Panowie byłem w sklepie gdzie jest zamontowana klima hitachi jednostka zewnętrzna to jedna bryła lodu, Byłem tam przejazdem bez narzędzi itp nawet nie wiem na jaki to gaz chodzi, kazałem wyłączyć klimę do odtajanie , Jak myślicie starczy dobić gazu czy jeszcze czegoś mogę się spodziewać chodziła na grzaniu. Miałem przełączyć na chłodzenie szybciej by odtajała ale nie będę podejmował decyzji bo nie wiem czy wiatrak się obraca a drabiny ze sobą nie miałem. ps. żywy dowód na to ze kołki do umocowania Jednostka zewnętrznej czeba dobre dawać ta jednostka teraz waży a ze 100kg.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
HITACHI Klima
6 Odpowiedzi, 5210 Wyświetleń|
NIE MAM POJĘCIA CO ZA MODEL TAK JAK JUŻ PISAŁEM. DZIŚ MAMY +5C. JAK KLIENT ZADZWONI TO PODJADĘ NA SERWIS BO OCZYWIŚCIE WIZYTÓWKĘ ZOSTAWIŁEM.
Jak wytłumaczyć znikające posty na 1 pytanie miałem odpowiedz a teraz jej nie ma czy to normalne???????????????????????????????????????????????????????????????
sorki sam skasowałem bo się pojawiło 2 razy to nie chciałem żeby wyszło ze specjalnie
a jednego się nie dało usunąć... a napisałem przedtem ze możne się tak dziać(małe oblodzenie) jak klima nie ma samoodszraniania bo sam mam tak w domu ze się skraplacz(w tym wypadku parownik) zaladza ale to jak jest mróz na dworze... jeśli piszesz ze jest u Ciebie na plusie to już normalne nie jest zbytnio...
Z tego co pamiętam Hitachi to dość zaawansowany sprzęt, powinien mieć odszranianie. Sprawdź jak lód zejdzie, mają sygnalizacje awarii, diodami. Niestety nie mam ich kodów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-02-06, 08:53:18 przez Toronto.)
Bywa też że szroni przy przeładowaniu czynnikiem.
Ja zadzwonią po serwis do Ciebie to sprwawdzic musisz czy oba wiatraki się obracają Pamiętaj że wentylator jednostki wew. moze obrosnać syfem i wtedy jest tak ciężki że nie obraca sie z oczekiwaną prędkością - ale podejrzewam że tu nie ma zwiazku ze sprawą. nie dobijaj gazu jeśli możesz odzyskaj star ten co tam jest - zważ i porównaj z tabliczką znamieniowa - oceń - nie używaj ponownie zrób dobrą próżnie nawet całą dobę i ponownie napełnij czynikiem. Sprawdź wsystkie mechaniczne podzespoły czy nie blokują przepływu i nie powoduja zbyt wczesnego rozprężania czynika. Moim zdaniem za mało gazu ale trzeba zaobserwować . Jeśli bedzie mrygał alarmami to napisz.
pozdro |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
a jednego się nie dało usunąć... a napisałem przedtem ze możne się tak dziać(małe oblodzenie) jak klima nie ma samoodszraniania bo sam mam tak w domu ze się skraplacz(w tym wypadku parownik) zaladza ale to jak jest mróz na dworze... jeśli piszesz ze jest u Ciebie na plusie to już normalne nie jest zbytnio...