Witam Kolgów. Mam problem ze splitem LG G18 AHP. Dostałem zlecenie naprawy tego urządzenia w pewnej serwerowni. Użytkownik zgłosił oblodzenie wymiennika.
Po przybuciu na miejsce stwierdziłem znaczne zabrudzenie filtów.
Sprawdziłem ciśnienie - przy temperaturze zewnętrznej ok 15st. miałem 6,5 bar.
Dopuściłem czynnika , umyłem filtry. Zmierzyłem temp. na wylocie ( przy tem. otoczenia ok 27st.) miałem jakieś 8,5 stopnia.
Sytuacja wyglądała na opanowaną. Posiedziałem tam jeszcze godzinke. Temperatura spadła do 21 w serwerowni na wywiew na ok 7,3stopnia.
Klient zadzwonił dzisiaj że sytuacja sie powtuóżyła. Wymiennik dalej się obladza.
Czy któryś z kolegów maił podobny problem z LG?
Zastanawiam się czy elektronika sie nie wiesza bo kiedyś miałem podobną sytuacje( jednostka wewnętrzna stała a sprężarka pracowała non stop)
Za podpowiedzi będę wdzięczny.
Po przybuciu na miejsce stwierdziłem znaczne zabrudzenie filtów.
Sprawdziłem ciśnienie - przy temperaturze zewnętrznej ok 15st. miałem 6,5 bar.
Dopuściłem czynnika , umyłem filtry. Zmierzyłem temp. na wylocie ( przy tem. otoczenia ok 27st.) miałem jakieś 8,5 stopnia.
Sytuacja wyglądała na opanowaną. Posiedziałem tam jeszcze godzinke. Temperatura spadła do 21 w serwerowni na wywiew na ok 7,3stopnia.
Klient zadzwonił dzisiaj że sytuacja sie powtuóżyła. Wymiennik dalej się obladza.
Czy któryś z kolegów maił podobny problem z LG?
Zastanawiam się czy elektronika sie nie wiesza bo kiedyś miałem podobną sytuacje( jednostka wewnętrzna stała a sprężarka pracowała non stop)
Za podpowiedzi będę wdzięczny.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY