Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mercedes W126 jak przerobić klimę?

4 Odpowiedzi, 5620 Wyświetleń

rust_n_dust

2009-04-07, 20:42:14
Nowy użytkownik
Witajcie,

Mam taki problem: '84 W126 380SE. Padła (po "fachowym" nabiciu R134a) mi sprężarka klimy. Chcę ją wymienić. Najlepiej na jakąś nową, żeby była na gwarancji i na R134a, cobym już więcej nie miał problemów z nabijaniem... w butelkę... Od czego mogę zamontować sprężarkę (zależy mi na dużej wydajności)? Rozumiem, że osuszacz też muszę wymienić? Na jaki? Jak będzie ze szczelnością przewodów przy czynniku R134a? I wreszcie: czy występują jeszcze nowe sprężarki napędzane paskiem klinowym zamiast wielorowkowego? Robił ktoś już takie eksperymenty?
Ciepło się robi a dużo jeżdżę. Smile

Pozdrawiam,
Szymon
  • Odpowiedz

senior

2009-04-07, 20:49:03
Zaawansowany użytkownik
pewnie po innym fachowym też by padła....
napisz skąd jesteś a na te pytania to lepiej przez telefon, odpisywać na wszystko to poezja
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-04-08, 05:52:14
Moderator
najlepiej to kupic trzeba sprezarke do tego mietka a przerabiac to na 134a sie nie opłaca lepiej napełnic 409a i bedzie smigac
wiecej info 500 236 866 lub radekklimat@wp.pl
  • Odpowiedz

rust_n_dust

2009-04-08, 06:38:45
Nowy użytkownik
Jestem z Białegostoku (czasem Toruń). Radek, rozważałem zakup używanej, ale to zawsze jest ryzyko. Nie wiesz, co kupujesz i nawet jeżeli po zakupie jakimś cudem okaże się sprawna, to i tak nie wiadomo, jak długo pochodzi. Chyba, że ktoś z Kolegów ma dostęp do takowej i swoim fachowym okiem może ją ocenić. Nawet gdybym brał używaną profilaktycznie wymieniłbym wszystkie uszczelniacze. I to też musiałby zrobić ktoś łebski.
Radek, pozwolę sobie zadzwonić do Ciebie Smile

Pozdreaux
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa