Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jak zacząć?

7 Odpowiedzi, 6447 Wyświetleń

gnysio

2009-03-09, 13:58:09
Nowy użytkownik
Witam.
Jestem nowy na tym forum, więc bardzo proszę o wyrozumiałość i darowanie sobie złośliwych komentarzy.

Posiadam taką pracę która daje mi trochę wolnego czasu, mieszkam na takiej miejscowości pod Wrocławiem gdzie w promienu 20 km, nie ma warsztatu zajmującego się klimatyzacjami, a jest spore skupisko ludzi.

Nastawiam sie głównie na nich , kolegów i znajomych przewoźników (Tiry).

Chcę aby to było dodatkowe zajęcie w czasie wolnym, no i oczywiście przyniosło parę groszy.

Zapisałem sie na kurs do Krakowa, ale chciałbym się dowiedzieć, jakie potzrebuje urządzenia do obsługi klimatyzacji.

Czy lepiej kupić automat czy półautomat ( mam sporo czasu).

Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

unipan

2009-03-09, 14:30:44
Nowy użytkownik
polautomat i do tego bedziesz potrzebowal drugie tyle na dodatkowy sprzet jak nie wiecej
  • Odpowiedz

jacek1

2009-03-09, 19:48:40
Nowy użytkownik
Mój kuzyn nabył ostatnio u Sosnowskiego "zestaw startowy" (automat AC 590 PRO, zestaw do azotu, butlę czynnika 13kg, lampę UV z kontrastem i termometr) za niecałe 15 tyś netto. Przyjechali na miejsce, zrobili szkolenie i kuzyn był zadowolony. Aha jeszcze dostał baner reklamowy na płot
  • Odpowiedz

senior

2009-03-10, 11:04:57
Zaawansowany użytkownik
no reklama ładna, ładna, mnie się podoba
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-03-10, 20:34:17
Moderator
jak chcesz naprawiac chłodnie na tirach to wiedza ci potrzebna ogromna na temat agregatow samochodowych a jak klime to zestaw startowy w zupełnosci styka ale i tak wiedza jest niezbedna
  • Odpowiedz

gnysio

2009-03-11, 07:34:02
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):jak chcesz naprawiac chłodnie na tirach to wiedza ci potrzebna ogromna na temat agregatow samochodowych a jak klime to zestaw startowy w zupełnosci styka ale i tak wiedza jest niezbedna
Może źle mnie zrozumiałeś, ale ja niechcę naprawiać chłodni, tylko napełniać klimę w autach.

Jednocześnie chciałbym podziękować wszystkim którzy do tej pory napisali.
  • Odpowiedz

mambo

2009-03-15, 12:16:19
Użytkownik
Kolego każdy z nas tak zaczynał, bynajmniej wiekszosc ale nie jest to łatwy temat początki są trudne, ale wiedza jest niezbedna tak jak kolega napisał mam na mysli to że trzeba sporo literatury poczytac no i miec troche pojecia o mechanice.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa