Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jednostka zewnętrzna skuta szronem

9 Odpowiedzi, 10345 Wyświetleń

kamaaa

2009-02-12, 17:13:04
Nowy użytkownik
Witam , w inwerterze mitsubishi skuwa mi szronem jesnostkę zewnętrzną (przy grzaniu) , wszystko działa ale dlaczego nie odszrania się sam , zwłasza że temp. na zewnątrz to ledwie 1-3st mrozu . Prosze o podpowiedź .
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-02-12, 17:56:59
Moderator
moze byc mało gazu albo czujnik obrotow wentylatora skraplacza uszkodzony
  • Odpowiedz

PYTON

2009-02-12, 18:11:33
Nowy użytkownik
Duża wilgotnoś powietrza (opady) i temperatura nieco powyżej zera to najgorsze warunki dla opcji grzania. ja spróbowałbym dobić gazu, ale bardzo delikatnie.
Przy dużej wilgotności odszranianie może być mało skuteczne.
  • Odpowiedz

PYTON

2009-02-13, 20:31:45
Nowy użytkownik
opti no i jak - jest jakiś postęp?
  • Odpowiedz

kamaaa

2009-02-13, 21:01:25
Nowy użytkownik
żaden postęp - w zasadzie to działa i grzeje , w poniedziałek jadę tam z opalarką i "odszronię" go , dodam odrobinę czynnika i czekam do wiosny.
  • Odpowiedz

Remik

2009-02-14, 11:38:06
Zaawansowany użytkownik
Witam
Wiem, że niektóre klimy odszraniają się po jakimś określonym czasie pracy np.45`. Jeżeli temperatura w pomieszczeniu zostanie osiągnięta przed tym czasem i agregat się wyłączy, cykl odszraniania zostanie pominięty. Takie mankamenty mogą się pojawić w przypadku przewymiarowania klimy
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

gadget

2009-02-18, 22:30:49
Zaawansowany użytkownik
Zestaw zimowy na grzaniu ????!!! Przeciez wtedy obnizasz predkosc wentylatora a nam zalezy na duzej wydajnosci ! Przy prawidlowej instalacji klimatyzator nie bedzie sie szronil grzalki nie potrzebne .
  • Odpowiedz

gadget

2009-02-19, 21:34:08
Zaawansowany użytkownik
Bedzie sie szronil ale pomysl ze zmniejszaniem obrotow wentylatora i montowaniem grzalek to nieporozumienie to sie sprawdza w lodowkach a nie tu . Wentylator ma dzialac na pelnych obrotach aby odebrac jak najwiecej "cielpa" z powietrza . A grzalki trzeba by chyba zamontowac na calym radiatorze tylko po co skoro mozna zmienic bieg czynnika i na chwile podgrzac go cieplem z wewnatz pomieszczenia .
  • Odpowiedz

dariuszd1

2009-02-22, 08:51:58
Nowy użytkownik
Witam,
Przepraszam, że wtrącam ale się podzielę, choć nie jestem specjalistą.
Na podst. własnych obserwacji zauważyłem, że intensywne oszranianie j.zew. występuje właśnie przy tem. +1 do -2,-3 s.c. ponieważ wtedy z reg. również może występować w parze z temperaturą wysoka wilgotność powietrza. A żeby jednostka zaczęła się oszraniać, to powinna ona wynosić tak 75% w górę. Jeżeli jest niższa lub mróz większy, to własnie oszrania się dużo wolniej wtedy lub wogóle przy tym samym czasie dzialania.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa