Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzator kanalowy w domku jednorodzinnym

6 Odpowiedzi, 5817 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

senior

2009-05-14, 20:17:55
Zaawansowany użytkownik
myślę, że jak trochę energii już pochłoną te betony to straty powinny być stosunkowo małe

senior

2009-05-14, 20:46:29
Zaawansowany użytkownik
no to fakt

Remik

2009-05-15, 01:39:07
Zaawansowany użytkownik
Może nie tyle w posadzce jak na posadzce woda będzie się skraplała podczas chłodzenia.
Strop od dołu i od góry może się pokrywać kropelkami rosy

Fujitsu Szczecin

2009-05-15, 05:33:14
Top użytkownik
Witam

PatusX fizyki nie oszukasz, nas też nie.
Punkt rosy - temperatura, w której suma ułamków molowych cieczy równowagowej do pary jest równa jeden.
O punkcie rosy możemy mówić, że jest to temperatura, w której przy danym ciśnieniu gazu lub mieszaniny gazów rozpoczyna się proces skraplania.
W przypadku pary wodnej w powietrzu jest to temperatura, w której para wodna zawarta w powietrzu staje się przesycona (przy zastanym ciśnieniu) i skrapla się lub resublimuje.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

HVAC

2009-05-15, 06:28:48
Użytkownik
jeżeli chcesz mieć kanał rostokątny to możesz zastsosować materiał Climaver, jest to wełna szklana odpowiednio prasowana poktyta z jednej strony aluminium folia a z drugiej materiałem tłumiącym lub również wełną, zaletą jest izolacja termiczna i akustyczna (wpisz w google BH- Res, albo zadzwoń), wg. mnie wilgoć w kanałach plus kurz może skutkować po jakims czasie nieciekawym i niezdrowym zapachem.
kanł z Climaver wykonuje się na budowie więc to jest dodatkowy plus, minus to taki, że trzeba mieć specjalne noże aby wykonać zakładki, można kombinowąć na inne sposoby - osobiście nie polecam już to ćwiczyłem. W bh res napewno podpowiedzą firmę z twojego rejony, która by ci mogła pomóc

Rześki LUFT

2009-05-17, 15:53:38
Użytkownik
może dwa kanały w centralnym miejscu domu i kanałami prostokątnymi rozprowadzić nawiew i wywiew w pomieszczeniach?? ocieplić lamelką i obudować kanały gipsemSmile dodam ze działa bo już tak robiłem tyle ze na centrali klimatyzacyjnej...

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa