Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

STAWKI VAT

9 Odpowiedzi, 7559 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

pawcio0094

2009-05-27, 07:33:36
Nowy użytkownik
PANOWIE OTWORZYŁEM JUŻ DZIAŁALNOŚĆ I JESTEM NA ETAPIE FISKALIZACJI KASY FISKALNEJ I USTAWIANIA PROGRAMU DO FAKTUR. CHCIAŁEM TYLKO UPEWNIC SIE CZY DOBRZE INTERPRETUJE PRZEPISY DOTYCZACE STAWEK VAT.
SPRZEDAZ KLIMATYZATORÓW - ZAWSZE 22%
USŁUGI - MONTAZ, SERWIS - DLA POMIESZCZEN MIESZKALNYCH - 7%
DLA POMIESZCZEŃ UZYTKOWYCH - 22%
WYJĄTEK DLA MIESZKANIÓWKI- USŁUGA Z WYKORZYSTANIEM WŁASNEGO MATERIAŁU - RAZEM 7 % (TYLKO NIE JESTEM PEWIEN CZY MOGE PODPIAĆ POD TO TAKZE KLIMATYZATORY CZY TYLKO RURKI, KABLE ITP.)
A TRANSPORT I KOSZTY DOJAZDU TAK SAMO ROZDZIELAM NA 7 I 22 CZY ZAWSZE 22%?
Z GÓRY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.
POZDRAWIAM

Rześki LUFT

2009-05-28, 20:17:04
Użytkownik
nikt się nie chce wypowiedziećTongue ja wszędzie stosuje 22% vat... kiedyś tam się pytałem o to księgowej to mi powiedziała ze nie mam firmy budowlanej i więcej zachodu by z tym było co korzyści... I dzięki mnie nasz kraj się bogaci bo place większy podatek i żyjemy w dobrobycieTongue

awax

2009-05-28, 20:38:08
Top użytkownik
klimaG-ce napisał(a):nikt się nie chce wypowiedziećTongue ja wszędzie stosuje 22% vat... kiedyś tam się pytałem o to księgowej to mi powiedziała ze nie mam firmy budowlanej i więcej zachodu by z tym było co korzyści... I dzięki mnie nasz kraj się bogaci bo place większy podatek i żyjemy w dobrobycieTongue
Mamy przez to rozumiec,że Twoi Klienci Tobie tego VATu nie płacą???:Smile)

Rześki LUFT

2009-05-28, 20:49:21
Użytkownik
no baaaaTongue jestem jak media marktWink biore na siebie cały VATBig Grin zapraszam na zakupy;P

pawcio0094

2009-05-29, 17:35:09
Nowy użytkownik
A no właśnie nikt się nie wypowiada a jak idę do Urzędu Skarbowego to też nikt nie wie tłumacząc się tym, że nie mogą znać wszystkich przepisów dla każdej branży. Ale jak będę stosował niski podatek to US się upomni a jak wysoki to przegram z konkurencją.

awax

2009-05-29, 17:41:50
Top użytkownik
witam
Podstawa do obniżonego VAT u jest,ale szczerze mówiąc dla "świętego spokoju"ja stosuję 22%.

pawcio0094

2009-05-29, 17:47:56
Nowy użytkownik
DZIĘKI AWAX. ALE MONTAŻ DLA MIESZKANIÓWKI NA 7%?

monterod2002

2009-05-29, 19:10:47
Zaawansowany użytkownik
pawcio0094 napisał(a):DZIĘKI AWAX. ALE MONTAŻ DLA MIESZKANIÓWKI NA 7%?
jak koledzy wyżej dla świętego spokoju 22% . A klijent chce to niech sam odzyskuje te 15% ponoć ma prawo 1 raz w roku.
pozdrowienia
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

awax

2009-05-29, 19:46:18
Top użytkownik
U nas po prostu w każdym US inna interpretacja i oczywiście Panie z tych Urzędów lubią interpretowac na niekorzyśc podatnika.Nie lubią za to gdy ktoś udowodni,że nie maja racji.Potem kij zawsze można znależc.

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa