Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzatory GREE

5 Odpowiedzi, 30192 Wyświetleń

olo

2009-04-20, 20:37:59
Nowy użytkownik
na poczatku chciałbym się przywitać jako że jestem na tym forum nowy.
Chciałem się zapytać co możecie powiedzieć o klimatyzatorach GREE , jaka jest awaryjność tych klim?
i jeszcze jedno jakich zakresach temperatur pracują na grzaniu i chłodzeniu?
nie mogę tego sie nigdzie doczytać,
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-04-20, 21:38:29
Zaawansowany użytkownik
Raz montowałem i jeden sezon przeżyła A co do zakresu temperatur to nie pamiętam dokładnie ale mniej więcej 18-30 stopni jak to klimy mają ,
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

olo

2009-04-21, 08:24:14
Nowy użytkownik
z twojej odpowiedzi wynika że są nienajlepsze.Tylko że miałem przypadek sklepik -obliczyłem moc 3-3.5kw . Właścicielce zależało na tanim klimatyzatorze jednocześnie żeby ją dogrzewał i nie mogłem nigdzie nawet u dystrybutora znaleźć przy jakiej temp.zewnętrznej bedzie miała jeszcze to dogrzewanie ok +22 stopnie.
Chodziło jej najbardziej o koszty dogrzewania no i te temperatury.
  • Odpowiedz

Remik

2009-04-21, 10:05:24
Zaawansowany użytkownik
Witam
Często się zdarza, że jak parametr wstydliwy to producent go nie podaje
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

PYTON

2009-04-21, 19:40:09
Nowy użytkownik
Witam
Montuje klimatyzację GREE od czterech lat i jestem zadowolony stosuje je tam gdzie inwestor nie posiada środków na lepszy sprzęt. Odpukać w niemalowane ani jeden mnie nie zawiodł.Jest to markowy Chińczyk - jeśli tak można powiedzieć.
Co do danych technicznych są jasno opisane w DTR.
Jeśli chodzi o grzanie będzie skutecznie pracoweł do temperatury -5 stopni C temperatury otoczenia.
To jednak zależy też od wilgotności powietrza.
Jeśli chodzi o koszty - współczynik Cop na poziomie 3.5 jet podany dla temperatury otoczenia +7 ale to dotyczy każdej klimy ze stałą wydajnościa spreżarki. pobór mocy klimatyzacji 3,5 KW to około 1200 W czyli jakieś 60 groszy na godzinę jeśli agregat pracuje nieustannie.
im niższa temperratura otoczenia tym słabsza wydajność klimy na grzaniu i co zatym idzie wyższe koszty ale i tak się opłaca w porównaniu z grzejnikiem elektrycznym.
Jeśli chodzi o samą klimę to polecam będzie chodzić. myślę że w przypadku grzania lepiej przewymiarować na więkrzą bedzie lepszy efekt a koszty eksploatacji podobne no i sprzęt się nie męczy.
Jak bedziesz montował więkrze jednostki tej firmy będziesz mile zaskoczony - mają wiele dodatków ułatwiających montaz których nie uraczysz w markowych klimach.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa