszystko tam jest wyjaśnione i możesz się poprzyglądać zanim się zdecydujesz.Na miesiac możesz się zarejestrować bez zapisywania się.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:46:27
Moderator
Ok służę pomocą jak coś. Pzdr
  • Odpowiedz

Klima-cool

2009-01-25, 22:47:33
Zaawansowany użytkownik
no dobra już ci pozwolę dobrać kolor jagnięcej skóry
  • Odpowiedz

Klima-cool

2009-01-25, 22:48:52
Zaawansowany użytkownik
tommatiz na ile oceniasz znajomość elektroniki w inverterze
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:53:46
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):no dobra już ci pozwolę dobrać kolor jagnięcej skóry
Super i potraktuj to jako urodzinowy prezent.Serdeczne życzenia to już za 6 minut.:Smile)
  • Odpowiedz

byniom

2009-01-26, 08:52:40
Moderator
Tak was czytam jak piszecie jakie to mieliście awarie co u miecie zrobić i wydaje mi sie że każdy teutaj jest fachowcem , jeden montuje tylko zwykłe splity inny VRF ale najlepszym fachowcem jest sie wtedy gdy się mierzy siły na zamiary i jest wstanie sie przewidzieć ż egdy po montażu wyskoczy jakaś awaria to damy radę ją naprawić. Mnie sie kika razy zdażyło z eodmówiłem bo wiedziałem z emogę mieć problem i gożej na tym wyjdę gdyby nie udało mi się od razu naprawić. Wole wczesniej sie wycofać niż wyjść na głąba i stracić twarz a nie powiem że nie z wszystkimi urządzeniami miałem do czynienia i nad niektórymi musiłbym się zastanawiać bo i dokumentacji czasem niema albo co innego jeszcze wynika.

pozdrawiam wszystkich.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 15:34:20
Moderator
Klima-cool w mairę dobrze. Elektroniki w Toshibie i Mitsubishi sa diagnozowane komputerem. Mitsubishi ma słabszą elektronikę. każde urządzenie czy to inverter czy fix speed ma elektronikę i każde jest podatne na przepięcia na co nie do końca mamy wpływ. Jak ktoś zrobi zwarcie albo na budynku są przepięcia albo spadki napięć to nie znam urządzenie które by nie padło. Najgorsze elektroniki są w LG i FONKO. Pzdr
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-01-26, 17:26:53
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Elektroniki w Toshibie i Mitsubishi sa diagnozowane komputerem. Pzdr
Witam

Z tego rozumiem że, można podłączyć laptopa i na kompie mamy wykaz błędów, wykresy pracy, stan czujników itp.?
To już mi się podoba mam takiego laptopa serwisowego, w nim oprogramowanie serwisowe Vaillanta, no ale tylko do kotłów. Do Fujitsu czekam na interfejs i oprogramowanie znowu tylko do VRF. Szkoda, o ile prostsza i widowiskowa była by praca serwisu XXI wieku Wink

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 17:36:30
Moderator
Idziemy do przodu. Teraz klimy się tak serwisuje jak samochody. Jakis problem to wtykamy się pod laptoka i wszystko jasne. Ale nie wszyscy producenci myslą o takich rozwiązaniach. pzdr
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-01-26, 21:20:03
Zaawansowany użytkownik
tommatiz napisał(a):Idziemy do przodu. Teraz klimy się tak serwisuje jak samochody. Jakis problem to wtykamy się pod laptoka i wszystko jasne. Ale nie wszyscy producenci myslą o takich rozwiązaniach. pzdr
I więcej techniki tym większe bezrobocie. Z laptopkami to każdy będzie sobie mógł naprawić klimy za kilka lat. .Jaki problem wyświetla <uwalony czujnik> kupuje wymieniam , koszt 30zł a serwisant 0zł . Laptopów coraz więcej na naszym rynku a oprogramowanie coraz tańsze .....
a nam zostaną tylko ochłapy
POZDROWIONKA
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 21:28:18
Moderator
Myslę że nie będzie tak źle. Fachowcy dobrzy są poszukiwani a laptoki mają nam pomóc a nie zaszkodzić. Pzdr
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-01-26, 21:59:06
Zaawansowany użytkownik
mg_1 napisał(a):Podejrzewam, że coś takiego jak interfejs nie będzie dostępny dla użytkownika.
miejmy nadzieje Big Grin Big Grin
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-01-26, 22:07:22
Zaawansowany użytkownik
pożyjemy zobaczymy najwyrzej pod sklepem na winku sie spotkamy. Big Grin Big Grin
  • Odpowiedz

awax

2009-01-27, 00:05:55
Top użytkownik
patusX napisał(a):koledzy spotkajmy sie pobawmy sie w awarie bez laptopów
:Smile)
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-01-28, 14:19:50
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):
patusX napisał(a):koledzy spotkajmy sie pobawmy sie w awarie bez laptopów
:Smile)
jestem za Big Grin
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-01-28, 22:05:30
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):no to umuwmy sie w jakis weekend w lutym w szczecinku
a co szczeinek to centrum klimatyzacji a może gdzie indziej niech awax wyjedzie własnego miasta na wycieczke dobrze mu to zrobi Big Grin Big Grin
  • Odpowiedz

awax

2009-01-28, 22:39:23
Top użytkownik
monterod2002 napisał(a):
patusX napisał(a):no to umuwmy sie w jakis weekend w lutym w szczecinku
a co szczeinek to centrum klimatyzacji a może gdzie indziej niech awax wyjedzie własnego miasta na wycieczke dobrze mu to zrobi Big Grin Big Grin
awax nie widzi przeszkód
jednak jak znam życie to czy Ktoś zechce zorganizować takie zawody?
ja mogę dojechać gdziekolwiek.
pozdrawiam:Smile)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-28, 22:39:56 przez awax.)
  • Odpowiedz

klimamika

2009-02-02, 09:52:29
Użytkownik
witam wszystkich
rozwieję teraz wasze domysły problem istniał w instalacji ale nike klimy
jakieś przepięcie na ochronny i wyrzucało esa
jest ok już tydzień
dzięki za pomoc i uwagi pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa